Deraeve vol lof over Braziliaan Samuel

WOENSDAG, 13 JULI 2011, 12:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht versterkte zich onlangs met twee Brazilianen. Naast Diogo haalde het ook Samuel Firmino de Jesus weg bij Werder Bremen. Hoewel de centrale verdediger in Duitsland niet van de bank kwam, gelooft paars-wit in zijn kunnen.


Werner Deraeve, hoofd van de Zuid-Amerikaanse scoutingscel, gelooft rotsvast in Samuel. "In feite had Samuel al vorige winter in Anderlecht moeten zitten, maar Werder Bremen stak ons de loef af", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Toch begreep ik die overgang naar Bremen niet goed. Financieel misschien interessant, maar bij de Duitse club wist Samuel zich sowieso gebarreerd door Per Mertesacker, de Braziliaan Naldo en Clemens Fritz."

"In die omstandigheden was het voor mij geen verrassing dat hij er op de bank verzeilde", aldus Deraeve. "Heel die tijd hielden wij zijn dossier in de gaten, de deal was dan ook in een paar uurtjes rond."

"Eigenlijk zoekt Anderlecht al een enige tijd naar een Zuid-Amerikaanse oplossing voor het gebrek aan voetballend vermogen centraal in de verdediging. Ik ben ervan overtuigd dat we met Samuel die lacune hebben weggewerkt."

"Naast zijn vastberadenheid in de duels is het een type dat steeds de voetballende oplossing zoekt. Tot op zekere hoogte kan je hem vergelijken met João Carlos, maar dan een betere versie, vind ik."

"Hij leeft in ieder geval voor zijn sport en wil er alles aan doen om te slagen. Hij groeide op in een favela, hij weet beter dan wie ook dat voetbal zijn enige kans op glorie is."

Bron: Sport/Voetbalmagazine




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.