Praet: "Studies gaan voor op grote transfer"

DINSDAG, 19 JULI 2011, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Dennis Praet heeft Anderlecht na Romelu Lukaku weer een goudhaantje rondlopen. Het Laatste Nieuws observeerde de middenvelder tijdens de stage in Faro en zag een verstandige jongen, op en naast het veld.


Ariël Jacobs laat Praet sinds het begin van de voorbereiding meetrainen met de a-kern en in de oefenwedstrijden krijgt de 16-jarige middenvelder veel speeltijd. Ook tegen PSG en Benfica mocht hij invallen. In de eerste wedstrijd oogde hij wat nerveus, zo zag HLN, maar tegen Benfica toonde hij een heel ander gelaat en voetbalde hij vanuit zijn eigen kwaliteiten.

Ook naast het veld zit het bij Praet allemaal snor. Hij gedraagt zich opvallend bescheiden en toont niet de minsten capsones. Hij kijkt naar zijn collega's en leert bij met zijn ogen. Ook in interviews geeft hij blijk van rust en verstand. Dit blijkt onder meer als hem gevraagd wordt naar de interesse van Arsenal vorig jaar, waar hij zelfs ging testen.

"Bij mijn terugkeer uit Londen heb ik er lang met mijn ouders over gebabbeld. Ik zei hen dat zo'n avontuur me echt wel aanstond maar dat ik het nog te vroeg vond", aldus de Praet. "Ik wilde in België blijven om tenminste mijn secundaire studies af te maken."

"Een transfer naar het buitenland is mooi meegenomen maar wat als je je blesseert en je geen diploma hebt, dan blijf je met lege handen achter. Daarom koos ik ervoor, net als Lukaku, om voorrang aan mijn studies te geven."

Stap voor stap

De ambities van Praet voor dit seizoen getuigen ook van realisme. "Ik zal al heel gelukkig zijn als ik geregeld met de A-kern mag meetrainen. Dat zou al een heel groot succes zijn", zo vertelt hij. "In het contact met de spelers van de A-kern leer ik heel veel bij. Ik probeer nu bijvoorbeeld veel meer in één tijd te spelen."

Zijn klein gestalte hoeft alvast geen probleem te zijn. "Mijn favoriete spelers zijn Xavi en Iniesta. Zij kunnen het spel zo eenvoudig houden. Bovendien bewijzen ze dat je geen twee meter moet zijn om aan de top te staan in het wereldvoetbal."



anderlecht-online forum