Leuvense RSCA-fans met bus naar wedstrijd

VRIJDAG, 29 JULI 2011, 09:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het zal je maar gebeuren: je supporterslokaal ligt op wandelafstand van het stadion en toch moet iedereen de bus op. Anderlecht-suppertersclub Marie-Thérèse maakt het vanavond mee. "Bovendien moeten we nog een flinke omweg maken."


Tijdens de match OHL-Anderlecht geldt er een combiregeling. Dat houdt in dat supporters van de bezoekende clubs alleen binnengeraken via erkende supportersclubs en verplicht met de bus moeten komen. Zelfs al ligt je supporterslokaal op 2,5 km van het stadion.

"We hebben geprobeerd bij de federatie, maar die blijft bij haar beslissing", zegt voorzitter Willy Noë van suppertersclub Marie-Thérèse uit Leuven. Het inleggen van een bus kost hen 600 euro. Bovendien worden ze verplicht naar het stadion te gaan via een fikse omweg.

Te weinig tickets

Van de 250 leden van Marie-Thérèse zullen er straks 92 de wedstrijd bijwonen. "Wij hadden 130 tickets gevraagd. De overkoepelende paars-witte supportersfederatie stelde er maar 32 ter beschikking. Waarop we zwaar op de tafel hebben geklopt", aldus Noë in Het Laatste Nieuws.

Eerst kreeg Marie Thérèse 18 extra toegangstickets, later kwamen er nog 20 bij. "Wij hebben dan alle Anderlecht-supportersclubs van het land afgebeld om te horen of zij tickets op overschot hadden. Zo kwamen we uit op 83. Gisteren kochten we dan nog de laatste 9 tickets van de 1.568 die beschikbaar waren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.