Nieuws met tag "Andere"


 25-05-2019 

Kompany rekent op Amuzu en Doku

Kompany rekent op Amuzu en Doku

Nog volgens de Afrikaanse media rekent Vincent Kompany op Francis Amuzu en Jeremy Doku om de ploeg op te bouwen. Volgens ghanasoccernet.com zullen beiden een sleutelrol spelen in het project dat Kompany bij RSC Anderlecht voor ogen heeft.  Lees verder »


Mag Appiah vertrekken ?

Mag Appiah vertrekken ?

Volgens de Afrikaanse pers heeft Dennis Appiah te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij RSC Anderlecht. De in Frankrijk geboren Ghanees ligt al een tijdje in de onderste schuif bij de supporters van RSC Anderlecht. Echt doorbreken bij de Brusselse hoofmacht lukte hem niet.  Lees verder »


Belhocine blijft aan boord

Belhocine blijft aan boord

De nieuwe trainer van RSC Anderlecht is gekend, Simon Davies. Ook Karim Belhocine blijft aan boord, zo staat te lezen op de officiële website van de club. Samen met Jonas De Roeck, Pär Zetterberg, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong, zal hij deel uimaken van de sportieve staf.  Lees verder »


Officieel: Simon Davies nieuwe hoofdcoach

Officieel: Simon Davies nieuwe hoofdcoach

De Welshman Simon Davies (45 jaar)  is de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Zijn naam circuleerde al een tijdje. Hij komt net als Vincent Kompany over van Manchester City waar hij sinds 2016 hoofdcoach was bij de U23. Lees verder » 24-05-2019 

10 jaar geleden maakte Romelu zijn profdebuut

10 jaar geleden maakte Romelu zijn profdebuut

Vandaag, dag op dag tien jaar geleden, maakte Romelu Lukaku zijn debuut als prof in de A-kern van RSC Anderlecht. Romelu was toen 16 jaar en elf dagen oud. Zelf kijkt hij met ongeloof en heel veel plezier terug naar de voorbije tien jaar.  Lees verder »


Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

Voor Vincent Kompany de beslissing nam om terug naar RSC Anderlecht te komen, had hij nog een zes uur durend gesprek met Frank Arnesen. De Deen was na afloop onder de indruk van de Rode Duivel: "Hij kan je haarfijn uitleggen wat zijn filosofie is en de manier waarop hij die zal aanpakken." Lees verder »


AEK wil psycholoog aanstellen voor Vranjes

AEK wil psycholoog aanstellen voor Vranjes

AEK Athena heeft nog steeds Ognjen Vranjes op zijn lijstje staan. De Griekse club deed al een bod bij RSC Anderlecht, maar het grootste struikelblok is het riant loon dat de Bosniër krijgt in Brussel. Té hoog voor de Griekse club, die het dus niet volledig kan overnemen.  Lees verder »


Videoanalist neemt afscheid van RSC Anderlecht

Videoanalist neemt afscheid van RSC Anderlecht

Videoanalist Mousa El Habchi verlaat RSC Anderlecht, El Habchi is ook videoanalist bij de Rode Duivels. Twee jobs die hij dus perfect kon combineren. De videoanalist vertrekt omdat Vincent Kompany zijn eigen mensen meebrengt, dat schreef de analist op zijn Facebook.  Lees verder »


Fandag op 14 juli

Fandag op 14 juli

De fandag gaat normaal altijd door het laatste weekend van juli. Maar daar komt verandering in. De fandag zou nu doorgaan midden juli, 14 juli meer bepaald. Voor de start van de nieuwe competitie dus. Lees verder »
 23-05-2019 

Coucke in Raad van Bestuur Pro League

Coucke in Raad van Bestuur Pro League

Peter Croonen is de nieuwe voorzitter van de Pro League, daardoor kwam zijn stoel vrij in de Raad van Bestuur van Pro League. Dat wordt nu ingenomen door Marc Coucke. Daardoor heeft RSC Anderelcht opnieuw een vertegenwoordiger in het beslissingsorgaan van de profclubs.  Lees verder »


Fanshop sluit binnenkort

Fanshop sluit binnenkort

Momenteel zijn het nog grote kortingen (-70%) in de fanshop op alle artikelen van Adidas. Alles moet immers weg om plaats te maken voor de producten van Joma. De fanshop zal dan ook enkele weken zijn deuren sluiten om de binnenkant een nieuwe facelift te geven.  Lees verder »


Zelfs voor bonus van 20.000 euro geen inzet

Zelfs voor bonus van 20.000 euro geen inzet

RSC Anderlecht wou absoluut winnen tegen Gent. Michael Verschueren beloofde de spelers zelfs een dubbele winstpremie en een bonus van 20.000 euro. Er hing Europees voetbal vanaf, maar zelfs dat kon de spelers niet inspireren.  Lees verder » 22-05-2019 

Croonen nieuwe voorzitter Pro League

Croonen nieuwe voorzitter Pro League

Genk-voorzitter Peter Croonen is unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van de Pro League. Croonen volgt zo Marc Coucke op die in april zijn ontslag indiende als voorzitter van de Pro League. Croonen was de enige kandidaat om de RSC Anderlecht-voorzitter op te volgen.  Lees verder »


Nog een boete voor RSC Anderlecht

Nog een boete voor RSC Anderlecht

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft RSC Anderlecht tot een boete van twee keer 2.500 euro. De eerste boete is voor het gooien van bierbekers tijdens de clasico in het Constant Vanden Stock Stadion op 5 mei.  Lees verder »


Verschaeren is niet te koop

Verschaeren is niet te koop

Dat er flink wat spelers moeten vertrekken bij RSC Anderlecht is geen geheim. Eéntje mag er al zeker niet vertrekken en dat is Yari Verschaeren. "Voor zelfs geen twintig miljoen", zegt Michael Verschueren.  Lees verder »


Bolasie in voorselectie RD Congo

Bolasie in voorselectie RD Congo

Yannick Bolasie zit in de preselectie van de Democratische Republiek Congo naar aanloop voor de CAN 2019. Dieumerci Mbokani haalde de voorselectie niet. Een voorbereidingsstage is voorzien in Spanje vanaf 2 juni.  Lees verder »
 21-05-2019 

Kompany bij selectie Rode Duivels

Kompany bij selectie Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez maakte zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen Kazahstan en Schotland. Vincent Kompany maakt eveneens deel uit van de selectie. Op 8 juni ontvangen onze Rode Duivels Kazahtstan, 11 juni komt Schotland op bezoek.  Lees verder »


Verschaeren opgeroepen voor nationale U21

Verschaeren opgeroepen voor nationale U21

Maandag 3 juni spelen de nationale beloften een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk in Le Mans. Bondscoach Johan Walem nam vijf Anderlecht-spelers op in zijn selectie waaronder Yari Verschaeren, al zal hij niet meespelen tegen Frankrijk doordat hij nog examens moet afleggen . Lees verder »


Anderlecht wil verder met Belhocine

Anderlecht wil verder met Belhocine

RSC Anderlecht wil Karim Belhocine bij de staf houden. Paars-wit is Belhocine vooral dankbaar voor zijn niet-aflatende inzet de voorbije weken. Vraag is natuurlijk of Belhocine het zelf ook ziet zitten om terug als assistent aan het werk te gaan.  Lees verder »Ook Trebel mag vertrekken

Ook Trebel mag vertrekken

Ook Adrien Trebel mag vertrekken bij RSC Anderlecht. Net als bij Kara Mbodji weegt de loonlast van de Fransman te zwaar door. Hun loon is té hoog in vergelijking met wat ze werkelijk bijdragen bij paars-wit. Lees verder »
 20-05-2019 

Najar is opnieuw international

Najar is opnieuw international

Andy Najar maakt na twee jaar afwezigheid zijn wederoptreden bij de nationale ploeg. De Anderlecht-speler maakt deel uit van de voorselectie voor de Gold Cup in juni. "Ik ben blij om opnieuw mijn land te vertegenwoordigen", zo schrijft hij op Instagram. Lees verder »


Verschueren sprak al met elke speler

Verschueren sprak al met elke speler

Vandaag raakte al bekend dat RSC Anderlecht afscheid neemt van Ivan Obradovic en Boy de Jong. Meerdere spelers zullen hen nog volgen. Michael Verschueren zei vandaag in het VTM-Nieuws dat hij een individueel gesprek heeft gehad met elke speler.  Lees verder »


Verbist ontslagen als scheidsrechtersbaas

Verbist ontslagen als scheidsrechtersbaas

Johan Verbist heeft van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn ontslag gekregen. Wellicht volgt Franck De Bleeckere Verbist op als baas van de scheidsrechters. Verbist lag de voorbije weken vaak onder vuur door foute beslissingen van de VAR. Lees verder »Voorstelling nieuwe truitjes 14 juni ?

Voorstelling nieuwe truitjes 14 juni ?

Het seizoen is ten einde, het is nu wachten op de voorstelling van de nieuwe Joma-truitjes. Op sociale media circuleert de datum van 14 juni voor de voorstelling van de nieuwe truitjes. De bijbehorende fotoshoot had blijkbaar vandaag al plaats.  Lees verder »


Wat met Karim Belhocine?

Wat met Karim Belhocine?

Karim Belhocine zei vorige vrijdag dat hij vanaf vandaag aan zichzelf ging denken. Zijn werk als ad interim T1 bij RSC Anderlecht zit erop. Neemt Belhocine definitief afscheid van paars-wit of blijft hij aan als T2? Lees verder »


Fan Board opgetogen over komst Kompany

Fan Board opgetogen over komst Kompany

De komst van Vincent Kompany wordt op dubbel gejuich onthaald bij de supporters. De Fan Board noemt het "het beste nieuws in jaren". Vince The Prince wordt nog steeds op handen gedragen door de supporters: "Hij is Anderlecht", aldus de Fan Board.  Lees verder »


Wie brengt Kompany mee als trainer?

Wie brengt Kompany mee als trainer?

Vincent Kompany komt niet alleen naar RSC Anderlecht, hij brengt een trainer mee. Een naam is er nog niet bekend al wil de club niet te lang wachten met die mede te delen. Als kandidaten worden Simon Davies en Thierry Henry genoemd.  Lees verder »


Bolasie niet afkerig tegen verlengd verblijf

Bolasie niet afkerig tegen verlengd verblijf

De huurperiode van Yannick Bolasie zit erop. Hij nam gisteren afscheid van RSC Anderlecht met de aansluitingstreffer. Alleen was die niet voldoende voor de winst. Bolasie zegt in ieder geval direct niet neen tegen een verlengd verblijf: "Ik ga met Kompany praten". Lees verder » 18-05-2019 

Anderlecht sprak met Bernd Storck

Anderlecht sprak met Bernd Storck

Wie wordt de trainer van RSC Anderlecht ? Verschillende namen passeerden al de revue maar nog niets is zeker. Karim Belhocine zei tijdens zijn persconferentie dat hij pas vanaf maandag aan zichzelf denkt. Ondertussen sprak paars-wit met Bernd Storck volgens Eddy Snelders.  Lees verder »


Op zomerstage naar Venlo?

Op zomerstage naar Venlo?

Nog één speeldag scheiden de spelers van vakantie. Maar het bestuur van RSC Anderlecht is al druk bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen zoals de zomerstage begin juli. Wellicht trekt paars-wit dit jaar naar het Nederlandse Venlo.  Lees verder »


Joma wil maar mag niet

Joma wil maar mag niet

Het einde van het seizoen is in zicht en daarmee komt ook een einde aan het tijdperk Adidas. Vanaf volgend seizoen is Joma de nieuwe kledingsponsor. De fans worden ondertussen ongeduldig en willen een glimp opvangen van de nieuwe shirts. Alleen kan Joma nog niets vrijgeven, de beslissing ligt bij paars-wit. Lees verder »
 17-05-2019 

Stassin en De Man in Legends Game

Stassin en De Man in Legends Game

Eendracht Aalst viert zijn 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag staat er op 15 juni 2019 een Legends Game op het programma. Oude gloriën van Eendracht Aalst nemen het op tegen de oude gloriën van RSC Anderlecht.  Lees verder »


Paarse saus op de frieten

Paarse saus op de frieten

RSC  Anderlecht werkt al een tijdje samen met "Brussels Ketjep", een Brussels bedrijf dat de saus "Dallas" uitbracht. In het gamma zijn ondermeer ook Mayonaise en Mostoed te vinden. De samenwerking tussen de club en Ketjep, die begon in oktober van vorig jaar, resulteert nu in een paarse saus. Lees verder »


Medische tests op 17 juni

Medische tests op 17 juni

Zondagavond zit het voetbalseizoen voor de niet-internationals erop en vertrekken ze op vakantie. Karim Belhocine daarintegen zit niet stil en heeft de datum al vastgelegd wanneer de medische tests voor seizoen 2019-2020 van start gaan.  Lees verder »


Doku traint morgen mee met A-kern

Doku traint morgen mee met A-kern

Jeremy Doku is terug in België nadat hij in Ierland vertoefde met nationale U17. Karim Belhocine rekent op de aanwezigheid van Doku morgen bij de A-kern. Hij wil de jonge aanvaller aan het werk zien om na te gaan of hij klaar is voor een selectie zondag tegen AA Gent.  Lees verder » 16-05-2019 

Anderlecht aanvaardt FIFA-boete

Anderlecht aanvaardt FIFA-boete

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Anderlecht een boete van 200.000 Zwitserse frank (177.000 euro) opgelegd voor inbreuken bij transfers van minderjarige spelers. Ook de KBVB kreeg een boete. Anderlecht liet al weten dat het de boete aanvaardt. Lees verder » 15-05-2019 

Shuttledienst vanaf 19.30 uur

Shuttledienst vanaf 19.30 uur

Ook morgen kan je je auto weer parkeren aan de Decathlon in Anderlecht en vandaar een busje nemen naar het stadion. De shuttedienst start wel pas om 19.30 uur, dat is één uur voor de wedstrijd. Dit omdat de winkel tot 19 uur open is. Pas daarna is de parking beschikbaar voor Anderlecht-supporters.  Lees verder »


Persconferentie naar aanleiding van wedstrijd tegen Genk

Persconferentie naar aanleiding van wedstrijd tegen Genk

Morgenavond ontvangt RSC Anderlecht Genk in het Astridpark. Bij winst van de Limburgers zijn ze kampioen. Sommige supporters roepen op sociale media ook op om Genk te laten winnen. Karim Belhocine ziet het wellicht anders, dat licht hij straks toe in de persconferentie om 14 uur.  Lees verder »


Bouwwerken aan stadion zijn uitgesteld

Bouwwerken aan stadion zijn uitgesteld

Marc Coucke had het plan opgevat om na de competitie de hele hoofdingang van het Constant Vanden Stock Stadion onder handen te nemen. Die bouwwerken zijn nu met een jaar opgeschoven. De prioriteit ligt nu bij de sportieve uitbouw. Lees verder »


Kums fit voor Genk

Kums fit voor Genk

Sven Kums liep in de slotminuten tegen Antwerp een kuitblessure op, na de wedstrijd liet hij al weten dat hij wellicht fit geraakte voor de wedstrijd tegen Genk. Gisteren trainde de middenvelder weer mee, wellicht staat hij morgen op het wedstrijdblad. Lees verder »


 14-05-2019 

Arnesen bezoekt Griekse bekerfinale

Arnesen bezoekt Griekse bekerfinale

Frank Arnesen vertoefde afgelopen weekend in Griekenland. Hij was er aanwezig voor de Griekse bekerfinale tussen PAOK en AEK Athene. Hij maakte er meteen ook gebruik van om te praten over Ognjen Vranjes. AEK toont al langer interesse om de Bosniër aan te trekken.  Lees verder »


Roef niet meer in actie bij Waasland-Beveren

Roef niet meer in actie bij Waasland-Beveren

Davy Roef zal vanavond niet meer in doel staan bij Waasland-Beveren. Daar heeft hij zelf voor gekozen omdat hij in schoonheid wil eindigen. De voorbije twee jaar stond Roef op huurbasis in doel bij de Waaslanders. In principe keert hij nu terug naar RSC Anderlecht. Lees verder »


 13-05-2019 

Mbokani wil contract van minimum twee jaar

Mbokani wil contract van minimum twee jaar

Dieumerci Mbokani is einde contract bij Antwerp. De Congolees wordt al een tijdje gelinkt aan RSC Anderlecht maar stelt daar zelf enkele voorwaarden voor. Zo wil hij een contract van minimum twee jaar en wil hij veel meer verdienen.  Lees verder »