Nieuws met tag "Andere"


 21-03-2018 
 20-03-2018 

Akkoord omtrent huurspelers

Akkoord omtrent huurspelers

De Pro League heeft ook een akkoord bereikt omtrent huurspelers die al dan niet spelen tegen hun moederclub. RSC Anderlecht heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Club Brugge liet in de huurcontracten een clausule opnemen dat hun verhuurde spelers niet mochten spelen tegen hun moederclub. De Pro League schept nu duidelijkheid. Lees verder »
 18-03-2018 

Stanciu scoort en laat scoren

Stanciu scoort en laat scoren

Nicolae Stanciu ruilde in januari RSC Anderlecht in voor Sparta Praag. En of, de Roemeen het scoren nog niet verleerd is. Met de rust stond zijn ploeg 3-0 voor, drie doelpunten waar Stanciu een voet in had. De eerste en laatste scoorde hij zelf, de tweede zorgde hij voor een assist bij de own-goal.  Lees verder »Vier dagen verlof

Vier dagen verlof

Het is rustig dezer dagen op Neerpede. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn spelers vier dagen verlof gegeven alvorens de voorbereiding voor de play-offs aan te vangen. Vele maken gebruik van de verlofdagen om de batterijen terug op te laden in hun thuisland. Lees verder » 17-03-2018 


 16-03-2018 

Negen A-kern spelers naar interlands

Negen A-kern spelers naar interlands

RSC Anderlecht ziet volgende week negen A-kern spelers vertrekken naar verschillende interlands. Kenny Saief vertrekt naar de Amerikaanse nationale ploeg voor een vriendschappelijk duel tegen Paraguay. Lees verder »Morioka in selectie Japan

Morioka in selectie Japan

Japan werkt in maart twee oefenwedstrijden af op Sclessin. De Japanners sparren er op 23 maart tegen Mali en op 27 maart tegen Oekraïne. Ryota Morioka is opgenomen in de selectie van Japan voor deze twee wedstrijden. 

Lees verder »


Belgisch paspoort voor Najar

Belgisch paspoort voor Najar

Andy Najar heeft zijn Belgisch paspoort vast. Hij blijft voor de nationale ploeg van Honduras uitkomen. Het Belgisch paspoort vergemakkelijkt wel een overgang naar de Premier League mocht het ooit zover komen.  Lees verder »


Dinsdag ontmoeting tussen fans en Coucke

Dinsdag ontmoeting tussen fans en Coucke

Officieel is Marc Coucke nog geen voorzitter, maar dat wil niet zeggen dat hij achter de schermen druk bezig is. Zo nodigt hij komende dinsdag enkele vertegenwoordigers van de supportersclubs uit om met hen in dialoog te gaan. Lees verder »


Newcastle plakt stevig prijskaatje op Sels

Newcastle plakt stevig prijskaatje op Sels

RSC Anderlecht huurt Matz Sels van Newcastle zonder aankoopoptie. Sels is in goeie vorm tegenwoordig en dat hebben ook de Engelsen gezien. Zij betaalden 6,6 miljoen euro voor de doelman en zijn van plan om daar zoveel mogelijk van te recupereren. Lees verder »

 15-03-2018 

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Vandaag vieren we de verjaardag van onze collega Pieter, voor jullie beter bekend als 'Garrincha'. De artikels die hij voor anderlecht-online schreef zijn ondertussen ontelbaar. Bedankt voor je tomeloze inzet Pieter en vooral, een heel gelukkige verjaardag ! Lees verder » 14-03-2018 

Coucke uiterlijk op 30 maart officieel voorzitter

Coucke uiterlijk op 30 maart officieel voorzitter

Sinds eergisteren loopt de periode van veertien dagen waarin de Belgische Mededingsautoriteit de tijd heeft om de overname van Anderlecht door Marc Coucke officieel goed te keuren. Er worden geen problemen verwacht. "Ten laatste op 30 maart valt het verdict" Lees verder » 13-03-2018 

Obradovic opgeroepen voor Servië

Obradovic opgeroepen voor Servië

23 maart speelt Servië een oefeninterland tegen Marokko en 27 maart tegen Nigeria. Ivan Obradovic is opgeroepen voor beide wedstrijden. Polen speelt dan weer vriendschappelijke wedstrijden tegen Nigeria en Zuid-Korea. Lukasz Teodorczyk is opgeroepen voor deze wedstrijden. Lees verder »


Niet met de spelersbus maar met de auto

Niet met de spelersbus maar met de auto

De spelersbus kwam gisteren aangereden in Mechelen met de B-kern voor hun wedstrijd en was dus niet naar Jupille met de A-kern. Ideetje van Hein Vanhaezebrouck, hij verplichte zijn spelers om per vier met de auto naar Jupille te rijden. Zo begon de teambuilding al bij vertrek en niet bij aankomst in de Ardennen.  Lees verder »


La Manga Club eist betaling factuur

La Manga Club eist betaling factuur

De eerste bedoeling was dat RSC Anderlecht voor vijf dagen naar La Manga trok op stage. Tot Marc Coucke de factuur onder ogen kreeg en alles annuleerde. In Spanje kunnen ze niet lachen met die beslissing en eisen nu de betaling van de factuur.  Lees verder »


Trebel verlaat stage

Trebel verlaat stage

Adrien Trebel kreeg drie speeldagen opgelegd voor zijn rode kaart tegen Antwerp. RSC Anderlecht liet al weten in beroep te gaan. Adrien Trebel verlaat dan ook vandaag de teambuidling te Jupille om zich  te gaan verdedigen.  Lees verder » 12-03-2018 

Dendoncker ontsnapt, moet Trebel drie wedstrijden brommen?

Dendoncker ontsnapt, moet Trebel drie wedstrijden brommen?

Leander Dendoncker wordt niet geschorst voor zijn vroege rode kaart tegen Antwerp. Het bondsparket oordeelde dat de uitsluiting volstond. Minder goed nieuws komt er van Adrien Trebel. De Franse middenvelder kreeg een schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor zijn gevaarlijke tackle op Stalone Limbombe.  Lees verder »


Met Najar maar zonder Deschacht op stage

Met Najar maar zonder Deschacht op stage

RSC Anderlecht vertoeft de komende drie dagen in Jupille op stage. Olivier Deschacht kreeg geen uitnodiging voor de stage en bljift trainen met de B-kern. Andy Najar, Emmanuel Sowah, Francis Amuzu, Sambi Lokonga, Abdoul Dante en Alexis Saelemakers, gaan ook mee op stage. Lees verder » 10-03-2018 


 09-03-2018 

Zetterberg signeert zondag in fanshop

Zetterberg signeert zondag in fanshop

Voor het afscheid van Roger Vanden Stock als voorzitter van Anderlecht komt Pär Zetterberg graag nog eens naar het oude nest. De Zweedse oud-aanvoerder zal in de voormiddag in de fanshop een uur de tijd nemen om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan. Lees verder »


Afscheidsontbijt voor medewerkers

Afscheidsontbijt voor medewerkers

Roger Vanden Stock is aan zijn afscheidsronde begonnen van RSC Anderlecht. Zondag nemen de supporters afscheid van hun oude voorzitter vandaag is het aan de medewekers en personeel van paars-wit. Lees verder »


 08-03-2018 

Vandaag verdict in rechtzaak rond Kabananga

Vandaag verdict in rechtzaak rond Kabananga

Vandaag weet Anderlecht of het een boete moet betalen in het dossier rond Junior Kabananga. Paars-wit haalde de spits in 2010 weg bij het Congolese Etanchéite. De Congolese club beweert dat een vals document indiende om te ontsnappen aan de opleidingsvergoeding en trok naar de FIFA. Lees verder »


 05-03-2018 

Zondag groots afscheid Vanden Stock

Zondag groots afscheid Vanden Stock

Voor aanvang van de thuiswedstrijd van zondag tegen Antwerp zal Anderlecht uitgebreid afscheid nemen van voorzitter Roger Vanden Stock. De club roept alle supporters op om zondag al om 14 uur, een half uur voor de aftrap, aanwezig te zijn in het stadion. Lees verder »


Anderlecht wilde videoref niet afstaan

Anderlecht wilde videoref niet afstaan

Dat er zaterdag geen videoscheidsrechter aanwezig was tijdens de wedstrijd tussen Standard en KV Mechelen, is dankzij Anderlecht. De videoref was aangeduid voor Zulte Waregem - Anderlecht en paars-wit wilde hem niet afstaan. Dit uit vrees voor klachten van andere clubs. Lees verder »


Teodorczyk en Dendoncker op één kaart van schorsing

Teodorczyk en Dendoncker op één kaart van schorsing

Lukasz Teodorczyk kreeg aan de Gaverbeek zijn vierde gele kaart onder de neus geduwd. Samen met Leander Dendoncker staat hij nu op één kaart van een schorsing. Beide heren doen er goed aan om geen vijfde te pakken tegen Antwerp. Zoniet beginnen ze aan de play-offs in de tribune. Lees verder »


 03-03-2018 

Naar La Manga zonder pers

Naar La Manga zonder pers

Na de laatste wedstrijd van de reguliere competitie trekt RSC Anderlecht op een vijfdaagse stage. De bestemming zal net als in januari opnieuw La Manga zijn. Hein Vanhaezebrouck liet ook al weten dat de pers niet welkom is op de stage.  Lees verder »


Zulte-Waregem wil Doumbia houden

Zulte-Waregem wil Doumbia houden

Idrissa Doumbia speelt momenteel op huurbasis bij Zulte-Waregem. Daar zien ze wel iets in de middenvelder en wil hem ook volgend seizoen aan de Gaverbeek zien spelen. In principe kan dat, Essevee heeft die optie, maar RSC Anderlecht gaat altijd voor op de optie. Lees verder » 02-03-2018 

Deschacht blijft voorlopig bij B-kern

Deschacht blijft voorlopig bij B-kern

Hein Vanhaezebrouck kreeg tijdens zijn persconferentie de vraag of hij het doelpunt van Olivier Deschacht bij de beloften had gezien. En of dat eventueel de deur opende voor een terugkeer naar de A-kern.  Lees verder »


Roef jaartje langer bij Waasland-Beveren ?

Roef jaartje langer bij Waasland-Beveren ?

Naast Isaac Kiese Thelin loopt er nog een huurling rond van RSC Anderlecht bij Waasland-Beveren, Davy Roef. In tegenstelling tot Kiese Thelin, ziet het ernaar uit dat Roef er nog een seizoen zal bijdoen bij de Waaslanders. Lees verder »
 01-03-2018 

KV Oostende stelt opvolger Devroe voor

KV Oostende stelt opvolger Devroe voor

KV Oostende heeft vanmiddag Hugo Broos voorgesteld als zijn nieuwe sportief directeur. "Hij wordt de opvolger van Luc Devroe", zo laat de kustploeg weten. Devroe trekt in het kielzog van Marc Coucke mee naar Anderlecht, al moet zijn aanstelling nog officieel gemaakt worden. Lees verder »Coucke officieel voorzitter vanaf 26 maart

Coucke officieel voorzitter vanaf 26 maart

Vandaag is het 1 maart, de dag waarop Anderlecht zou overgaan van de familie Vanden Stock naar Marc Coucke. Het zal echter nog tot eind maart duren eer Coucke officieel eigenaar en voorzitter van Anderlecht is. Eerst moet de Belgische Mededingingsautoriteit zijn goedkeuring nog geven. Lees verder »


 28-02-2018 


 27-02-2018 

Harbaoui zaterdag niet tegen Anderlecht

Harbaoui zaterdag niet tegen Anderlecht

Zulte Waregem kan zaterdag in de wedstrijd tegen Anderlecht geen beroep doen op Hamdi Harbaoui. De ex-spits van paars-wit zit dan een eerste van twee schorsingsdagen uit. De Geschillencommissie schorst Harbaoui voor een slag aan Eupen-verdediger Mulumba. De scheidsrechter had dit toen niet gezien. Lees verder »


Vandaag start verkoop mini-abonnementen play-offs

Vandaag start verkoop mini-abonnementen play-offs

Heeft u geen seizoensabonnement en wil u de vijf wedstrijden van Anderlecht in Play-Off 1 meemaken in het stadion? Dan kan u vanaf vandaag een mini-abonnement voor de play-offs aankopen. De prijzen variëren van 165 tot 250 euro. Jongeren en studenten betalen minder. Lees verder »