Anderlecht houdt de nul en wint

ZONDAG, 13 SEPTEMBER 2020, 15:31 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede overwinning beet van het seizoen na een degelijke wedstrijd. Het controleerde zo goed als de hele wedstrijd en kon in elke helft een keer scoren via Nmecha en Murillo. De score had gerust hoger kunnen uitvallen, maar Didillon verhinderde dit. Kompany behaalt meteen ook zijn eerste zege als trainer.

De eerste helft bracht wat we dit seizoen al vaak zagen: Anderlecht met veel balbezit, maar met vrij weinig concreet doelgevaar. Binnen het kwartier kopte Vranjes over en besloot Doku te centraal. Gelukkig was er weer Percy Tau. De Zuid-Afrikaan legde af voor Nmecha, maar de Duitse aanvaller schoot ver naast. In minuut 21 mikte Tau net naast nadat de Doku de bal had teruggelegd en Nmecha op zijn beurt de bal klaarlegde. Net daarvoor had Cercle voor het eerst zijn neus aan het venster gestoken, maar Musaba miste zijn schot volledig.

Anderlecht kwam net als in de vorige thuiswedstrijd op voorsprong via een strafschop. Bakkali speelde Tau aan die in de draai werd neergetrokken door Bates. Laforge ging toch voor alle zekerheid nog eens naar het scherm kijken, maar Nmecha mocht de penalty hard en zuiver in de benedenhoek plaatsen. Cercle dreigde nog eens, maar opnieuw kon Musaba zijn schot niet kadreren. 

Na de rust probeerde Anderlecht door te drukken. Bakkali kreeg een goede kans, maar plaatste naast. Net voor het uur knalde Murillo van erg schuin op de vuisten van Didillon. Zonder doelpogingen probeerde Cercle wel iets beter in de wedstrijd te komen. Aan de overkant kwam Nmecha net iets te kort om een lage voorzet van Murillo aan te raken. Een schot van Trebel belandde net naast via Cercle-verdediger Ueda. Didillon moest opnieuw aan de bak op een schuin, hard schot van Nmecha. De volgende maal was het wel raak. Trebel speelde op een vrije trap Murillo snel aan. De Panamees verscheen voor doel en prikte de 2-0 binnen.

Van Crombrugge moest zich plotseling ook tonen toen Ugbo hem te grazen wilde nemen met een listige lobbal. Vervolgens kwamen Verschaeren en Bundu de rangen versterken en werden Bakkali en Doku naar de kant gehaald. Cercle bleef ondertussen grossieren in kleine, maar vervelende overtredingen. Vooral Doku en Lokonga waren de favoriete 'doelwitten' van de Cercle-spelers. Tau kreeg nog een grote kans om de 3-0 te maken, maar Didillon redde uitstekend met het been. Ook Verschaeren kon niet scoren. Tau bood hem netjes het derde doelpunt aan na een mooie actie, maar de Rode Duivel schoot over.

Anderlecht schoot onder impuls van een sterke Sambi Lokonga zichzelf deze maal niet in de eigen voet. Het hield de nul waardoor Cercle puntenloos huiswaarts werd gestuurd.

Score: 2-0
Goal(s): 1-0 Nmecha (35' Pen), 2-0 Murillo (66')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Vranjes, Mickhaylichenko, Sambi Lokonga, Trebel, Tau, Doku (79' Bundu), Bakkali (74' Verschaeren), Nmecha (88' El Hadj)
Cercle Brugge:Didillon, Bates, Ueda, Decostere, Hotic, Musaba (66' Hazard), Vanhoutte, Omolo (58' Kanouté), Hoggas, Ugbo, Corryn

Geel: Bates (32'), Omolo (37'), Vranjes (42'), Vanhoutte (58'), Kanouté (82')
Rood: /

Scheidsrechter: Laforge
Stadion: Lotto ParkNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.