Anderlecht verliest met zijn tienen van OHL

ZATERDAG, 30 JULI 2011, 11:27 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft op de openingsspeeldag van de competitie een 2-1 nederlaag geleden bij promovendus Oud-Heverlee Leuven. Paars-wit had het puntenverlies voor een stuk aan zichzelf te danken door een gemiste penalty en een owngoal.

OHL begon nerveus en Anderlecht nam al snel de controle over de wedstrijd. Na een half uur moest het wel met tien man verder na rood voor nieuwkomer Dennis Odoi. Wat later werd Canesin Matos foutief gestopt in de zestien van OHL. Lukaku nam de strafschop voor zijn rekening maar besloot zwak op doelman Lenaerts. Het goudhaantje van Anderlecht herstelde daarna zijn misser. Lukaku rondde een voorzet van Suarez af: 1-0. Juhasz kreeg net voor de rust nog dé kans op 2-0, maar de Hongaar trapte naast.

In de tweede helft liet Ariël Jacobs Reynaldo in de kleedkamer voor Kanu. Anderlecht bleef het gevaarlijkst, maar OHL kwam al snel op gelijke hoogte. De Braziliaan Samuel verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman: 1-1. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd maakte OHL-spits Amoah er nog 2-1 van na slordig verdedigen van Anderlecht. Zo verliest Sporting voor het eerst in zeven jaar zijn openingswedstrijd.