Vanden Stock: "Loonmassa is te groot"

DONDERDAG, 28 JULI 2011, 14:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In het gesprek met Het Laatste Nieuws gaat Roger Vanden Stock ook dieper in op de financiële situatie van de club. Een gebrek aan bonusinkomsten en de te grote kern zorgen dat Anderlecht niet met geld kan gooien naar toptransfers.


Veel supporters vragen zich momenteel af hoe het kan dat Anderlecht er niet in slaagt om de transfervrije Jovanovic het loon te geven dat hij wil. "Wij hebben Jovanovic het best mogelijke contract aangeboden voor een topspeler. De inspanning die wij deden bij de recente contractverlenging van Biglia was bijna even groot."

"Welnu, naar de rest van onze kleedkamer toe kunnen wij het niet maken om ineens iemand een loon te geven dat ver boven de andere spelers uit steekt", zo legt Van Holsbeeck uit. Hij verwacht wel dat er binnenkort een akkoord gevonden wordt met Jovanovic.

Te veel spelers

Anderlecht ontving het voorbije jaar samen 14 miljoen euro voor Van Damme, Polak en Boussoufa. Toch is het volgens Vanden Stock spaarzaamheid nodig. "We hebben al een en ander uitgegeven aan transfers, aan Vargas bijvoorbeeld", zo zegt hij. "En ja, als je een ruime spelerskern moet betalen met daarin enkele zware jongens, dan kan het snel krap worden."

Een van die zware contracten is dat van Dmitri Bulykin, een spits die nooit gerendeeerd heeft. Maakte Anderlecht een fout met hem? "Toen we Bulykin haalden, was hij Russisch international en kwam hij van Leverkusen. Zo iemand kun je niet niks geven. "Maar inderdaad, de loonmassa is te groot. Zelfs als wij spelers verhuren, vragen clubs ons om een deel van het loon op ons te nemen."

Risicotransfer

De enige grote naam die Anderlecht deze zomer aantrok, was de geblesseerde Ronald Vargas. Een risicotransfer volgens sommigen, maar dat wil Vanden Stock niet horen. "Maar enfin, zo zijn er veel, hoor. Vandereycken, Rensenbrink, zélfs Arie Haan... dat waren allemaal transfers met om verschillende redenen een vraagteken achter hun naam."

"Mocht Vargas géén risico zijn, dan konden wij hem niet halen. Is Jovanovic dan ook geen risicotransfer? Als we zo gaan denken over élke speler, moeten we niemand meer halen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.