Witters: "De toekomst ligt in Midden-Amerika"

VRIJDAG, 1 JULI 2011, 13:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trok deze zomer geen spelers uit Zuit-Amerika aan. In La Dernière Heure legt Gerard Witters, Anderlechts man ter plekke uit, waarom dit komt. "Het niveau in Argentinië is sterk gedaald", zo stelt hij onder meer.


Brazilië en Argentinië blijven de grootste exporteurs van voetballers uit Latijns-Amerika, maar voor Anderlecht wordt het daar minder interessant. "Toen we in 2006 met Anderlecht begonnen scouten daar, kon ik makkelijk een lijst opstellen van dertig spelers in elke prijscategorie", aldus Witters.

Nu gaat dit volgens hem niet meer. De kwaliteit is er niet meer en de prijzen zijn te hoog. "Voor Pareja betaalden we indertijd 2,5 miljoen euro. Nu krijg ik spelers aangeboden die zijn niveau bijlange niet benaderen en 3 à 3,5 miljoen kosten."

Ook de Brazilianen zijn niet zo happig om naar België af te zakken. "Die spelers verkiezen strand, samba en vrienden boven een salaris dat twintig procent hoger ligt."

Costa Rica en Midden-Amerika

Toch blijft Witters actief scouten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Hij heeft alleen zijn terrein verlegt. "Costa Rica en de rest van Midden-Amerika. Dat zijn landen waar men, als je tijd neemt om er te scouten, talenten kan ontdekken. Bryan Ruiz is daar een voorbeeld van."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.