Nieuw oefencentrum in Neerpede

WOENSDAG, 27 AUGUSTUS 2003, 22:20 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht wil over een jaar een nieuw oefencentrum in Neerpede bouwen. In 2006 zou een eerste deel af moeten zijn. De totale kostprijs van het centrum bedraagt 10 miljoen euro.

Roger Vanden Stock: "Een aanvaller kopen? Onze prioriteit is nu Neerpede. Een transfert brengt altijd risico's met zich mee. Het geld dat we in die school gaan steken zal veel beter besteed zijn dan aan een aanvaller".

Philippe Collin: "het project wordt in november voorgesteld. Eerst moeten alle administratieve afhandelingen gebeuren. Ik verwacht dat binnen het jaar de werkzaamheden zullen beginnen. De bouw van de eerste fase zou, volgens onze schattingen, 270 werkdagen duren. Dit betekent dat het operationeel zou zijn in januari 2006. Indien alles goed gaat natuurlijk ..."

Het ganse project zal uit 6 fasen bestaan, met daarbij de verhuis van de sportieve activiteiten van het stadion naar Neerpede, de inplanting van 7 velden en een internaat van 24 kamers (dit is de laatste fase).

«We hebben veel afgereisd in Europa om de werking van andere scholen te bestuderen, vervolgt Collin. Naar Manchester, naar Twente, naar Lens, naar Arsenal, enz. We hebben van overal goede ideeën gehaald. Op het programma staat ook nog een samenkomst met de kinesisten om te horen wat zij verwachten van zo'n centrum.»

Op Anderlecht praat men op dit moment van totale kostprijs van 10 miljoen euro. Daar Anderlecht een grote sociale rol speelt in Brussel en het bijna de enigste professionele sportclub is in de hoofdstad, verwacht men vele subsidies. Men verwacht zo'n 40% van de overheid, de andere 6 miljoen (geschat) zal volledig door de club betaald worden. Maar Collin verwacht veel van geld van sponsoring.

Het doel van de Anderlecht-directie is de ticketting, de boekhouding en de commerciële zaken in het stadion te houden en de rest naar Neerpede te verhuizen.



anderlecht-online forum