Proto hoopt fit te zijn tegen competitiestart

ZATERDAG, 2 JULI 2011, 10:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wedstrijden spelen mag hij nog niet, maar trainen doet Silvio Proto na zijn voetbreuk al wel voluit. "Ik ben als eerste speler van Anderlecht ben beginnen te trainen", aldus de keeper. Binnen een maand wil hij er weer staan.


"Na de competitie ben ik tien dagen met vrouw en kinderen naar Mauritius gegaan en daarna ben ik op Neerpede aan mijn revalidatie begonnen", zo vertelt Proto in Het Belang van Limburg.

"Begin deze week heb ik dan de baltrainingen hervat met keeperstrainer Filip De Wilde. Ik krijg dezelfde oefeningen als de andere doelmannen. Het enige verschil is dat zij wedstrijden mogen spelen. Maar wie weet haal ik de start van de competitie."

Perfect parcours in play-offs

Net als vorig seizoen zit Anderlecht ook nu met een goed gevulde ziekenboog. "Of ik mij daar zorgen over maak? Dat zou een gebrek aan respect zijn voor de spelers die wel fit zijn", aldus Proto. "Wie zegt dat het beter zal draaien eens alle geblesseerden terug zijn?"

"Het vorige seizoen heeft mij geleerd dat je in de reguliere competitie recht hebt op enkele misstappen. Met een perfect parcours in de play-offs kan je veel goedmaken en zelfs kampioen worden".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.