De Greef debuteert Europees met Westerlo

DONDERDAG, 14 JULI 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Arnaud De Greef ruilde deze zomer de beloften van Anderlecht voor de A-kern van Westerlo. De Kempenaars spelen straks in de voorronde van de Europa League en De Greef rekent op een basisplaats. "Ik zal toch nerveus zijn."


Door het gebrek aan spitsen moet Joris Van Hout (ook ex-Anderlecht) straks waarschijnlijk vooraan postvatten. Hierdoor komt er achteraan een plaatsje vrij. De Greef hoopt dit te kunnen grijpen. "De trainer lijkt redelijk content over mij", zo vertelt De Greef in Het Nieuwsblad.

"Het is een beetje gek dat ik jaren voor Anderlecht voetbalde, maar nu met Westerlo Europees zal spelen. Vorig jaar reisde ik ook mee met Anderlecht naar AEK Athene, maar dat was om eens te proeven van zo'n Europees avontuur. Uiteindelijk moest ik toen toekijken van uit de tribune."

"Wie had dat gedacht? Nu ben ik nog niet nerveus, maar voor de match zal dat wél zo zijn", aldus De Greef. "Om mij voor te bereiden, bestudeerde ik de website van Turku en bekeek ik beelden op Youtube. Ik weet dat ze drie Finse internationals hebben, maar Westerlo moet ambities hebben."

"Ik voel me hier al thuis"

De voorbereiding verliep tot nu toe erg goed voor De Greef. "Ik voel me al thuis", zo zegt de verdediger, die heel zijn leven voor Anderlecht speelde. "Anderlecht lag er ook een profcontract klaar, maar in Westerlo kan ik mij beter ontwikkelen."

"Hier kan ik concurreren voor een basisplaats, terwijl er bij Anderlecht tien verdedigers waren voor vier posities én ervaren jongens de voorkeur krijgen", aldus de Brusselaar, die wel in de hoofstad blijft wonen.

"quot;Ik ben Anderlecht wél dankbaar. Als 17-jarige wimpelde ik voorstellen van ADO Den Haag, Rennes en Sochaux af om in Brussel te kunnen blijven. Nu ik afgestudeerd ben, is het echter tijd om mijn carrière uit te bouwen", zo besluit hij.



anderlecht-online forum