Proto: "De groep is uit op revanche"

DONDERDAG, 28 JULI 2011, 10:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Silvio Proto is blij dat morgen opnieuw het echte werk begint. "Ik ben blij dat de match tegen OHL dichterbij komt", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik wacht ongeduldig op de start van de nieuwe competitie."


Volgens de doelman heerst er in de groep een grote gretigheid om de ontgoocheling van vorig seizoen uit te wissen. “In de kleedkamer voel ik bij iedereen veel goede wil. De groep is uit op revanche, dat voel je gewoon. Ik kan alleen maar hopen dat dat ook meteen op het veld te zien zal zijn”, aldus Proto.

“We hebben geen slechte voorbereiding achter de rug, zeker omdat we tegen sterkere tegenstanders speelden dan vorig jaar. Tegen PSG en Benfica deden we het goed. Gençlerbirligi was moeilijker, door de agressieve aanpak van de Turken. Maar we hebben de nul gehouden. Ik denk dat we klaar zijn."

”Hopelijk moet ik nu niet meer uitblinken”

Proto heeft naar eigen zeggen de derde plaats van vorig seizoen nog niet verteerd. “Persoonlijk had ik nochtans een goed seizoen achter de rug, maar op het einde telt alleen wat je collectief bereikt”, zegt hij.

“Ik had liever een slecht seizoen gespeeld en kampioen geworden dan andersom. Maar een doelman blinkt zelden twee seizoenen na mekaar uit. Ik hoop dat het ook niet moet."

”Lukaku is beter geworden”

Om beter te doen dan vorig seizoen, rekent Proto ook op Romelu Lukaku. "Zijn mogelijke vertrek is geen thema in de kleedkamer", verzekert Proto. "Maar ik hoop wel dat hij blijft.”

“De Romelu die ik nu bezig zie is beter dan die van de voorbije twee seizoenen. Dat zie je aan de manier waarop hij beweegt, hoe hij voor doel komt en in de beslissingen die hij neemt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.