Dilbeek-talent mogelijk half naar Anderlecht

ZATERDAG, 9 JULI 2011, 10:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een tijdje geleden konden we melden dat Anderlecht interesse toont voor de 16-jarige Thomas Foket van vierdeklasser Dilbeek. Er wordt nu gewerkt aan een deal waarbij hij bij Dilbeek blijft, maar soms bij Anderlecht mee traint.


"Er is nog niks concreet afgesproken. Maar er wordt gedacht aan een constructie waarbij ik vooral bij Dilbeek zou trainen maar ook bij Anderlecht zou trainen bij de -19-jarigen", zo vertelt Foket in Het Laatste Nieuws. "Enkel trainen, ik blijf zeker dit seizoen nog bij Dilbeek voetballen."

"Ik moet dan wel nog eerst nog met de clubs én de school tot een overeenkomst komen. Het zou dan immers moeilijk worden om een dag de lessen bij te wonen. Vermits ikzelf en mijn ouders erop staan om mijn studies af te werken, moeten we daar ook eens bekijken wat mogelijk is", aldus Foket, die naar zijn laatste jaar Latijn-Wiskunde gaat.

Veel interesse

Foket geldt als één van de grootste talenten van Dilbeek de jongste jaren. Op zijn zestiende, vroeger mag niet, debuteerde hij in de eerste ploeg. "Ik deed het blijkbaar niet zo slecht, want ik verscheen op één wedstrijd na steeds aan de aftrap. Wat kan het allemaal snel gaan."

"Zelfs tijdens het seizoen kwamen er al enkele clubs aankloppen. Maar de jongste weken wordt het echt wel menens. Anderlecht, Club Brugge, KV Mechelen en OHL informeerden al. Onvoorstelbaar."

Foket droomt er dan ook van om profvoetballer te worden. "Maar het is nog veel te vroeg om daar echt mee bezig te zijn. We zien wel hoe ik verder evolueert", zo besluit hij nuchter.



anderlecht-online forum