"Prijs-kwaliteit zijn Brazilianen goed"

WOENSDAG, 13 JULI 2011, 14:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine informeerde ook bij hoofdscout Rik Vande Velde waarom Anderlecht nu zoveel Brazilianen telt. "Het is zeker niet zo dat we met het bestuur hebben besloten om de Braziliaanse toer op te gaan", zegt Vande Velde.


"Noem het dus eerder een samenloop van omstandigheden", aldus Vande Velde. "Het heeft voornamelijk te maken met de verhouding prijs-kwaliteit. Belangrijk om weten is dat we nu vooral met huurcontracten werken. Zoals in het geval van Diogo en Samuel. Als je dan na een seizoen beslist om niet met hen door te gaan, ben je enkel de huursom kwijt. Ik denk dat dat toch een belangrijke les is uit het verleden."

Vande Velde weet dat het vaak een gok is om Brazilianen naar Europa te halen. Ze hebben vaak de nodige tijd nodig om zich aan te passen. "Brazilianen krijgen te maken met andere weersomstandigheden, andere voeding, een ander soort voetbal. In Europa krijg je geen tijd om je actie te maken zoals in Zuid-Amerika."

De hoofdscout gelooft dat de Brazilianen goed passen bij wat de supporters willen zien. "Ze hebben allemaal een goede technische basis en dat is belangrijk. Een Anderlecht-fan wil immers niet enkel resultaten zien, hij wil ook animo en acties op het veld. Hopelijk kunnen de Brazilianen daartoe bijdragen."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.