Selectie: eerste keer Arnstad, Bundu, Bakkali en Vranjes

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2020, 20:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de spelerskern bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Cercle Brugge. Vincent Kompany verrast met de selectie van de 17-jarige Noor Kristian Arnstad (foto). Ook Ognjen Vranjes, Zakaria Bakkali en Mustapha Bundu zijn erbij. Peter Zulj, Francis Amuzu en Antoine Colassin ontbreken.

Dat Michel Vlap (positieve coronatest) en Edo Kayembe (op weg naar Eupen) ontbreken, is verwacht. De afwezigheid van Zulj, Amuzu en Colassin is dat niet. Coach Kompany liet gisteren op de persconferentie nog weten dat op Elias Cobbaut na iedereen fit is. 

Vranjes profiteert van de afwezigheid van Cobbaut om zijn terugkeer in de selectie te vieren. Volgens Kompany was hij de voorbije weken niet topfit en nu wel. Ook Bakkali had nog wat tijd nodig om na zijn langdurig blessureleed weer topfit te raken. Hetzelfde geldt voor nieuwkomer Bundu nadat hij eind juli corona had.

De verrassing van de chef is middenvelder Arnstad. De dinsdag 17 jaar geworden Noor kwam een jaar geleden op voorspraak van Frank Arnesen naar Anderlecht. Vorige week vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Leverkusen liet hij een goede indruk. Die prestatie ziet hij nu beloond met een eerste selectie voor de A-ploeg. 

Selectie: Van Crombrugge, Wellenreuther, Verbruggen, Murillo, Luckassen, Vranjes, Kana, Sardella, Mykhaylichenko, Trebel, Sambi Lokonga, Arnstad, Verschaeren, Ait El  Hadj, Tau, Bundu, Doku, Bakkali, Dimata, Nmecha



anderlecht-online forum