Samuel vijfde aanwinst voor Anderlecht

VRIJDAG, 17 JUNI 2011, 08:38 - Legear13
Logo Anderlecht-Online

Het Nieuwsblad weet dat Samuel Fermino de Jesus de vijfde aanwinst is voor Anderlecht. De 25-jarige linksvoetige centrale verdediger speelde vorig seizoen bij Werder Bremen, maar hij kwam er niet aan spelen toe.


Samuel Fermino de Jesus meet 1.90 meter en weegt 80 kilo. Hij werd vorig seizoen in januari geleend door Werder Bremen van het Braziliaanse Saõ Paolo. Bij de Duitse club kwam hij echter niet toe aan spelen, hij mocht er geen enkele minuut spelen. Ook op de training viel de Braziliaan niet echt op, en daarom besloot Weder Bremen de aankoopotie in het contract niet te lichten.

Het moet wel gezegd dat Samuel midden in de winter arriveerde en weinig tijd kreeg om zich aan te passen. Anderlecht greep nu zijn kans omdat de speler nog altijd geboekstaafd staat als erg talentvol en zeker niet duur was.

Samuel begon zijn carrière bij Ituano (Brazilië) en speelde later bij andere clubs uit de Braziliaanse reeksen: Portuguesa, Comercial SP, Parana Clube en Joinville. Maar uiteindelijk kwam hij net als die andere Anderlecht-aanwinst Diogo bij topclub Saõ Paulo terecht.anderlecht-online forum