Wordt Lukaku verkocht aan investeringsgroep?

VRIJDAG, 22 JULI 2011, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De transfersoap rond Romelu Lukaku zou wel eens een erg rare wending kunnen krijgen. Anderlecht onderhandelt momenteel met een investeringsgroep die Lukaku wil kopen. Zo kan paars-wit mogelijk twee vliegen in één klap slaan.


Investeringsgroepen zijn in Zuid-Amerika een frequent voorkomend fenomeen en ook in Europa duiken zij steeds meer op. Denk bijvoorbeeld aan Paulo Henrique, die door zo'n investeringsgroep bij Westerlo in de vitrine werd geplaatst om daarna te worden doorverkocht. Dergelijk systeem wordt nu mogelijk voor Lukaku opgezet.

"Een constructie waarbij de economische rechten van Romelu Lukaku worden verkocht, is een mogelijkheid", zegt Christophe Henrotay in Het Nieuwsblad. "Nu liggen die rechten voor honderd procent bij Anderlecht, maar niets zegt dat daar binnenkort verandering in kan komen."

Verkocht worden, maar toch blijven

Het grote voordeel van dergelijke constructie is dat de transfersom niet langer een struikelblok vormt. De investeringsgroep kan Lukaku kopen, om hem daarna tijdelijk te stallen bij een club die het bedrag dat Anderlecht nu vraagt niet kan betalen. Bij die club kan Lukaku zich verder ontwikkelen tot hij echt klaar is voor een absolute, erg kapitaalkrachtige topclub.

In het beste geval kan het zijn dat Anderlecht de transferrechten op Lukaku verkoopt, maar de investeringsgroep de jonge spits tijdelijk bij Anderlecht laat.

Lukaku kiest

Volgens Henrotay verandert bovenstaande constructie niks voor Lukaku zelf. "Als de nieuwe eigenaren hem bij wijze van spreken naar Tadzjikistan willen sturen kan hij altijd weigeren", aldus Henrotay.

"Maar als ze met Real Madrid komen aandraven, zal hij daar met plezier op ingaan. Hij zal altijd kunnen spelen waar hij zich gelukkig voelt."

Chelsea

Het nieuws dat Chelsea een bod van 20 miljoen heeft uitgebracht, wil Henrotay intussen niet bevestigen. "Ik kan alleen zeggen dat er de komende dagen niks rond Romelu zal gebeuren. Wat de BBC beweert is voor haar rekening", is al wat Henrotay hierover kwijt wil.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.