"Anderlecht leeft financieel in comateuze toestand"

MAANDAG, 5 OKTOBER 2020, 00:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De nakende verkoop van Jeremy Doku levert het Anderlecht-bestuur massa's kritiek op van de eigen aanhang. Helaas hebben Wouter Vandenhaute en co geen andere keuze als ze de club willen laten overleven. "Diverse bronnen in het voetbal bevestigen dat Anderlecht financieel in comateuze toestand leeft", weet Het Laatste Nieuws.

Dat Anderlecht financieel het water tot aan de lippen heeft, is al langer bekend. Zo kreeg de club deze lente alleen maar haar licentie als het drie keer per jaar een tussentijdse controle liet uitvoeren op de financiën. Vandenhaute en CEO Karel Van Eetvelt wisten bij hun komst dat er financiële donderwolken boven het Lotto Park hingen, maar volgens Het Laatste Nieuws was de situatie nog erger dan hen werd voorgesteld.

"Het werkingsbudget voor deze transferperiode bedroeg 4 miljoen euro", weet de krant. "Het bestuur had al uitgemaakt dat na het seizoen sterkhouders als Doku en Sambi Lokonga moesten verkocht worden om het voortbestaan van Anderlecht als eliteclub in België niet in gevaar te brengen."

De Anderlecht-top had het risico kunnen nemen om Doku nog tot juni te houden. Maar wat als hij een zware blessure zou oplopen? Of wat als de hype dan niet meer zo groot zou zijn als nu en de geboden bedragen ook niet? "In de huidige context hebben Vandenhaute en Van Eetvelt weinig keuze", aldus Het Laatste Nieuws. "De transfer van Doku is een investering in de toekomst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.