Diandy: "Via OHL naar basisplaats Anderlecht"

VRIJDAG, 29 JULI 2011, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Christophe Diandy speelt straks met OHL tegen Anderlecht, de club die hem uitleent. Diandy werd liever niet uitgeleend, maar hoopt nu bij OHL te bewijzen dat hij Anderlecht-waardig is. "Ik wil me hier verder ontwikkelen."


Na het uitvallen van Deschacht leek Diandy vorig seizoen op weg naar een basisplaats bij Anderlecht. Een blessure aan de hamstrings gooide echter roet in het eten. "Daarna kreeg ik geen echte kans meer, terwijl anderen niet goed bezig waren maar wél kansen kregen", aldus Diandy, die doelt op Jan Lecjaks.

"Toen ik, in de slotwedstrijd van de competitie tegen Lokeren, wel mijn kans kreeg, faalde ik samen met de hele ploeg. Dat men in Anderlecht blijkbaar op basis van die ene mindere match concludeerde dat ik de wedstrijdkern niet meer waard was, stemde me droef."

"Ontgoocheld dat ik verhuurd werd"

Met de komst van Safari en Diogo leek de situatie voor Diandy niet te verbeteren. Daarom besliste Anderlecht hem te verhuren. "Van manager Herman Van Holsbeek kreeg ik voor de hervatting van de trainingen te horen dat ik dit seizoen niet op veel speelminuten moest rekenen. Ik was ontgoocheld, maar niet echt verrast."

Met OHL lijkt Diandy alvast bij de juiste club terecht te zijn gekomen. "Toen ik hoorde dat coach Ronny Van Geneugden persoonlijk naar Anderlecht was gegaan met de vraag of ze mij wilden uitlenen, was ik vereerd. Een trainer die je er echt bij wil, dat werkt motiverend", aldus de 20-jarige Senegalees.

"OHL is club op mensenmaat"

"Na een gesprek met hem was ik overtuigd dat ik de kans zou krijgen mij verder te ontwikkelen", zo gaat Diandy verder. "Weliswaar in een kleinere club met minder grote ambities, maar wel in een professionele club, met alles er op en er aan, zoals een uitgebreide medische staf, maar dan op mensenmaat. De druk is hier veel minder groot dan bij Anderlecht."

"Ik ben hier heel goed opgevangen, en mijn Nederlands gaat er op vooruit Links, rechts, binnenkant, buitenkant ... Daarbij enkele uitdrukkingen die mijn nieuwe ploegmaats me leerden. Nee, geen voorbeeld, want ik heb de indruk dat ze niet voor publicatie vatbaar zijn."

"Geen haat of revanchegevoelens"

Hoewel hij er tijdelijk weg moest, draagt Diandy Anderlecht nog steeds een warm hart toe. "Ik voel geen haat tegen Anderlecht, zelfs geen revanchegevoelens, en zeker niet tegen mijn ex-ploegmaats", zo verzekert hij.

"Natuurlijk heb ik nog contacten met enkele spelers van Anderlecht. Met mijn landgenoot Cheikh Kouyaté, vooral. Spijtig dat hijniet kan spelen, anders hadden we een weddenschap kunnen afsluiten. Twee weken geleden ben ik nog eens naar een training geweest, ik woon daar in de buurt."

Diandy hoopt dan ook om na het seizoen te kunnen terugkeren. "Ik wil bij OHL wel bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om bij Anderlecht te spelen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum