Proto: "We zullen hier nog over spreken"

ZONDAG, 31 JULI 2011, 13:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto begon tegen OHL als aanvoerder. Na de macht wond hij geen doekjes om wat er mis ging. "Bij 0-1 hadden we de score kunnen uitdiepen en de twee doelpunten waren te vermijden", zei hij. "De mentaliteit was wel goed."


"Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, maar net als vorig seizoen zat er vandaag weer heel veel tegen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Bij 0-1 hadden we de score kunnen uitdiepen. We kregen daar de kansen toe. Maar in plaats van 0-2 werd het 1-1."

De twee tegendoelpunten stemmen Proto ook niet goed gezind. "Die waren te vermijden. Ik ga hier geen namen noemen. We winnen samen en we verliezen samen. Het heeft geen zin om spelers in het openbaar terecht te wijzen. Ook al ben ik kapitein. We zullen hier nog over spreken, morgen."

Vooral bij het eerste tegendoelpunt ging Proto zwaar te keer. Samuel, de maker van de own-goal, was evenwel niet zijn doelwit. "Neen, het is niet zozeer dat owndoelpunt dat me zo boos maakte. Wel wat er aan voorafging. We maakten op een ongevaarlijke plaats een onnodige overtreding. De trainer had gewaarschuwd voor de stilstaande fases. En toch trappen we in de val."

Ondanks alles zag Proto tegen OHL niet alleen negatieve dingen. "Maar we mogen ook het positieve niet wegwerpen. Ik vond bijvoorbeeld dat de mentaliteit vandaag goed was. We zijn heel gretig aan de wedstrijd begonnen. En ook met 10 zijn we blijven aanvallen."



anderlecht-online forum