Déjà vu in het kwadraat: duur puntenverlies tegen Eupen

ZONDAG, 27 SEPTEMBER 2020, 18:07 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft opnieuw kostbaar puntenverlies geleden in eigen huis. De ploeg uit de Oostkantons kwam niet voor in de wedstrijd totdat Anderlecht toch op voorsprong was gekomen. De thuisploeg kroop weer achteruit en het voorspelde scenario speelde zich opnieuw af. Na een defensieve flater kon Eupen laat in de wedstrijd op gelijke hoogte komen.

Anderlecht kon in de eerste helft niet op het elan voortgaan van de voorbije weken. Het had veel balbezit, maar het was gevaarlijk zonder angel in de aanval en dat resulteerde niet in doelkansen. Tau, Nmecha en Bundu toonden zich wel bedrijvig. Doku was veelal ongelukkig in zijn acties. Van Crombrugge was attent op enkele hoge ballen en lanceerde Doku met een verre worp. Dit resulteerde in een van de vele hoekschoppen voor de thuisploeg. Net voor rust was er toch bijna een Anderlecht-speler die kon scoren. Luckassen speelde Kana centraal aan, maar de jongeling leek al te denken dat het rusten geblazen was. Huurling Musona kreeg zo de bal ter hoogte van het strafschopgebied, maar de Zimbabwaan was gelukkig al even verrast als Kana en hij plaatste de grootste kans van de eerste helft naast.

Vijf minuten na rust toonde Tau zich weer. Hij zette een mooie combinatie op met Murillo en iets later aarzelde hij te lang om naar doel te trappen. Enkele vrije trappen en nog wat meer corners leverden geen gevaar op. Van Crombrugge redde Anderlecht van een achterstand toen hij snel reageerde op een hard, laag schot en meteen daarna de poging uit de rebound onschadelijk wist te maken. Anderlecht brak snel uit en Eupen moest een hoekschop toestaan. Die werd kort genomen en kwam terecht bij Sambi Lokonga die Anderlecht op voorsprong bracht met een hard schot.

Eupen probeerde de bakens te verzetten en dat resulteerde in enkele hoekstoppen en een vrije trap van ex-Bruggeling Vazquez. Anderlecht kon zoals vaker bij een voorsprong de wedstrijd niet langer meer in handen houden. Het liet zich eenvoudig wegzetten door Eupen en het verloor volledig de controle, ondanks aanvallende wissels van Kompany. Het voorspelde scenario, dat we al zo vaak hebben gezien de voorbije twee seizoenen, speelde zich weer af. Een ongevaarlijke voorzet ven Eupen werd door Luckassen op een clownesque manier ontzet. De Nederlander wilde zeer laag koppen, maar hij kopte warempel over de bal. Ngoy bracht met een gekraakt schot Eupen op gelijke hoogte. In de allerlaatste minuut moest De Wolf nog een vrije trap van Sambi redden, maar D'Hondt floot af.

Na een zes op zes opnieuw een teleurstellend resultaat na een zwakke wedstrijd tegen een haalbare tegenstander. Defensieve versterking blijft nodig en ook op het middenveld zou dat het geval moeten zijn. De huidige kern kan de afwezigheid van verschillende sterkhouders niet opvangen, zeker nu er met corona een extra factor ronddwaalt die spelers zonder genade voor een tijdje buitenspel kan zetten.


Score: 1-1
Goal(s): 1-0 Sambi Lokonga (70'), 1-1 Ngoy (90')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Vranjes, Mychaylichenko, Kana (65' Dimata), Sambi Lokonga, Tau, Bundu (73' Amuzu), Doku (81' El Hadj), Nmecha
Eupen:De Wolf, Adriano Correia, Amat, Poulain (40' Koch), Miangue, Peeters, Cools (76' Vazquez), Musona, Ngoy, Prevljak (64' Ndri), Koné

Geel: Doku (37'), Adriano Correira (57'), Peeters (80'), Koch (88'), El Hadj (90'+), Vazequez (90'+)
Rood: /

Scheidsrechter: Lothar D'Hondt
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum