Anderlecht gooit dubbele voorsprong te grabbel

ZONDAG, 9 AUGUSTUS 2020, 20:28 - TCV

WEDSTRIJDEN Na een zwakke eerste helft stond Anderlecht na 75 minuten 0-2 voor dankzij Doku en een eigen doelpunt van Mechelen. Paars-wit leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar schoot daarna defensief tweemaal te kort zodat Mechelen tien minuten later weer op gelijke hoogte stond. Vlap en Luckassen hadden in de slotfase Anderlecht nog de drie punten kunnen bezorgen.

Na anderhalve minuut stuurde Sardella Doku diep. De rechtsbuiten kwam een tip te kort om de bal mee te nemen. Na vier minuten kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Schoofs kwam centraal vrij te staan, maar plaatste net naast. KV Mechelen had balbezit, maar kon enkel dreigen via een schuin schot van Storm. Anderlecht geraakte enkel aan de overkant via een vrije trap van Zulj. In het eerste half uur werd er veel balverlies geleden bij Paars-wit en het middenveld kon op geen enkel moment de wedstrijd in handen nemen.

Na de drankpauze na een half uur leek Anderlecht iets beter bij de les. Het kwam iets beter in de wedstrijd, maar het enige directe wapenfeit was enkel een kopbal van Murillo die naast het doel belandde. Voor Mechelen trapte Vranckx zwak en van te ver in de handen van Van Crombrugge. Een teleurstellende en slaapverwekkende eerste helft, al speelde de enorme hitte uiteraard ook een rol.

Schoofs deed na vijf minuten in de tweede helft hetzelde als in de eerste: nu kopte hij een grote kans over toen hij centraal opdook. Enkele minuten later knalde Togui na een vrije trap aan de tweede paal van dichtbij naast. De volgende die voor Mechelen in een kansrijke positie kwam, was Hairemans. Aan de overkant toonde Anderlecht zich eindelijk. Murillo zette hard voort en Peyre kopte bijna in eigen doel. Na een uur kwam Colassin Dimata aflossen in de spits. Een paar minuten later liep de invaller zich vrij, maar zijn schot belandde naast. Bij de volgende actie kwam Paars-wit op voorsprong. Doku ging eens niet buitenom en verraste Bijker door naar binnen te komen. Coucke was kansloos tegen het schot van de flankaanvaller.

Na 71 minuten ging Luckassen op een vreemde manier centraal in de fout. Togui stond moederziel alleen en leek de gelijkmaker te scoren, maar de aanvaller besloot naast. Aan de overkant viel met een beetje geluk de 0-2. Murillo stond vrij en zette weer hard voor. De bal werd door Bijker aangeraakt en belandde netjes in de verste hoek van het Mechelse doel.

Anderlecht leek gewonnen spel, maar de  defensie begon te knoeien. De ingevallen De Camargo kopte de 1-2 tegen de netten nadat er zwak werd uitverdedigd bij Anderlecht op links. Luckassen kwam te laat om de ervaren De Camargo het koppen te beletten. Een paar minuten laten stond Mechelen al op gelijke hoogte. Cobbaut ging centraal onder een hoge bal en Vanlerberghe nam de bal goed aan om daarna laag binnen te trappen. Een dubbele voorsprong werd in een mum van tijd veel te makkelijk uit handen gegeven.

Twee minuten voor tijd had Vlap de winning goal aan de voet. De Nederlander trapte laag, maar Coucke haalde de bal uit het doel. Anderlecht trof meteen daarna via Luckassen de lat na een hoekschop. Mechelen ontsnapte aan een late nederlaag

Al bij al geen onterecht gelijkspel gezien de verschillende kansen die Mechelen na rust niet wist af te maken, maar een dubbele voorsprong verspelen op een kwartier voor het einde zal toch wel even nazinderen. De defensie maakte geen stabiele indruk, zeker niet centraal. Ook aanvallend bracht Anderlecht te weinig en dus is het hopen dat Tau en Bundu snel speelklaar zullen zijn. Aanvallende versterking blijft sowieso een noodzaak.

Resultaat: 2-2
Goals: 0-1 Doku ('63), 0-2 Bijker (own-goal) ('75), 1-2 De Camargo ('82), 2-2 Vanlerberghe ('85)

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bushiri, Peyre, Vranckx (83' Vanlerberghe), Hairemans (79' Kaya), Van Damme, Storm (76' De Camargo), Schoofs, Kabore, Togui
Anderlecht: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Cobbaut, Sardella (87' Kayembe), Zulj, Sambi Lokonga, Vlap, Amuzu (87' Verschaeren), Doku, Dimata (59' Colassin)

Geel: Van Damme ('29), Kabore ('41), Luckassen ('43), Vlap ('52), Vranckx ('69), Colassin ('87)

Stadion: AFAS Stadion
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut