Lukaku: "Ik concentreer me enkel op OHL"

MAANDAG, 25 JULI 2011, 10:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku is klaar voor de competitiestart. Hoewel hij tegen Gençlerbirligi niet kon scoren, oogde hij scherp en woog hij op de defensie van de tegenstander. Bovendien weegt Lukaku nu enkele kilo's lichter dan vroeger.


"Het was een moeilijke wedstrijd", zo vertelde Lukaku over de partij van zaterdag. "We speelden op een moeilijk veld en tegen een zeer agressieve tegenstander. Het was ook een wedstrijd met weinig kansen. Ik heb geprobeerd te doen wat ik moest doen: kaatsen en combineren."

De zege tegen Gençlerbirligi was nipt en het spel niet altijd even overtuigend. Dat beseft ook Lukaku. "Het moet nog beter. Je moet er wel rekening mee houden dat we bijna met een nieuwe ploeg spelen", aldus de spits.

"Samuel vond ik heel goed, Reynaldo heeft dan weer wat tijd nodig. We hebben een jonge ploeg, ook al hebben we allemaal toch een jaartje meer ervaring. Of de ploeg klaar is voor de competitie? Dat moet je aan de trainer vragen."

"Ik voel me klaar"

Lukaku zelf voelt zich persoonlijk wel klaar om aan het seizoen te beginnen. "Mijn blessure aan de voet is achter de rug, ik kon nagenoeg een volledige voorbereiding meemaken en scoorde vier keer in laat ons zeggen tweeënhalve wedstrijd in totaal."

De 18-jarige spits oogt ook scherper dan vorig seizoen. "Ik ben ook vier kilo afgevallen. Waar ik die dan kwijtgespeeld ben? Aan de romp vooral. Daardoor is mijn stabiliteit beter dan vroeger", legt hij uit. "Dat heeft te maken met mijn training en mijn voeding."

"Ik heb meer op stabiliteit getraind en minder op kracht zoals vroeger. Ook mijn voeding heb ik aangepast. Ik eet sowieso meer op de club. Ik eet nu meer koolhydraten, pasta's en van die dingen. Mama mag nog voor mij koken, maar minder dan vroeger."

"Ik ben niet ontwricht door transfer"

Intussen gaat er geen dag voorbij of er wordt gespeculeerd over een vertrek van Lukaku. De spits blijft er rustig onder. "Ik ben alleen bezig met mijn voorbereiding. Als er gepraat zal worden, dan is dat sowieso iets voor de club, mijn manager en mijn ouders. Daar zal ik zelf nooit bij zijn."

"Ik wil me alleen op het sportieve concentreren. Het enige wat nu voor mij telt, is OHL. Ik concentreer me uitsluitend op onze competitiestart vrijdagavond. Als er iets gebeurt zal ik het wel horen van mijn manager of Herman Van Holsbeeck. Ik ben niet ontwricht door een transfer."

"Er telt nu maar één ding: wij moeten onze supporters geruststellen door goed voetbal te brengen", zo besluit hij.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.