"Wie Van Holsbeeck aanvalt, valt Anderlecht aan"

DONDERDAG, 28 JULI 2011, 13:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met Het Laatste Nieuws geeft Roger Vanden Stock meer commentaar over het uitfluiten van Herman Van Holsbeeck op de fandag. "Ik was verrast. Herman verdiende dit niet", zegt de Anderlecht-voorzitter.


"In deze moderne tijden communiceren supporters hoofdzakelijk via chatting, forums en sociale netwerken, en wat daar blijkbaar broedde, ging aan mij voorbij", aldus Vanden Stock, die zondagavond nog met Van Holsbeeck sprak. "Een uur lang. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat de club heel tevreden is over zijn werk: Herman doet naar best vermogen wat goed is voor Anderlecht."

"Het fluitconcert was ook aan mij gericht, althans zo ervaar ik het. Herman neemt immers geen enkele beslissing zonder mijn fiat en dat van het directiecomité. Dus wie Herman aanvalt, valt de hele club aan. Ik kan niet geloven dat onze supporters zo ver willen gaan dat we hier met z’n allen moeten opstappen. Ik wil wel luisteren naar mijn fans, maar de dag dat zij de club overnemen, zal het zonder mij zijn."

"Supporters kennen de dossiers niet"

Tijdens het tussenseizoen kondigde Van Holsbeeck enkele malen grote transfers aan. Die kwamen er niet en mede daarom morren de fans. "Oké, daar maakte Herman misschien een foutje – het leek wel of iederéén ging komen. Als supporters mij aanklampen en vragen waar al die vedetten blijven, dan antwoord ik: ‘Messi komt! Voor een uur’."

"Af en toe schrijven die mensen mij, of ze sturen mails, maar daarin staan zoveel onjuistheden en tegenstrijdige dingen. Beste mensen, jullie weten niet altijd de ware toedracht van de dossiers", aldus Vanden Stock, die ook een voorbeeld aanhaalt. "Iedereen vraagt zich zich af waarom de soap rond Lukaku zo lang duurt. Wel, een belangrijk element in het dossier is dat Romelu uitsluitend naar Chelsea wil. Van andere opties wil hij zelfs niet horen. Dat zet Anderlecht in eenzwakke positie."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.