Twijfel regeert bij Anderlecht

MAANDAG, 18 JULI 2011, 11:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De wedstrijd tegen PSG zaterdag toonde aan dat Anderlecht elf dagen voor de start van de competitie nog veel werk heeft. Intussen klinkt zowel bij Ariël Jacobs als bij de sterkhouders op het veld de roep naar versterking.


Anderlecht haalde tot nu toe vijf nieuwe spelers binnen, maar volgens Het Laatste Nieuws lijkt het erop dat enkel Dennis Odoi en Behrang Safari zich in de gunst van Jacobs kunnen spelen. De Anderlecht-coach hoopt op extra versterking, maar het bestuur wil dat hij zich positiever opstelt en de beschikbare spelers beter maakt.

Drie lichtpunten tegen PSG

Tegen PSG behaalde Anderlecht zaterdag een 1-1 gelijkspel. Een knap resultaat, maar volgens HLN verdoezelde het wel het povere spel van paars-wit. Jacobs wisselde tijdens de rust niet alleen een resem spelers, maar ook van veldbezetting (4-4-2 naar 4-3-3) De krant zag tijdens deze partij slechts drie lichtpunten.

Het eerste was Romelu Lukaku. Ondanks de transferbeslommeringen toonde hij zich erg scherp. Hij zette zijn verdediger, de ervaren Armand, enkele keren knap in de wind en ook zijn balaanname en kaatsen waren meer dan in orde.

Het tweede lichtpunt was Dennis Odoi, die één helft speelde. Met een rush op rechts lag hij aan de basis van het doelpunt van Marecek. Verdedigend kwam hij nooit in de problemen en offensief toonde hij zich door erg zuiver in te spelen op de diepste middenvelder of spits.

Het derde positieve aspect van de avond was het doelpunt van Lukas Marecek. Van op 25 meter trapte hij de bal staalhard in de kruising.

Zoeken en passen

Elf dagen voor de start van de competitie wordt het voor Jacobs tijd om knopen door te hakken en naar een basisopstelling toe te werken. Links achteraan lijkt Safari bij de afwezigheid van Deschacht de voorkeur te krijgen op Diogo. De Braziliaan heeft dan wel een beter voorzet, maar defensief worstelt hij met zijn positiespel en het naar binnen verdedigen.

Centraal achterin lijken Samuel en Mazuch te strijden op een plaatsje naast Juhasz. Samuel heeft meer voetballende kwaliteiten, Mazuch sterker in de mandekking.

Op het middenveld lijkt Gillet zeker van zijn plaats, Marecek is de logische vervanger van Biglia en Kanu de enige mogelijkheid op links. Tenzij Jacobs ervoor kiest om Safari een rij naar voor te schuiven, maar de Zweed ziet zichzelf vooral als een linksachter.

Ook qua opstelling moet Jacobs keuzes gaan maken. Tegen PSG speelde hij voor de rust in een 4-4-2 met Suarez en Lukaku vooraan. Na de pauze werd dit een 4-3-3 met Bulykin in punt. Zonder vleugelspelers met een actie in huis (genre Legear, Jovanovic) is dit systeem echter niet houdbaar.

Nukkige Jacobs

De hele situatie zorgt ervoor dat Jacobs er momenteel nogal nukkig bijloopt. Hij vindt dat het bestuur bij de transfers te weinig rekening heeft gehouden met de aanbevelingen die hij in maart formuleerde. Vooral het gemis van een echte linksmidden zit hem dwars. Safari en Diogo zijn dit immers niet.

Intussen ergert men zich binnen de club ook steeds meer aan het negativisme van Jacobs, die ongetwijfeld beseft dat hij het slachtoffer zal zijn als Anderlecht de competitie slecht begint.

In zijn roep om versterking krijgt Jacobs trouwens ruggesteun van zijn spelersgroep. "We hopen inderdaad op één of twee spelers met naam erbij", aldus Gillet na de partij tegen PSG.

"Met alle blessures en onduidelijkheden over de transfers is het moeilijk om een typeploeg te vormen. Ik denk dat er stilaan nood is aan meer duidelijkheid over de ploeg waarmee we aan het seizoen gaan beginnen", aldus de rechtermiddenvelder.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.