La Louvière dient klacht in tegen Anderlecht

ZONDAG, 7 NOVEMBER 2004, 13:18 - Bacardiboy
Logo Anderlecht-Online

La Louvière diende na de match tegen Anderlecht een klacht in, omdat paars-wit een ongeldig doelpunt zou gemaakt hebben. Walter Baseggio scoorde de eerste goal met een ontplofte bal, wat indruist tegen het reglement.


Na goed een uur spelen schoot Walter Baseggio een afgeweken bal in één tijd voorbij keeper Silvio Proto. Maar blijkbaar was de bal ontploft door de trap van Baseggio.

Het reglement zegt dat scheidsrechter Gumienny het spel moeten stilleggen en een scheidsrechtersbal moeten geven. Maar Gumienny had niet gezien dat er iets mis was met de bal. La Louvière wil dus de match opnieuw spelen.

Robert Jeurissen van de Scheidsrechterscommissie bleef vrij oppervlakkig. "La Louvière heeft inderdaad technische reserve laten aantekenen. Allicht komt daar een klacht uit voort. Over de bewuste fase staat er inderdaad iets in het reglement, maar ik acht het niet opportuun te zeggen wat precies. Omdat het over een discussie over een spelregel gaat moet de scheidsrechterscommissie beslissen. Die kan het eventueel doorsturen naar het Sportcomité", legde Jeurissen uit.

Walter Baseggio ziet nochtans geen reden om de match te herspelen. "Ik hoorde wel een geluid, maar de bal wijkte niet van zijn baan af. Zelf als hij niet ontploft was, zou hij nog binnengegaan zijn. Zelfs harder", aldus de middenvelder. Volgens Silvio Proto, doelman van La Louvière, week de bal wel degelijk af door het incident.anderlecht-online forum