Fabio Baglio: "Mbokani sluit terugkeer niet uit"

ZATERDAG, 16 JULI 2011, 10:18 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani zien een terugkeer naar de Belgische velden best wel zitten. Fabio Baglio belooft de supporters een andere Mbokani. Wat wordt de nieuwe bestemming van de nukkige aanvaller?


Anderlecht is een serieuze optie om hem over te nemen en om zijn cariere een nieuwe boost te geven. "Een terugkeer ziet hij niet als een stap achteruit", liet de makelaar optekenen. "België als voetballand spreekt niet meteen de verbeelding, maar Anderlecht blijft een grote naam." Is er tussen Mbokani en RSCA iets blijven hangen? "Mbokani heeft nooit rancune gehad tegen paars-wit. het was Vercauteren dat niet in hem geloofde."

Dat paars-wit het goudhaantje van vroeger wilt terughalen, is geen geheim meer. het probleem is de transferprijs. "Mbokani wilt niet worden uitgeleend. Als de ploegen er niet uit geraken, moet hij blijven en zich als prof gedragen, in de tweede klasse, waar ze nu moeten spelen."

Zo ver komt het niet, want volgens zijn makelaar zijn er voldoende ploegen die de nukkige aanvaller wilt. "De ploegen die me belden, twijfelen niet aan zijn kwaliteiten maar aan wat er waar is wat in de kranten staan. Ga maar eens na bij Wolfsburg of Monaco of hij al eens te laat was. Mbokani zijn probleem is dat hij verlegen is. Hij verkoopt zich niet goed en dan worden er verhalen verschenen. Waar is het fout gelopen? "In het tactische spel voelt hij zich niet goed. Stond altijd alleen vooraan, en moest soms zeventig meter achteruit om de bal te vragen. Geloof me maar, Mbokani is zo hongerig als een leeuw. Hij ga volgend seizoen bewijze dat ze ongelijk hadden.

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.