Odoi: "Ik zal geen medelijden hebben met OHL"

WOENSDAG, 27 JULI 2011, 10:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Odoi debuteert vrijdag voor Anderlecht op het veld van zijn ex-club OHL. Odoi, die nog steeds in Leuven woont, draagt OHL nog steeds een erg warm hart toe. "Het is dankzij OHL dat ik nu in eerste klasse voetbal."


In totaal speelde Odoi negen jaar voor de Leuvenaars. Vijf jaar bij Stade Leuven en na de fusie vier jaar bij OHL. Tussendoor speelde hij ook een tijdje bij de jeugd van Anderlecht. "Maar was ik daar toen gebleven, dan had ik allicht nooit de A-kern gehaald", vertelt Odoi vandaag in Het Nieuwsblad.

Na een tussenstop bij OHL in tweede klasse en daarna STVV in eerste, is het vrijdag dan toch zo ver en debuteert hij in het paars-witte shirt. Zenuwachtig is hij echter niet. "Toch niet nerveuzer dan anders. De mensen roepen me op straat wel eens na vrijdag verliezen hé, Denis."

"Ondanks mijn sympathie voor de club zal ik geen medelijden hebben als OHL verliest. Ik zal me eerder slecht voelen als wij puntenverlies lijden op de eerste speeldag", aldus Odoi.

Het is trouwens niet de eeste OHL - Anderlecht die Odoi speelt. Zo klopte hij met OHL paars-wit ooit in een oefenwedstrijd. "'Ja, maar Anderlecht was toen met een B-ploeg gekomen. Dat maakte OHL kwaad en het jaar erop kwam Anderlecht met zijn eerste ploeg. Toen verloren we. Het was de eerste match van Kanu. Ik was toen echt onder de indruk van hem."



anderlecht-online forum