Foket: "Trainen bij RSCA, matchen bij Dilbeek"

DINSDAG, 19 JULI 2011, 20:00 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

Thomas Foket staat bekend als een groot talent. De speler komt bij de U19 en zal matchen afwerken bij Dilbeek Sport. Een unieke constructie opgezet door RSCA en de manager van Foket, Gunter Thiebaut.


De flankspeler zal zowel bij Dilbeek als Anderlecht trainen. Bij Dilbeek, een vierdeklasser, zal hij ook matchen afwerken. "Het is een omgekeerde wereld", lachte Foket in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Morgen is het mijn eerste training. In totaal zal ik zeven keer trainen op een week."

Door deze constructie zal hij de nodige ervaring kweken die hij nodig moet hebben. "Ik denk hier veel uit te leren", aldus de inwoner van Sint-Pieters-Leeuw. Ik ben niet bang dat ik tegen iets oudere speel, ik sta stevig op mijn benen. Vorig seizoen beleefde ik mijn hoogtepunt in mijn jonge carrière. Op de laatste speeldag tegen Wijgmaal (dat promoveerde naar derde, red) bleven we in vierde. De ontlading was enorm."

Ook Club Brugge volgde Foket. Hij koos uiteindelijk voor Anderlecht, dat hij kon combineren met school. "RSCA is een club waar ik van hou, maar die keuze speelde niet mee bij mij. De Club is op twee minuten van mijn school, regina Caeli. Club brugge kon ook, maar die verplaatsingen waren te ver en mocht ik maar drie keer per week trainen. Mijn studies zijn belangrijker dan voetbal."

Thomas Foket doet Latijn-Wiskunde, en met succes. '-"Volgend jaar wil ik verder studeren. ik heb thuis geleerd dat studeren het belangrijkste is en dat krijgt voorrang. Ik weet dat ik weinig vrije tijd heb, "so be it". Ik droom van een profcarrière. ik wil in aller geval iets achter de hand hebben, moest het mislopen."

Bron: Voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.