Suarez: "Mijn speelstijl bevalt Jacobs niet"

MAANDAG, 4 JULI 2011, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez begint straks aan zijn vierde seizoen bij Anderlecht. Voor de Argentijn wordt dit het jaar van de waarheid. Hij wil dringend meer aan spelen toekomen. "Anders moet ik in januari iets ondernemen."


Meestal is Suarez de minzaamheid zelve, maar in Het Nieuwblad spreekt hij vandaag harde taal. "Vorig jaar was ik heel dikwijls ontgoocheld en had ik een slecht gevoel na het seizoen. Heel dikwijls was mijn speeltijd beperkt tot invalbeurten van 10 of 15 minuten", zo vertelt hij.

"In de meeste gevallen had ik de indruk dat ik op een goed niveau voetbalde, maar zelfs als ik goed speelde was ik niet eens zeker dat ik in de volgende match een echte kans zou krijgen of weer maar enkele minuten zou mogen meedoen. Op die manier is het moeilijk om mij een volwaardige speler van Anderlecht te voelen."

"Niet evident te groeien zonder vaste positie"

Suarez krijgt vaak het verwijt dat zijn prestaties niet constant genoeg zijn. Maar volgens hem vloeit het één voort uit het ander. "Het is moeilijk om een constant niveau te halen als je meestal maar enkele minuten mag meedoen."

"Toen ik debuteerde bij Belgrano in Argentinië had ik ook hoogtes en laagtes, maar de coach gaf mij vertrouwen en ik voetbalde elke week beter. Na verloop van tijd voelde ik dat ik daar dat ik belangrijk was voor de ploeg", aldus Suarez.

"Bij Anderlecht is het ook niet evident om te groeien als ik geen vaste positie heb: links, rechts, centraal. Als ik word opgesteld doe ik wat de trainer vraagt, maar bij voorkeur speel ik in steun van de diepe spits."

"Mijn stijl botst met wat de trainer wil"

De hele situatie laat duidelijk zijn sporen na bij Suarez. "Ik ben geen jongen die problemen zoekt. Maar ik zit er wel mee. Op training blijf ik werken om te bewijzen dat de coach zich vergist, maar ik heb ook mijn twijfels. Ik durf zelfs bepaalde acties niet meer uitvoeren omdat ik bang ben dat ik dan zeker geen basisspeler zal zijn."

"Zoals ik het zie bevalt mijn speelstijl de trainer niet. Ik hou ervan om korte combinaties op te zetten met spelers zoals Reynaldo, Kanu en straks Vargas, maar de coach verkiest passes in de diepte. Ik hou ervan om de bal te voelen, te dribbelen en tegenstanders uit te dagen, maar de trainer houdt daar niet van. Onze stijlen botsen en dat verklaart misschien waarom ik zo weinig speel."

Hoewel hij zich verder goed voelt bij paars-wit denkt Suarez wel aan vertrekken als de situatie niet verbetert. "Ik ben Anderlecht erkentelijk voor de manier waarop ze mij als club opvangen en omringen, maar als mijn speelstijl niet past bij de trainer dan moet ik een oplossing vinden. Als ik in januari nog steeds in hetzelfde schuitje zit, dan moet ik iets ondernemen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.