Safari: "Ik ben het best op de linksachter"

VRIJDAG, 1 JULI 2011, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Behrang Safari is één van de nieuwkomers waarvan verwacht wordt dat hij zich meteen manifesteert. Zijn integratie verloopt alvast vlekkeloos. "Anderlecht en Bazel zijn redelijk vergelijkbaar, bovendien spreek ik ook vijf talen."


Op het vlak van communicatie kan Safari zich dus perfect redden in België. Behalve Perzisch en Zweeds, spreekt hij ook Duits, Engels en Spaans. "Spaans leerde in in Bazel", zo legt hij uit. "Eén van mijn ploegmaats, een Argentijn, sprak enkel Spaans. Ik lag vaak met hem op de kamer, dus moest het wel leren."

"Meerdere talen spreken opent deuren", beseft Safari. "Het helpt me in de omgang met mijn nieuwe ploegmaats. Nu wil ik Frans leren, want op dit moment ken ik slechts enkele woorden."

Het multiculturele van Safari zit er al van vroeg in. "Ik ben geboren in Iran, maar mijn familie heeft het land verlaten toen ik twee jaar was. Mijn vader wilde ontsnappen aan de oorlog met Irak."

"Via Anderlecht plaats in nationale ploeg heroveren"

De overstap van Bazel naar Anderlecht is volgens Safari niet zo groot. Ook in Zwiterland speelde hij aan de top en was er druk. "Beide teams zijn vergelijkbaar. Ik zag meteen dat alles hier zeer professioneel is. Het niveau is wat hoger dan in Zwiterland, maar ik verteer alles goed."

Safari heeft dan ook de ambitie zich meteen te laten gelden bij Anderlecht en er verder te groeien. "Ik hoop om hier mijn plaats in de nationale ploeg opnieuw te veroveren."

"Ik verheug me niet over blessure Deschacht"

Aanvankelijk leek Jacobs Safari te willen gebruiken in een rol zoals Van Damme die vroeger speelde. Door de blessure van Deschacht is de kans groot dat de Zweed op de linksachter komt te staan.

"Het lijkt er inderdaad op dat de trainer me nu daar wil uitspelen", aldus Safari. "Ik ben trouwens het beste als linksachter. Het is op die positie dat ik internationaal doorbrak."

"Maar ik verheug me zeker niet op de blessure van Deschacht. Integendeel. Ik hoop dat hij snel terugkomt om de concurrentie in de groep nog aan te scherpen."

Bron: Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.