Is Lukaku klaar voor een transfer naar Chelsea?

VRIJDAG, 8 JULI 2011, 12:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zou Romelu Lukaku zich staande kunnen houden bij Chelsea? Met die vraag trok La Dernière Heure naar enkele kenners. De meningen zijn verdeeld. Wilmots en De Sart raden hem aan nog even te blijven, Scifo en Thans niet.


Wilmots: "Hij blijft best nog twee jaar"

Volgens assitent-bondscoach Marc Wilmots heeft Lukaku nog heel wat te leren. "Hij moet zijn rechtervoet nog verbeteren", zo klinkt het. "Een complete aanvaller is tweevoetig. Persoonlijk zou ik hem aanraden nog twee jaar in België te blijven."

De Sart: "Speelminuten zijn het belangrijkste"

Ook Jean-François De Sart, coach van de nationale beloften, vindt het niet slecht mocht Lukaku bij Anderlecht blijven. "De vraag is: kan hij nog vooruitgang maken in België? Het antwoord is 'ja, natuurlijk'", aldus De Sart. "Niemand is op zijn 18e al zo compleet als op zijn 25e."

Voor De Sart is het belangrijk dat Lukaku veel aan spelen toekomt. "Een echte topclub kan hem dat natuurlijk niet garanderen. Romelu Lukaku is echter zeer goed omringt en ik ben ervan overtuigd ze een goede beslissing zullen nemen. Bovendien speelt een topclub zestig wedstrijden per jaar, hij zal zijn kans dus wel krigjen."

Thans: "Voelt Lukaku zich klaar, dan moet hij gaan"

Bij dat laatste punt van De Sart sluit ook Benoit Thans, analist bij RTBF, zich aan. "Een club als Chelsea rekent niet alleen op zijn elf titularissen. Lukaku heeft bovendien het talent om zijn mannetje te staan in hun basisploeg."

"Het belangrijkste is te weten wat Lukaku zelf voelt. Als hij zich klaar voelt, dan moet hij gaan. Er is altijd een risico, bij welke club hij ook terecht komt. Maar hij zal er zijn tijd niet verliezen en verder groeien."

Volgens Thans is Chelsea trouwens geen slechte club voor een jonge voetballer. "In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, besteedt Chelsea veel aandacht aan vorming van jonge spelers. De eigen talenten krijgen er ook de kans om door te breken, maar ze moeten geduld hebben.

Scifo: "Romelu heeft het profiel om overal te spelen"

Iemand die perfect weet wat Lukaku nu doormaakt, is Enzo Scifo. Ook hij werd als tiener gevolgt door de absolute topclubs. Uiteindelijk trok hij op zijn 21e naar Inter Milaan. "Ik ben van het principe dat als zo'n gelegenheid zich voordoet, je die moet grijpen", aldus Scifo.

"Als Lukaku de kans krijgt op zich te verbeteren, dan mag hij die niet laten schieten. Hij heeft het profiel om overal te spelen, zelfs bij Chelsea", zo besluit de 84-voudige Rode Duivel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.