Hoe zit het met Lukaku en Chelsea?

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2011, 11:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Chelsea heeft Romelu Lukaku nog steeds niet uit het hoofd gezet. Volgens Het Laatste Nieuws werkt de Londense club momenteel aan een constructie waarbij het de spits zou kopen, maar tijdelijk elders stallen.


Anderlecht zelf heeft geen deadline gesteld voor een vertrek van Lukaku, maar volgens HLN zou de entourage van Lukaku duidelijkheid hebben gevraagd voor 4 augustus. Dit is nu donderdag.

Anderlecht wil aan een transfer van Lukaku netto 15 miljoen euro overhouden. Tot nu toe bood Chelsea dit bedrag bruto. Na de commissies die Lukaku's zaakwaarnemer en vader krijgen, zou voor paars-wit dan slechts 11 miljoen euro overblijven en dit vindt men in Brussel te weinig.

Chelsea denkt nu aan een constructie zoals het ook opzette voor Thibaut Courtois. Het zou Lukaku vastleggen voor een periode van drie tot vijf jaar en hem direct uitlenen. In dit geval zou Anderlecht wel de gewilde transfersom kunnen incasseren.

"Geen zin in verhuur"

Lukaku zelf was gisteren te gast in Stadion op VTM. Daar ontkende hij dat hij alleen maar naar Chelsea wil. “Men heeft dat toen verkeerd geïnterpreteerd. Ik wil me als voetballer vooral ontwikkelen en genoeg spelen maar het is niet zo dat dat alleen bij Chelsea kan.”

In een uitleenbeurt heeft hij geen zin. “Een uitleenbeurt eerst zoals bij Thibaut Courtois, zie ik niet meteen zitten”, zo stelde hij. Een verlengd verblijf bij Anderlecht sluit hij ook niet uit. “Ik wacht af, maar in principe zit ik goed en blijf ik bij Anderlecht.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.