De Sutter: "Waarom zou ik vertrekken?"

DINSDAG, 5 JULI 2011, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een jaar vol blessures hoopt Tom De Sutter komend seizoen opnieuw zijn waarde te kunnen tonen. "Mijn doel is duidelijk: fit blijven en zoveel mogelijk spelen." Een vertrek van Lukaku zou hem daarbij kunnen helpen.


Momenteel revalideert De Sutter nog van een operatie aan de schouder. Daarvoor stond hij maanden aan de kant met blessures aan de enkel en adductoren. "Vorig seizoen heb ik zeven tot acht maanden niet kunnen voetballen en dat was mentaal erg zwaar", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Als een voetballer zich niet kan uitleven op het veld dan zorgt dat voor frustraties. Gelukkig voor mijn vriendin ben ik niet iemand die dat allemaal meesleept naar huis. Al is het wel lang geleden dat we echt een zomervakantie hebben gehad omdat ik altijd moet revalideren."

Ook nu is De Sutter volop aan het werken aan zijn terugkeer. Tegen het begin van de competitie hoopt hij speelklaar te zijn. "Over ruim twee weken mag ik weer voluit duels aangaan en dan is die schouderblessure echt verleden tijd", aldus de Bruggeling.

"Speelkansen zullen stijgen als Lukaku vertrekt"

De voorbije twee jaar moest De Sutter zich vaak tevreden stellen met een rol op het tweede plan achter Romelu Lukaku. Als deze blijft, lijkt hierin niet veel verandering te zullen komen. "Natuurlijk zullen mijn speelkansen toenemen als Lukaku vertrekt, maar de transfermarkt is nog lang open."

"Wat ik zal doen als Romelu blijft? Mijn eerste prioriteit is weer mijn topniveau halen en dan zien we wel. Ik moet er ook nog eens met de trainer over praten", zo vertelt De Sutter.

Een vertrek is voor hem dan ook niet aan de orde. "Waarom zou ik weggaan bij Anderlecht? Ik krijg hier respect en vertrouwen van bijna iedereen. Over die zogenaamde interesse van AA Gent heb ik niets gehoord, maar ik praat sowieso niet graag over transfers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.