"De nadruk moet weer op techniek komen"

DONDERDAG, 28 JULI 2011, 14:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tot slot gaat Roger Vanden Stock in Het Laatste Nieuws ook nog in op het sportieve. Hij schaart zich volledig achter trainer Ariël Jacobs, maar zegt er ook bij dit seizoen mooier voetbal te willen zien. Ook de jeugd krijgt kansen.


"Vanaf speeldag één moet Anderlecht opnieuw zijn stijl hebben. De supporters verdienen het om in eerste instantie mooi en verzorgd voetbal te zien. Anderlecht zal weer Anderlecht zijn", zo hoopt Vanden Stock.

"Als dat samengaat met niks dan zeges, des te beter. Maar bij hier en daar een gelijkspelletje vraag ik geduld. In deze competitieformule worden de prijzen pas in de play-offs uitgedeeld. Als je bovendien beslist om volop kansen te geven aan de jeugd, moet je als club rekening houden met af en toe een minder moment."quot;

Fysiek voetbal

Het voetballend vermogen in de kern was vorig seizoen soms dramatisch. Naast eigen jeugd zoals Fernando moeten ook nieuwkomers als Vargas dit opkrikken. "Misschien zijn we met z’n allen iets te lang blijven zoeken naar fysiek sterke voetballers. Toen vijf jaar geleden het voetbal een evolutie doormaakte, er werden enkel nog goals gemaakt op stilstaande fase, hebben we op Anderlecht het technische voetbal te veel verwaarloosd."

"Het succes van Barcelona en het Spaanse nationaal elftal tonen ons dat het opnieuw anders kan. Vandaar onze keuze om jongens als Reynaldo, Canesin, Iakovenko... vertrouwen te schenken. De nadruk gaat weer op techniek. Vrijdag op OHL moet Anderlecht 70 % balbezit hebben."

Jacobs beste trainer

De ideale man om de ploeg weer goed te laten voetballen, is volgens Vanden Stock nog steeds Ariël Jacobs. Ook al beseft hij dat zijn coach niet erg populair is. "Waarom hebben we zijn naam op de fandag niet apart afgeroepen, denk je? Wat hadden we dán zoal niet meegemaakt?"

Toch blijft de voorzitter achter zijn coach staan. "Ik kan mij nog altijd geen betere trainer voor Anderlecht bedenken dan hij. Hij beslist of hij aanblijft of niet. Als we dan toch op een dood spoor mochten belanden, zullen Ariël en Anderlecht samen wel de juiste beslissing nemen in het belang van de club."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.