Odoi: "De Rode Duivels is nog te voorbarig"

ZATERDAG, 2 JULI 2011, 11:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Denis Odoi keerde deze zomer terug naar de club van zijn jeugd. Paars-wit haalde hem als rechtsachter, maar Odoi beseft dat hij zijn plaats niet cadeau zal krijgen. "Ik wil eerst mijn plaats verdienen in het elftal", zo zegt hij.


Eenvoudig zal dat volgens hem niet worden. "Wasilewski is hier echt wel een monument op Anderlecht", aldus Odoi, die wel toegeeft voluit voor de rechtsbackplaats te gaan. "Ik ben in principe een rechtsachter van opleiding, maar ik kan ook links worden uitgespeeld. Wat ik wél niet meer wil, is op alle denkbare posities uitgespeeld worden, zoals vorig seizoen bij Sint-Truiden veel gebeurde."

Als hij erin slaagt de vaste rechtsachter van Anderlecht te worden, zijn de Rode Duivels de logische volgende stap. De jongste jaren ontbreekt het de nationale ploeg aan een duidelijke rechtsback. "Daarmee moet je bij mij niet aankomen nu. Ik weet dat er op die positie een plaats te pakken is bij de Rode Duivels, maar dat is nu veel te voorbarig."

"OHL kan gevaarlijk zijn"

Op 29 juli opent Anderlecht de competitie op verplaatsing bij OH Leuven. Bij de Leuvenaars zette Odoi, die afkomstig is uit Kessel-Lo, zijn eerste stappen bij de grote jongens. "Dat wordt inderdaad een speciale wedstrijd voor mij", geeft hij toe.

"En Anderlecht zal moeten oppassen: een ploeg die net gepromoveerd is, zit nog in de euforie van de titel. Ik herinner me dat we met Sint-Truiden, twee jaar geleden, meteen gingen winnen bij Standard."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.