Spelers volgen Copa America op de voet

DINSDAG, 12 JULI 2011, 11:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia is momenteel met Argentinië aan de slag op de Copa America, maar bij Anderlecht spelen er nog heel wat Zuid-Amerikanen. Voor hen is de Copa America dezer dagen dan ook een belangrijk gespreksonderwerp.


Met Diogo, Samuel, Canesin Matos, Reynaldo, Kanu, Chavarria, Suarez, Biglia en Vargas telt Anderlecht maar liefst negen Zuid-Amerikanen. De rivaliteit tussen Brazilië en Argentinië doet de emoties soms oplaaien. "Er wordt inderdaad wat over en weer gepest onder de Zuid-Amerikanen", lacht Matias Suarez.

Argentinië nam een matige start op de Copa America. "Niet te begrijpen als je wereldvoetballers als Tevez en Messi in jouw ploeg hebt lopen", zucht Suarez. "Weet je wat het is? Zuid-Amerikaans voetbal en het Europees voetbal lijken soms tot een andere discipline te behoren. In Zuid-Amerika wordt Messi hardhandig aangepakt terwijl de verdedigers hem hier in Europa gewoon laten voetballen. Wie mijn favoriet is? Uruguay kan het ver schoppen volgens mij."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.