"Aanwezigheid Verschaeren houdt geen ricico in"

ZONDAG, 20 SEPTEMBER 2020, 20:30 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Dat Yari Verschaeren, die bij een gisterennamiddag afgenomen test positief testte op Covid-19 gisterenavond met Anderlecht tegen Waasland-Beveren speelde, houdt geen gezondheidsrisico in voor de andere spelers. Dat schrijft de Pro League in een persbericht. Opvallend: hetzelfde persbericht staat ook op hun website, maar daar ontbreekt deze passage.

Na de verschillende coronagevallen van afgelopen week vervroegde de Pro League de voor morgen voorziene testen naar gisteren. De vrees bestond dat er een superverspreider aan de oorsprong ligt van de verschillende positieve gevallen.

"De resultaten van de test die gisterenmiddag werden afgenomen, werden sneller dan de voorziene 24 uur geanalyseerd en wezen op het positieve resultaat van speler Yari Verschaeren. Omdat het resultaat niet bekend was voor aanvang van de wedstrijd, kon de speler gisteren op het wedstrijdblad aangeduid worden en de wedstrijd spelen. De procedures uitgewerkt in het protocol van Pro League werden gerespecteerd", meldt de Pro League.

"Anderlecht past alle maatregelen strikt toe"

De Pro League wijst erop dat Anderlecht het nodige doet om corona te bestrijden. "Na de verschillende positieve tests de voorbije week bij RSC Anderlecht werden de maatregelen inzake physical distancing strikt toegepast binnen de club, ondermeer met een algemene mondmaskerplicht binnen de club en het verbod op het gebruik van de kleedkamers."

Anderlecht maakte gisteren geen gebruik van de kleedkamers van Waasland-Beveren.

De ontbrekende (of verdwenen?) alinea

Na bovenstaande tekst stopt het bericht dat we nu lezen op de website van de Pro League. Het eerder vandaag uitgestuurde persbericht bevat nog een extra alinea:

"Dat Verschaeren gisteren de wedstrijd afwerkte, houdt geen risico in voor de gezondheid van de spelers van Waasland-Beveren. Analyse van de positieve cases uit de Pro League toont aan dat besmettingen nooit tijdens wedstrijden of trainingen plaatsvinden, maar eerder aan tafel, in kleedkamers of andere binnenactiviteiten, wat nogmaals het belang van physical distancing aangeeft. Ook wetenschappelijk onderzoek van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond, concludeerde dat besmettingen tijdens de wedstrijd zo goed als onmogelijk zijn."

Dat bovenstaande alinea wel staat in het persbericht en door de media werd opgepikt, maar niet (meer?) te vinden in het bericht op de website van de Pro League intrigeert ons ...

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum