Over de debutanten Doku en Dimata

WOENSDAG, 2 SEPTEMBER 2020, 09:44 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Jérémy Doku en Landry Dimata levert Anderlecht twee spelers die voor het eerst werden geselecteerd voor de Rode Duivels. Gisteren stonden beide spelers de pers te woord. 

Doku zegt dat hij verrast werd door zijn selectie, want hij zat al met de voorbereiding van de wedstrijd van de U21 tegen Duitsland in zijn hoofd. Uiteraard is hij erg blij met de selectie en hoopt hij op speelminuten. De 18-jarige flankaanvaller beseft echter dat hij zich eerst moet bewijzen op training en dat hij nog veel kan leren van de andere spelers in de selectie. Hij wil vooral Hazard in de gaten houden. "Ik voel me nog niet echt een Rode Duivel. Er zitten spelers in deze groep die hier al waren toen ik nog maar tien jaar was", aldus Doku.

Ook voor Dimata kwam de selectie onverwacht. De aanvaller heeft een hele lange periode van blessureleed achter de rug en in het begin van het seizoen speelde hij lang niet alles uit voorzorg. Dimata voelt zich nu 100% en speelt zonder pijn. Door de afwezigheid van Benteke, Origi en Batshuayi vond  bondscoach Martinez het een geschikt moment om Dimata bij de selectie te halen.

Hier en daar wordt Dimata als de opvolger van Lukaku bestempeld, maar hij weet dat hij nog ver van de indrukwekkende statistieken staat van de spits van Inter, al hoopt hij wel op een dag zijn niveau te evenaren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.