Reacties na Standard-RSCA

DONDERDAG, 11 NOVEMBER 2004, 20:50 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Na de verloren klapper op Standard telt Anderlecht in het klassement al 7 punten minder dan Club Brugge. Teveel, zo vindt iedereen. Maar hoe moet het dan verder? Van Holsbeeck, Hasi en Vercauteren reageren.


"We moeten de rangen sluiten en de spelersgroep vertrouwen inpompen", zei manager Herman Van Holsbeeck.
Van Holsbeeck wil rust in de tent. "We mogen het verlies tegen Standard niet overdramatiseren. Een achterstand van zeven punten is veel, zeker gezien ons spelerspotentieel. Maar zo lang de spelers hun truitje nat willen maken voor de trainer, moet je die trainer het vertrouwen blijven geven."
"Als je de match analyseert, stel je vast dat Anderlecht geen groots voetbal speelt, maar dat iedereen tot de laatste minuut vocht. Dat is belangrijk."

Besnik Hasi reageerde rustig: "De sfeer bij ons is goed."
"Tegen Standard lieten we te veel ruimte tussen de linies", zegt Hasi. "Dat moet er stilaan uit. We hadden al meer vertrouwen dan tegen La Louvière, maar 3 op 6 in die 2 matchen is onvoldoende. Ook 1 punt op Standard volstond niet."
"In de winterstop mogen we hoogstens 4 punten minder hebben dan Club. De topper tegen hen in december moeten we dus winnen. Maar kom, we blijven kalm en op training wordt er nog altijd gelachen."

Franky Vercauteren: "Wij zoeken nog steeds naar ons beste niveau. We moeten beter zijn dan de rest, maar veel van onze spelers zoeken nog naar hun beste vorm en naar hun zelfvertrouwen. Ook tactisch zit het nog niet helemaal goed. Misschien is het niet slecht dat onze internationals deze week even weg zijn van de club. Hopelijk komen ze dan met een fris hoofd en met meer vertrouwen terug."

"De spelers reageren al bij al verslagen na het verlies. Ze weten dat ze beter kunnen en dat Standard zeker niet sterker is als iedereen op niveau zou spelen."



anderlecht-online forum