Jacobs: "Hopelijk vallen puzzelstukken in elkaar"

VRIJDAG, 29 JULI 2011, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een voorbereiding met de nodige zorgen begint Ariël Jacobs straks aan de nieuwe competitie. Waarover die zorgen gingen, wil hij niet kwijt. “Niet over de spelers”, zo verzekert hij, “en club is ervan op de hoogte gebracht.”


"Je moet de weinige voorbereidingstijd die je hebt maximaal benutten. Dat was niet altijd het geval, maar het is geleidelijk aan wel in zijn plooi gevallen", zo vertelt Jacobs in Het Nieuwsblad over de voorbije weken.

"Ik kan nu niet zien waar we staan. Het voornaamste is dat de voorbereiding in een stijgende lijn verliep. De vragen die wij ons stellen, zal elke club zich wel stellen. Hopelijk vallen de puzzelstukken in elkaar."

"Misschien eerder mijn beklag moeten doen"

Zowel het bestuur als de supporters willen dit jaar mooier voetbal zien dan vorig seizoen. Jacobs beseft dat toen niet altijd goed was, maar roept verzachtende omstandigheden in. “De voorbije jaren hebben we in bepaalde periodes ook goed voetbal gebracht. Maar verleden jaar verloren we in de loop van het seizoen spelers die een bepaalde surplus konden brengen”, zo geeft hij aan.

“Ik heb misschien niet genoeg mijn beklag gedaan, want het leek voor de meeste mensen of er altijd wel een vervanger was. Spelers met technisch vermogen en creativiteit kan je niet constant uit je mouw blijven schudden. Als je drie of vier spelers met ervaring, technisch vermogen en vista mist, dan weet je dat je het op een bepaalde andere manier moet doen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.