Wie vervangt Boussoufa als linksbuiten?

DONDERDAG, 7 JULI 2011, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de stage in Tegelen is volgens La Dernière Heure duidelijk geworden dat Anderlecht nog geen opvolger voor Mbark Boussoufa in huis heeft. Ariël Jacobs probeerde meerdere spelers op de linksbuiten, maar niemand voldeed echt.


In januari vroeg Jacobs al aan het bestuur om er een polyvalente linkerflankspeler bij te krijgen. De financiële mogelijkheden lieten dit toen niet toe en het vertrek van Boussoufa in maart heeft de situatie alleen maar acuter gemaakt.

Vele zien Ronald Vargas als de opvolger van Boussoufa, maar de Venezolaan is nog lang niet fit en is bovendien ook geen echte linkerflank. Tijdens de stage in Tegelen speelde Reynaldo vaak als linksbuiten, ook tegen Otelul Galati. Maar dit is duidelijk niet zijn beste positie. Ook Thomas Chatelle en Jonathan Legear werden getest om er te spelen, net als Kanu en Matias Suarez. Deze laatste twee gedijen echter het best centraal.

Tijdens deze voorbereiding probeerde Jacobs ook Behrang Safari uit als linksbuiten. Maar in een gesprek met zijn trainer liet de Zweed verstaan zichzelf eerder te zien als een linksachter en zich op die positie te willen concentreren. Toch deed hij het er niet onaardig, volgens LDH.

De laatste optie in de huidige kern is nieuwkomer Diogo. Als linksachter kon hij nog niet overtuigen (positioneel liet hij al eens een steek vallen), maar offensief toonde hij wel zijn kwaliteiten. Tijdens zijn opleiding in Brazilië speelde hij vaak op de linkerflank in een 3-5-2. Hij heeft dus zeker potentieel om als linksbuiten te spelen, maar zal wel enige tijd nodig hebben om er zijn draai te vinden.

Twee opties

Er resten Anderlecht en Jacobs dus twee opties. De eerste is het aanpassen van het spelsysteem. Als Jacobs zijn 4-3-3 omgooit tot een 4-4-2, dan heeft hij meer mogelijkheden om de linksmiddenpositie in te vullen.

Indien hij dit niet doet, zal er iemand moeten bijkomen. De namen van Milan Jovanovic en Kevin De Bruyne, twee spelers die perfect passen als linksbuiten, werden al vaak genoemd, maar lijken financieel onhaalbaar. Anderlecht zou wel bereid zijn een stevige inspanning te doen om een echte linksbuiten aan te trekken, maar bedragen van zeven à acht miljoen euro zijn te gortig.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.