Nieuws met tag "Andere"


 14-04-2024 

Toestand Olsson is verbeterd

Toestand Olsson is verbeterd

De toestand van ex-Anderlechtspeler Kristoffer Olsson is verbeterd. De Zweed werd een tijdje geleden getroffen door een vreemde hersenaandoening en het duurde een tijdje alvorens men kon achterhalen wat er aan de hand was. Olsson werd getroffen door bloedproppen in de hersenen, maar ondertussen kan hij weer praten en zelfstandig bewegen. Lees verder » 13-04-2024 

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

Eduardo Mello Borges heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot juni 2026. Hij is van Braziliaanse afkomst, maar is genaturaliseerd tot Azerbeidzjaans. In 2020 kwam hij bij Halle-Gooik terecht, dat in juni 2022 voor de laatste keer kampioen van België werd onder die naam. Daarna begon hij zijn avontuur in het paars en wit. Lees verder »


Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

Lisette Ma Neza, sinds januari de eerste stadsdichter van Brussel, heeft naar aanloop van de derby van morgen een gedicht geschreven voor Anderlecht. "Lisette exploreert tijdens de Champions' Play-Offs de wereld van paars-wit. Ze probeert ze het sentiment voor elke wedstrijd in woorden te gieten in een reeks gedichten", zo klinkt het. Lees verder » 11-04-2024 

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Tijdens de laatste FancCouncil bij Anderlecht heeft CEO Non Sports Kenneth Bornauw aan de supporters aangekondigd dat RSC Anderlecht op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor die vanaf volgend seizoen op de shirts zal staan. Het huidige sponsorschap van Candriam en DVV loopt af in juni 2024. Door het toekomstige verbod op gokreclame is de markt echter beperkt. Lees verder » 02-04-2024 

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

De wedstrijd die Anderlecht achter gesloten zou moeten spelen naar aanleiding van de rellen tijdens de bekerwedstrijd thuis tegen Standard, zal in elk geval niet meer voor dit seizoen zijn. Anderlecht ging in beroep en dat beroep wordt pas behandeld op 21 mei, twee dagen na de laatste thuismatch van Paars-wit tegen Club Brugge. Lees verder »


Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

Veel kinderen gisteren op de open training van RSC Anderlecht. De Mauve Ketjes zagen er ook de paashaas die eitjes uitdeelde en een ballonnenblazer. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de signeersessie na de training waar ze ook met hun helden op de foto konden. Lees verder » 01-04-2024 


 31-03-2024 
 29-03-2024 


 28-03-2024 

EK kan Anderlecht miljoen euro opleveren

EK kan Anderlecht miljoen euro opleveren

Ook komende zomer krijgen de clubs een vergoeding wanneer hun spelers deelnemen aan het EK. Zonder ongelukken zullen er in Duitsland straks zes spelers van Anderlecht van de partij zijn. Het Laatste Nieuws berekende dat dit paars-wit al zeker 939.600 euro zal opleveren. Lees verder » 27-03-2024 

Maandag open training

Maandag open training

Komende maandag, op 1 april, kunnen Anderlecht-supporters nog eens een training van hun favoriete club bijwonen. Tijdens de vergadering van de Fan Council dinsdagavond werd dat nieuws meegedeeld. De traning zal plaatsvinden in het Lotto Park en start om 11 uur. Lees verder »
 26-03-2024 

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

In de oefenwedstrijd tegen Engeland startte het duel Jan Vertonghen en Zeno Debast centraal achteraan bij de Rode Duivels. Vertonghen speelde de hele wedstrijd, Debast werd in het slot (83') vervangen door ex-Anderlechtspeler Faes. De wedstrijd eindigde op 2-2 door een gelijkmaker van Bellingham in de laatste minuut van de extra tijd. Tielemans maakte de twee Belgische doelpunten. Lees verder » 24-03-2024 

Schmeichel pakt 100ste cap voor Denemarken

Schmeichel pakt 100ste cap voor Denemarken

Net als België en Ierland hielden Denemarken en Zwitserland het op een scoorloos gelijkspel in een oefenwedstrijd. Voor Kasper Schmeichel was het wel een belangrijke wedstrijd, want de Anderlechtdoelman stond voor de honderdste keer onder de lat bij Denemarken. Ook Thomas Delaney stond aan de aftrap. Hij werd op het uur vervangen. Kasper Dolberg viel in de 83ste minuut in voor Højlund. Lees verder »


 21-03-2024 

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem. Bij Anderlecht speelden veel spelers die vorig weekend geen volledige match speelden in combinatie met spelers van de Futures. In de tweede helft maakten Amuzu en Ashimeru, die allebei langduring out waren, hun terugkeer.  Lees verder »


PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

Wie nog hoopt om een Play-off abonnement te scoren bij RSC Anderlecht, is eraan voor de moeite. Gisteren om 10u ging de verkoop van start en de Mauve+ leden twijfelden niet en kochten massaal de play-off packs voor de vijf resterende wedstrijden. Er zal dus geen vrije verkoop meer zijn, wel zijn er nog enkele gewone tickets beschikbaar.  Lees verder »


RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

Na hun 1-5 overwinning in de eerste wedstrijd in Antwerpen, bevestigde Anderlecht gisteravond hun plaats in de finale van de Beker van België in Roosdaal. Paars-wit versloeg Antwerpen met 7-4 en staan samen met Futsal Team Charleroi in de finale, die op 20 april wordt gespeeld.  Lees verder »


 20-03-2024 

 19-03-2024 

Veldman aan de slag bij Club NXT

Veldman aan de slag bij Club NXT

Club Brugge heeft ex-Anderlecht coach Robin Veldman (38) aangesteld als vervanger van Nicky Hayen die Club NXT verlaat om de ontslagen Ronny Deila op te volgen. Opvallend feit is dat Veldmans opdracht op dit moment slechts bestaat uit vier wedstrijden aangezien de jeugdploegen van clubs uit 1A niet deelnemen aan de play-offs. Lees verder »


 17-03-2024 

Met deze stand starten de Champions’ Play-offs

Met deze stand starten de Champions’ Play-offs

De laatste speeldag van de reguliere competitie zit erop, dus weten we nu ook welke de laatste twee deelnemender clubs aan de Champions' Play-offs zijn en met welke stand we eraan beginnen. Anderlecht zal in de tien play-off-wedstrijden vier punten meer moeten sprokkelen dan Union als het kampioen wil worden. Lees verder »


 15-03-2024 

Verjaardag webteamlid Garrincha

Verjaardag webteamlid Garrincha

Vandaag is het de verjaardag van één van de grootste drijvende krachten achter Anderlecht-Online, Garrincha. Sinds het prille debuut is hij achter de schermen de mentor van vele medewerkers. We wensen hem een heel gelukkige verjaardag en heel veel dank voor zijn niet-aflatende inzet !!

  Lees verder »


Lambrechts fluit laatste competitiewedstrijd op gang

Lambrechts fluit laatste competitiewedstrijd op gang

RSC Anderlecht ontvangt zaterdagavond KV Kortrijk in het Lotto Park voor hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Erik Lambrechts fluit de wedstrijd op gang om 20.45 uur. Jo De Weirdt en Kevin Monteny zijn de lijnrechters van dienst, Michiel Allaerts vierde official. Lees verder »


 14-03-2024 

 13-03-2024 

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht maakt volgens Het Laatste Nieuws weldra bekend welke stappen het wil ondernemen tegen de beslissing om een match achter gesloten deuren te moeten afwerken. Het Disciplinair Comité van de KBVB strafte Anderlecht vorige week voor de problemen met supporters in de bekermatch tegen Standard in december. Ook Standard kreeg dezelfde straf. Lees verder »


 11-03-2024  08-03-2024 

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

De tuchtcommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Anderlecht (en ook Standard) gestraft voor het wangedrag van supporters in de bekerwedstrijd in december. Beide clubs moeten één thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen, dus zonder publiek. Voor Anderlecht betekent dit de eerste thuismatch in de Champions Play-Offs. Anderlecht gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak. Lees verder »


Bloedklonters in hersenen van Olsson

Bloedklonters in hersenen van Olsson

Na twee weken op intensieve zorgen en constant te worden beademd, is er meer duidelijk gekomen in de ongelukkige situatie van ex-Anderlechtspeler Kristoffer Olsson. De dokters hebben namelijk bloedklonters aan beide kanten van zijn hersenen ontdekt. Daardoor heeft hij te kampen met een zeldzame ontsteking in de bloedvaten van de hersenen. Lees verder »


 06-03-2024 

Anderlecht - Kortrijk op zaterdag 16 maart

Anderlecht - Kortrijk op zaterdag 16 maart

De Pro League heeft de wedstrijd van Anderlecht tegen Kortrijk verplaatst naar zaterdagavond 16 maart om 20u45. Dit omdat beide clubs al zeker zijn van hun Play-offs. Na de volgende speeldag bekijkt de Pro League of er nog wedstrijden zullen verplaatst worden. Lees verder »


 05-03-2024 

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk niet wordt herspeeld. Het oordeelde dat noch de Disciplinaire Raad, noch de Evocatiecommissie van de KBVB bevoegd is om een beslissing te nemen in de zaak. "Er valt nergens een inbreuk tegen de spelregels te weerhouden", aldus het BAS. "Het is een onzorgvuldigheid in de beoordeling van een welbepaalde fase. Lees verder »


Laforge fluit Brusselse derby op gang

Laforge fluit Brusselse derby op gang

Zaterdagavond gaat RSC Anderlecht op bezoek bij de buren. Nicolas Laforge fluit de wedstrijd tegen RWDM op gang om 20.45 uur. Vito Di Vincenzo en Christophe Battiston staan hem bij langs de lijn. Laurent Willems is vierde official.  Lees verder »


 04-03-2024 


 03-03-2024 

 01-03-2024 

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Met een vertraging van een half uur boog het BAS zich deze namiddag over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Zowel voor als na de zitting wilden de advocaten van Anderlecht geen commentaar kwijt. Alle partijen lijken het er wel over eens geen burgerlijke klacht aan te spannen na de uitspraak. Lees verder » 27-02-2024 

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

De Zweedse middenvelder Kristoffer Olsson (28) ligt sinds vorige week in het ziekenhuis waar hij wordt beademd. De ex-speler van Paars-wit, die vorige zomer door de Deense club Midtjylland werd overgenomen, heeft te maken met een plotse hersenaandoening maar de specialisten zijn nog aan zoeken wat er precies gaande is. Lees verder »


 26-02-2024 

 22-02-2024 

Evocatiecommissie: "Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd"

Evocatiecommissie:

De Evocatiecommissie van de voetbalbond heeft vandaag geoordeeld dat de Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd is om te beslissen over het herspelen van Anderlecht - Genk en dat deze de procedure correct behandeld heeft. Anderlecht, en bij uitbreiding het hele Belgische voetbal, moet nu hopen op het BAS om de wedstrijd niet te moeten herspelen. Lees verder »


 21-02-2024 

 16-02-2024 

 13-02-2024 

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

Op vrijdag 1 maart zal het BAS het beroep van Anderlecht behandelen in het dossier over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Ten laatste op dinsdag 5 maart zal er een uitspraak zijn. Als de wedstrijd herspeeld moet worden, kan dat op woensdag 13 maart. Lees verder » 05-10-2020 

Prono opnieuw gestart

Prono opnieuw gestart

De lotingen van de Europese wedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden, jammer genoeg andermaal zonder Anderlecht. Dit betekent eveneens dat onze jaarlijkse prono opnieuw gestart is. Zoals steeds, vallen er ook dit jaar leuke prijzen te winnen. Deelnemen is gratis en kan na inloggen. De eerste ronde moet voor 20 oktober worden ingediend. Succes! Lees verder »