Gillet: "Hoop op nog twee toptransfers"

VRIJDAG, 1 JULI 2011, 10:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de komst van Denis Odoi lijkt Guillaume Gillet niet langer rechtsachter te moeten spelen. Een opluchting, zo vindt hij. "Ik sprak er onlangs over met Van Holsbeeck en Jacobs. Ik ben blij dat ze me zien als een middenvelder."


"Tot nu toe kreeg ik altijd diezelfde vraag tijdens interviews", zo vertelt Gillet in La Dernière Heure. "Maar nu kan ik me dus vastpinnen op een plaats op het middenveld en I like it. Dit seizoen wordt erg belangrijk voor mij. Ik moet zien een constante in mijn prestaties te leggen."

De Luikenaar begint intussen aan zijn vijfde seizoen bij Anderlecht. "In het begin van mijn carrière veranderde ik vaak van club, maar Anderlecht is anders. Dit is zowel sportief als financieel de top."

Toch lijkt Gillet zich klaar te voelen voor een transfer. "Mijn hele carrière hier spelen, zou natuurlijk niet slecht zijn, maar mijn doel blijft wel ooit naar het buitenland te gaan. Als het gras er groener is natuurlijk."

"Niet bang van Vargas"

Deze week trok Anderlecht met Ronald Vargas zijn eerste 'grote naam' aan. Ziet Gillet hem als een directe concurrent? "Ik weet niet wat zijn exacte positie was bij Club Brugge", aldus Gillet. "Het enige wat telt is dat hij een goede transfer is. De coach kan dan tactische wissels uitvoeren en kijken wat het beste is voor het team."

"Door de play-offs hebben we wat meer tijd om de beste formule te vinden. Natuurlijk is er op altijd altijd druk, maar we zullen winnen. Daarom hoop ik ook dat de club nog twee grote slagen zal slaan op de transfermarkt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.