Jacobs: "We maakte teveel nutteloze fouten"

ZONDAG, 31 JULI 2011, 13:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs was uiteraard geen tevreden trainer na de nederlaag in Leuven. De coach zag een aantal kantelmomenten in de wedstrijd die nefast waren voor Anderlecht, maar was wel van oordeel dat paars-wit ook had kunnen winnen.


"Ik vond dat we de eerste helft vrij goed onder controle hadden", zo begon Jacobs zijn analyse. "Het begin van de wedstrijd was van onze kant wel vrij voorzichtig. Maar geleidelijk begonnen we ons balbezit en ons veldoverwicht toch in kansen om te zetten."

"Maar er waren een paar kantelmomenten. Om te beginnen die eerste kans natuurlijk, met het missen van die strafschop. De bedoeling moet altijd zijn om vroeg te scoren. Dan is het een domper dat je zo'n penalty mist. Maar ook de uitsluiting van Odoi was een kantelmoment."

"Toch vond ik dat we met tien tegen elf ons goed staande hielden. Er waren nog kansjes, onder andere voor Suarez. We scoorden niet onverdiend. En als Juhasz die kans op 0-2 kan afmaken, dan ga je natuurlijk met een heel andere situatie naar de kleedkamer", aldus de Anderlecht-coach.

"Communicatiefout bij tweede goal"

OHL-trainer Van Geneugden vond zijn team voor de pauze met te veel respect voor Anderlecht spelen. In de rust eiste hij verandering en dat lukte ook. "OHL kwam furieus uit de kleedkamer", zag ook Jacobs. "Na de gelijkmaker via die owngoal namen we het spel wel weer in handen."

"Maar je weet dat er op stilstaande fasen altijd nog een kans uit de bus kan vallen. Dat is helaas ook gebeurd in blessuretijd. Over de hele match gezien maakten we heel veel nutteloze fouten, in situaties waar de tegenstander niets met de bal kon doen."

In de slotfase ging het echter helemaal fout en gaf paars-wit de 2-1 weg. "Er was duidelijk een communicatiefout in de defensie. Als de bal in de rug van één verdediger gaat, moet de andere ofwel buitenspel spelen of een overname doen. Dat is niet gebeurd."

"Seizoen wordt niet gemaakt op één wedstrijd"

"Dit is een valse noot waarmee we starten. Maar ik heb in de voorbereiding duidelijk gemaakt dat een seizoen niet gemaakt wordt op één wedstrijd. Het seizoen moet gemaakt worden op drie vlakken: in de competitie, in de beker én Europees. Dit was maar één wedstrijd."

Of er nog spelers moeten bijkomen, wil Jacobs niet gezegd hebben. "Dat moet je op een ander niveau vragen. Ik zoek geen excuses, dat doe ik nooit. Maar er zijn ook heel wat spelers die voor Anderlecht spelen, die er nu nog niet bij zijn. Dat geeft kansen aan anderen om zich in de kijker te spelen. Of ze dat gedaan hebben? Daar zal ik het wel met de spelers over hebben."
Bron: Het Laatste Nieuws




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.