Jacobs vindt rust en bijna type-elftal

DINSDAG, 19 JULI 2011, 11:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de wedstrijd tegen Benfica zondag leken de vele puzzelstukjes bij Anderlecht in elkaar te vallen. In de tweede helft speelde Ariël Jacobs, die erg relaxed oogde, met wat wel eens zijn type-elftal zou kunnen worden.


De vele blessures, de afwezigheid van Biglia en de onduidelijkheid over Lukaku en inkomende transfers, zorgden dat Ariël Jacobs veel liep te piekeren de voorbije weken. In Faro had Jacobs een lang gesprek met Herman Van Holsbeeck en daarin werd veel uitgeklaard. Het gesprek zorgde voor sereniteit en de juiste focus bij de trainer.

Dit zorgde ervoor dat Jacobs zondag tegen Benfica erg positief liep te coachen. Voor de rust bracht hij zijn op dit moment sterkste ploeg tussen de lijnen, met uitzondering van Roland Juhasz: Proto, Odoi, Mazuch, Samuel, Safari, Gillet, Canesin, Marecek, Reynaldo, Lukaku, Suarez.

Nieuwkomers Dennis Odoi en Behrang Safari toonden hun potentieel en ook Samuel slaagde erin te overtuigen. Matias Suarez was erg gretig en lijkt mentaal ook rust te hebben gevonden (zie vorig artikel, red.). Met Safari had hij op links ook een sterke back achter zich.

Tien dagen voor de start van de competitie kan Jacobs zijn voorbereidend werk beginnen afronden. Zaterdag volgt de laatste test tegen Gençlerbirligi. Manager Van Holsbeeck probeert intussen overtollige spelers Chatelle en Bulykin nog kwijt te raken en met Jovanovic nog een absolute topper aan de kern toe te voegen.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.