De vloek van het Anderlecht-debuut

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2011, 09:12 - Garrincha

Een rode kaart en een own-goal, zowel Dennis Odoi als Samuel kenden tegen OHL een erg ongelukkig debuut. Helaas zijn zij geen uitzondering, de voorbije jaren kenden nog enkele spelers een dramatische eerste match. Een overzicht.

Arnold Kruiswijk: 30 juli 2008 Anderlecht-BATE 1-2
Deze beruchte wedstrijd is nog steeds een nachtmerrie op Anderlecht. De nederlaag was voor een grootdeel te wijten aan Arnold Kruiswijk. De Nederlander verloor bijna alle duels en leed voortdurend balverlies.

Nemanja Rnic: 6 augustus 2008 BATE-Anderlecht 2-2
In de terugwedstrijd debuteerde Nemanja Rnic bij Anderlecht. De Servische rechtsback kreeg na 71 minuten zijn tweede gele kaart. BATE schakelde Anderlecht uit in de tweede voorronde van de Champions League en mocht zelfs niet naar het vangnet van de Europa League.

Victor Bernardez: 16 januari 2009 Anderlecht-Cercle Brugge 1-2
De Hondurees trapte al in de eerste minuut van zijn eerste wedstrijd naast de bal, waardoor Oleg Iachtchouk Cercle op voorsprong kon brengen. Bernardez herpakte zich wel, maar Anderlecht verloor.

Jan Lecjaks: 18 augustus 2010 Partizan-Anderlecht 2-2
De veredelde oefenwedstrijden tegen TNS even niet meegerekend, was het duel in Belgrado het debuut van Jan Lecjaks bij Anderlecht. De Tsjechische linksachter trapte halverwege de tweede helft de bal hard voorbij Proto in de eigen winkelhaak. Mede hierdoor werd het 2-2. Het vervolg is bekend.

Ablaye Seck: 3 april 2011 Anderlecht-Standard 1-3
Seck, die in januari van Senegal naar Anderlecht was gekomen, debuteerde voor paars-wit in de eerste wedstrijd van de play-offs. Het eerste tegendoelpunt kwam er na een strafschopfout van hem, nadat hij eerder de bal lullig had verspeeld Ook het tweede Standard-doelpunt kwam voort uit balverlies van Seck.

Bron: Het Nieuwsblad