"Werken stadion moeten in 2012 beginnen"

VRIJDAG, 22 JULI 2011, 19:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het stadiondossier van Anderlecht is een project dat al geruime tijd aansleept. Voorzitter Roger Vanden Stock hoopt dat de werken volgend jaar kunnen starten. De UEFA-normen worden immers strenger vanaf het seizoen 2013-2014.


"Vanaf het seizoen 2013-2014 laat de UEFA geen stadions meer toe die niet conform de regels zijn", aldus Vanden Stock op de jaarlijkse persconferentie. "Anders gezegd, als alles blijft zoals het nu is, zal geen enkele Belgische club toegelaten worden op het Europese toneel, ook wij niet. Dat betekent dat de werken hier in 2012 moeten beginnen, en we ten laatste in mei de toelating ervoor moeten hebben."

Anderlecht wil de capaciteit van het stadion optrekken tot 30.000 toeschouwers, maar dat stoot op verzet van de buurtbewoners.

Neerpede

Het nieuwe opleidingscentrum in Neerpede staat er wel al. "Daarvoor moet ik mijn neef Philippe Collin feliciteren", sprak de voorzitter met enige trots. "Hij heeft zich laten inspireren door wat hij bij de grote Europese clubs zag. Ook de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was onontbeerlijk."




anderlecht-online forum