Juhasz: "Ik wil vertrekken, maar zonder oorlog"

VRIJDAG, 29 JULI 2011, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zes jaar Anderlecht acht Roland Juhasz de tijd rijp voor een transfer. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus de Hongaar, die hoopt nog deze zomer te kunnen vertrekken. Een transfer naar Glasgow spreekt hem alvast aan.


"In het moderne voetbal blijven spelers maximaal drie of vier jaar bij een club, maar ik begin nu al aan mijn zevende seizoen bij Anderlecht", aldus Juhasz in Het Nieuwsblad. "De interesse van Glasgow Rangers is het meest concreet en ik ben benieuwd naar het Britse voetbal."

Anderlecht is echter niet van plan Juhasz zo maar te laten gaan. Het vraagt dan ook vijf miljoen euro voor de verdediger. "Als ik zie wat er gemiddeld betaald wordt voor een verdediger, dan is 5 miljoen te veel. Ik schat dat een transferprijs tussen 2 en 3 miljoen redelijker zou zijn. Misschien zullen de Rangers straks nog een nieuw bod doen."

"Liever nu weg dan in januari of volgende zomer”

Als hij vertrekt, wil Juhasz dit doen in vriendschap. "Maar pas op, ik wil ook geen oorlog met Anderlecht. De club heeft mij altijd correct behandeld, maar er is altijd wel een uitleg om mij hier te houden. Na een titel moet ik blijven om sterker te zijn voor de Champions League, na een verloren titel moet ik blijven om het volgende jaar opnieuw kampioen te spelen ..."

"Op mijn 28ste is dit één van mijn laatste kansen op een grote transfer. Ik vertrek liever nu dan in januari of volgende zomer. "Het is een puur sportieve keuze en geen financiële. Glasgow Rangers deed me nog geen contractvoorstel, maar dat zou snel in orde zijn."

De fans hoeven zich echter niet ongerust te maken dat Juhasz meer aan een transfer denkt dan aan Anderlecht. "Zolang ik hier ben, zal ik met hart en ziel voor Anderlecht voetballen", zo verzekert hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.