Wat hebben we geleerd in Brussels?

WOENSDAG, 13 JULI 2011, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Pas na de rust slaagde Anderlecht er gisteren in afstand te nemen tegen FC Brussels. De inbreng van Lukaku zat hier voor veel tussen, maar ook andere jongeren lieten zich weer opmerken. Wat heeft deze oefenwedstrijd ons geleerd?


Anderlecht begon tegen Brussels met nieuwkomers Dennis Odoi en Behrang Safari als flankverdedigers. HLN zag dat beide een meerwaarde kunnen betekenen, maar nog wel wat moeten wennen aan de stijl van het huis.

Voor de rest ging Anderlecht in de eerste helft verder op zijn elan van vorig seizoen. Van achteruit kwamen er zelden offensieve impulsen. Kanu had vaak de bal, maar vond zelden een opening. Suarez toonde flitsen van zijn klasse, maar miste efficiëntie. Veselinovic mist als pivot de techniek om goed te kaatsen, laat staan te scoren.

Toch ook twee lichtpuntjes voor de rust: jongeling Fernando speelde erg sterk achter de spitsen en de wederoptredende Proto toonde zich meteen erg alert.

Tweede helft: wederoptreden Lukaku

Ariël Jacobs veranderde tijdens de rust zijn team op acht plaatsen. Romelu Lukaku maakte zijn wedertreden na een stressfractuur aan de voet en ook broer Jordan mocht invallen. Voor het eerst stonden de twee samen in het eerste elftal van Anderlecht.

De oudste Lukaku toonde meteen waarom hij zo belangrijk is voor Anderlecht. Amper vijf minuten stond hij op het terrein toen hij een voorzet van Praet binnen kopte. Een kwartiertje later had hij zijn hattrick vol. Het derde doelpunt kwam er na een assist van broer Jordan.

Voor het hoogtepunt van de avond zorgde Dennis Praet. Na een pass van Diogo, die ook de assist gaf voor het tweede doelpunt van Lukaku, kapte de 17-jarige middenvelder mooi zijn verdediger uit en lobde met veel overzicht de bal in de verste hoek. Een pareltje. Wasilewski zorgde met een vrije trap voor de 1-5 eindstand.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.