"Jongeren en nieuwkomers integreren zich goed"

WOENSDAG, 6 JULI 2011, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht sloot gisteren zijn stageweek in Tegelen af. Trainer Ariël Jacobs blikt er tevreden op terug, al vindt hij het grote aantal geblesseeden erg vervelend. "We hebben momenteel een hele ploeg op de tribune zitten."


"Die blessures brengen vanzelfsprekend ook problemenmee tijdens de voorbereiding", zo vertelt Jacobs op de officiële website van Anderlecht. "We hebben daardoor deze week ook al heel veel individueel moeten werken. En dat zal nog zo zijn tot volgende week."

"Als trainer wil je zo snel mogelijk toegroeien naar een vaste ploeg en liefst met zoveel mogelijk spelers in de groep. Zodat, als er dan iets voorvalt, je toch nog voldoende gewapend bent. Want momenteel zijn sommige posities echt onderbezet ..."

De blessures zorgen er wel voor dat verschillende jongeren hun kans krijgen tijdens de voorbereiding. "Ik ben helemaal niet ontevreden over wat ze de voorbije weken lieten zien. Het is niet altijd simpel : je moet de jonge gasten zoveel mogelijk meegeven, maar tegelijkertijd vermijden dat je ze teveel geeft om zo blessures te voorkomen."

Volgens Jacobs integreren de jongeren zich erg vlot in de groep en ook de nieuwkomers vinden vlot hun plaats. "Ik ben al bij al tevreden over de mate van integratie die er nu al is", aldus Jacobs.

Voor de Anderlecht-trainer is de stage in Nederland dan ook geslaagd. "Er zijn altijd positieve zaken én werkpunten te vinden", zo weet ook hij. "Denken dat na 14 dagen training meteen alles in elkaar zou passen, dat is te makkelijk."

Bron: RSCA.be



anderlecht-online forum