Nieuws met tag "Andere"


 20-04-2021 

Seizoen zit erop voor vijf huurlingen

Seizoen zit erop voor vijf huurlingen

RSC Anderlecht heeft bij vijf eersteklassers een speler gestald waar het seizoen nu al voorbij is. De vraag is of die nu al allemaal terugkeren naar Brussel. Enkel Zakaria Bakkali heeft een aankoopoptie bij Beerschot.  Lees verder »
 19-04-2021 

Coucke: "Jullie kunnen altijd op mij rekenen"

Coucke:

Sinds Marc Coucke de macht overdroeg op RSC Anderlecht bleef het opvallend stil rond de ex-voorzitter. Sinds de overwinning tegen Club Brugge is hij wat actiever. Hij laat in ieder geval weten dat iedereen op hem kan blijven rekenen.  Lees verder » 18-04-2021 

Ranking Champions Play-off

Ranking Champions Play-off

RSC Anderlecht gaat de Champions Play-off in met 29 punten en staat op de derde plek. Club Brugge staat aan de leiding met 38 punten. Tussen de nummers 2, 3 en 4 is er amper altijd een puntje verschil. Antwerp heeft 30 punten, Genk staat op de vierde plaats met 28 punten.  Lees verder » 17-04-2021 

Najar en Frutos opnieuw samen

Najar en Frutos opnieuw samen

Nicolas Frutos volgde begin dit jaar Herman Losada naar DC United. Hij krijgt er nu gezelschap van nog een ex-Anderlechtspeler. Andy Najar tekende bij de MLS-club en gaat dus opnieuw samenwerken met Frutos.  Lees verder »


Financiële waakhond voor Anderlecht

Financiële waakhond voor Anderlecht

RSC Anderlecht kreeg een licentie voor volgend seizoen maar er daar hangen wel voorwaarden aan vast. Zo zal de club onder financieel toezicht staan en zijn er maandelijks controles. Worden daar onregelmatigheden opgemerkt kan puntenaftrek volgen of kan men transfers blokkeren.  Lees verder » 16-04-2021 

Laforge leidt cruciaal duel

Laforge leidt cruciaal duel

Nicolas Laforge mag het duel tussen STVV en RSC Anderlecht in goede banen leiden. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo en vierde official Ken Vermeiren. Jochem Kamphuis neemt de VAR voor zijn rekening. Lees verder »


Kalender Play-offs wordt maandag bekend gemaakt

Kalender Play-offs wordt maandag bekend gemaakt

De kalender voor Play-off 1 of nu ook Champions' play-offs genoemd, en Play-off 2 of Europe play-offs, wordt maandag bekend gemaakt. Je kan de voorstelling live volgen op Eleven Sports vanaf 20u15 of via de Facebookpagina van de Pro League.  Lees verder »Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 100 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder » 15-04-2021 

Joma geeft vijf getekende shirts weg

Joma geeft vijf getekende shirts weg

Kledingsponsor Joma is heel actief op sociale media. De luisterbereidheid van de kledingsponsor is groot en komt de supporters zoveel mogelijk tegemoet bij hun eventuele vragen. Nu schenkt het vijf getekende shirts van RSC Anderlecht weg. Meer details maakt Joma vrijdag bekend. Lees verder »


Nog tot juni tijd om aankoopoptie Mukairu te lichten

Nog tot juni tijd om aankoopoptie Mukairu te lichten

RSC Anderlecht behaalde zijn licentie voor volgend seizoen maar dat wil niet zeggen dat het onbezorgd de transfermarkt op kan. Europees voetbal en een kapitaalsverhoging kunnen soelaas brengen, maar dat is afwachten. Het heeft dus de aankoopoptie op Paul Mukairu nog niet gelicht. Lees verder »


Geen geel gevaar bij RSC Anderlecht

Geen geel gevaar bij RSC Anderlecht

Bij de start van de Play-offs worden alle tellers van de gele kaarten op nul gezet. Enkel voor spelers die momenteel vier gele kaarten achter hun naam hebben bestaat het gevaar dat ze de Play-offs starten met een schorsing.  Lees verder »


Alle wedstrijden van laatste speeldag gratis online

Alle wedstrijden van laatste speeldag gratis online

De meeste wedstrijden van de laatste speeldag worden zondag gespeeld om 18 uur. Wat meteen problemen meebracht voor Telenet en Proximus die niet alle wedstrijden konden aanbieden. Eleven komt nu met de oplossing en maakt alle wedstrijden gratis beschikbaar. Lees verder » 14-04-2021 

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

RSC Anderlecht zit momenteel nog altijd in Play-off 1, maar dat het daar ook staat op het einde van de reguliere competitie is nog bijlange niet zeker. Het heeft wel alles zelf in handen, als het zondag wint of ten minste één punt pakt tegen STVV, is Play-off 1 een feit. Lees verder »


Integratie U23 in 1B op dood spoor

Integratie U23 in 1B op dood spoor

Vandaag is het D-day voor de licenties. De clubs weten dus vandaag of ze groen licht krijgen of niet. Hoe het zit met de belofteteams te integreren in 1B , is nog een ander paar mouwen. Het hele plan zit op een dood spoor. Lees verder »


Korting voor nieuwe abonnees

Korting voor nieuwe abonnees

De trouwe abonnees konden hun plaatsje al gratis verlengen voor volgend seizoen. Maar ook nieuwe abonnees kunnen nog abonnement bestellen, bovendien krijgen ze 10% korting. Wil je de sfeer opsnuiven in een bomvol Park tijdens de thuiswedstrijden, kan je hier abonnee worden.  Lees verder » 13-04-2021 

Kilometervreter Anouar Ait El Hadj

Kilometervreter Anouar Ait El Hadj

Clinton Mata had eigenlijk geen verhaal tegen Anouar Ati El Hadj vorige zondag. En El Hadj legde opnieuw de nodige afstanden af; Elke wedstrijd loopt hij ongeveer 13,5 kilometer en schuwt hij het verdedigende werk niet. Lees verder » 12-04-2021 

Oh lé lé en pizza

Oh lé lé en pizza

Onnodig te zeggen dat de vreugde immens was bij RSC Anderlecht na de overwinning tegen Club Brugge. Dat bewijzen ook de beelden die de club vrijgaf op zijn sociale media. Alhoewel de euforie bij Vincent Kompany tijdelijk was want Play-off 1 is ondanks de zege nog niet helemaal zeker.  Lees verder » 11-04-2021 

Lukaku: "Sambiiiii"

Lukaku:

En of Romelu Lukaku nog een hevig supporter is van RSC Anderlecht. Deze topper tegen Club Brugge wou hij dan ook niet missen en hij vierde de doelpunten via zijn Twitter-account gretig mee. In Italië is er dus alvast één blije paars-wit supporter.  Lees verder »


 10-04-2021 

Cullen terug uit schorsing

Cullen terug uit schorsing

Josh Cullen zat tegen Antwerp een schorsing uit na zijn dubbele gele kaart tegen Zulte-Waregem en is opnieuw inzetbaar voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De kans is echter klein dat de Ier in de basis zal starten.  Lees verder » 09-04-2021 

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

Nog maar een paar wedstrijden scheiden RSC Anderlecht van het einde van het seizoen. Achter de schermen wordt wel al volop gewerkt aan volgend seizoen. Dat is ook zo bij shirtsponsor Joma, die samen met de club de truitjes voor volgend seizoen mag ontwerpen.  Lees verder »


Taart voor Kompany

Taart voor Kompany

De persconferentie van RSC Anderlecht ging van start met taart. Vincent Kompany viert morgen zijn 35ste verjaardag en kreeg van de aanwezige journalisten taart. De coach was zichtbaar verrast door het gebaar en kon het ten zeerste appreciëren.  Lees verder »


928.299 euro per punt

928.299 euro per punt

Dat RSC Anderlecht kampt met een hoge loonkost is al een tijdje duidelijk. Peter Verbeke doet er sinds zijn aanstelling dan ook alles aan om die loonkost naar beneden te krijgen. De voorbije vijf jaar betaalde de club gemiddeld zo'n 928.299 euro loon per punt Lees verder »


De verloren zoon traint terug mee

De verloren zoon traint terug mee

Er lijkt maar geen einde te komen aan het krediet van Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht. Sinds kort traint hij opnieuw voluit mee met de beloften van de club. Het lijkt erop dat de 'Ket' opnieuw het licht heeft gezien. Lees verder » 08-04-2021 

Coucke wil financiële inspanning doen

Coucke wil financiële inspanning doen

De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht is terug aangepast. Het is wel nog altijd wachten op een akkoord tussen de aandeelhouders omtrent een kapitaalsverhoging. Dat veel afhangt van Europees voetbal is een vaststaand feit. Marc Coucke zou wel bereid zijn om een financiële inspanning te doen.  Lees verder »


 07-04-2021 


 06-04-2021 

Anderlecht bekijkt aflopend contract Mbokani

Anderlecht bekijkt aflopend contract Mbokani

Elke transferperiode weer wordt Dieumerci Mbokani wel aan RSC Anderlecht gelinkt. En dat is nu in aanloop naar de zomermercato niet anders. Nu krijgt hij zelfs gezelschap van Lior Rafaelov. Paars-wit zou de aflopende contracten van beide spelers onderzoeken.  Lees verder »


Verbeke en Vandenhaute feliciteren spelers

Verbeke en Vandenhaute feliciteren spelers

Dat het belangrijke drie punten zijn werd nog eens duidelijk na de wedstrijd. Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke daalden na de wedstrijd persoonlijk af naar de catacomben van de Bosuil om de spelers en staf te feliciteren.  Lees verder »


Defour stopt aan het einde van het seizoen

Defour stopt aan het einde van het seizoen

De passage van Steven Defour bij RSC Anderlecht was van in het begin moeilijk. Zelfs voor er al iets echt duidelijk was was het verzet van de supporters enorm. In zijn afscheidsfilmpje is er (miniem) plaats voor paars-wit. Defour stopt met voetballen aan het eind van dit seizoen.  Lees verder »


 02-04-2021 

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

Alexandre Boucaut neemt de VAR voor zijn rekening tijdens de wedstrijd Antwerp RSC Anderlecht, hij wordt in het busje geflankeerd door Mathias Hillaert en Christophe Snoexk. Christophe Snoeck is de replay operator. Erik Lambrechts staat op het veld. Lees verder »


Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

Eleven deelde nog eens de kijkcijfers mee van alle competitiewedstrijden. Daarin blijft RSC Anderlecht aan de leiding met een gemiddelde van 178.840 kijkers per wedstrijd. Club Brugge volgt op de tweede plaats met 162.615 kijkers.  Lees verder »


"De onzichtbare waarde van Dimata"

Landry Dimata lijkt meer dan zijn draai te hebben gevonden bij Espanyol. Hij kwam nog maar twee keer tot scoren maar hij maakt vooral de spelers rond hem beter. Als Espanyol promoveert moeten ze Dimata verplicht overnemen, ze staan momenteel aan de leiding in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »


 31-03-2021 

Van Crombrugge onderging opnieuw ingreep

Van Crombrugge onderging opnieuw ingreep

De verwachting was dat we Hendrik Van Crombrugge opnieuw zijn plaats in doel zou opeisen volgende week tegen Antwerp. Maar die terugkeer wordt nu uitgesteld naar wellicht volgend seizoen. De doelman onderging opnieuw een kleine chirurgische ingreep. Lees verder » 30-03-2021 

Kukharevych kiest voor Troyes

Kukharevych kiest voor Troyes

De Oekraïense aanvaller Mykola Kukharevych heeft voor de Franse tweedeklasser Troyes gekozen. De 19-jarige aanvaller stond een tijdlang op de radar van Anderlecht en bracht zelfs een bezoek aan Neerpede. Lees verder »


 29-03-2021 

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

Actie voor het goede doel, gesteund door Oleg Iachtchouk

Yaremma Vengrynovych houdt een actie voor het goede doel, waarbij hij vanuit België tot in Oekraïne zal fietsen ten voordele van SOS Kinderdorpen (in Oekraïne). Ex-Anderlechtspits Oleg Iachtchouk, eveneens van Oekraïense afkomst, steunt het project. De twee deden hiervoor een 'crossbar challenge' op Neerpede. Iachtchouk gaf ook een kort interview. Bekijk het filmpje hieronder en/of steun de actie via deze link. Lees verder »


Wullaert gaat challenge aan met CEMI

Wullaert gaat challenge aan met CEMI

De Scooore Super League zit er voorlopig op. De play-offs gaan pas binnen 3 weken van start. Tijd voor wat ontspanning moet Tessa Wullaert gedacht hebben en ze ging en challenge aan met de helft van TikTok-sensatie Céline Dept. Lees verder »


 27-03-2021 

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

Neerpede-onderonsje bij Rode Duivels

Dat de huidige selectie Rode Duivels rijk is aan spelers die of nog bij de RSC Anderlecht spelen of er hun opleiding kregen, is geen geheim. Romelu Lukaku zette dat feit nog eens in de verf of zijn officiële Twitter-account. "Dezelfde academy", postte hij bij een foto.  Lees verder » 26-03-2021 

"Leuk om oude ploegmaats terug te zien"

Albert Sambi Lokonga geniet momenteel met volle teugen van zijn eerste selectie bij de Rode Duivels. Onwennig zal zijn eerste dag wellicht niet geweest zijn want hij ziet er vele ex-ploegmaats terug. Zo deelt hij de kamer met Alexis Saelemaekers. Lees verder »


 24-03-2021 

Ticketing geopend tot 31 maart

Ticketing geopend tot 31 maart

Abonnees die hun abonnement nog gratis willen verlengen kunnen dat nu ook bij de dienst ticketing. Vanaf vandaag tot 31 maart zijn ze alle dagen geopend. Op die manier kunnen de supporters ook aan het loket hun abonnement verlengen.  Lees verder »


 23-03-2021 

Pro League maakt zich geen zorgen over competitie

Pro League maakt zich geen zorgen over competitie

De stemmen voor een totale, harde lockdown klinken alleen maar luider nu de cijfers de lucht blijven inschieten. Maar wat met de competitie, wordt die weer stilgelegd zoals vorig jaar in maart of worden de speeldagen afgewerkt. De Pro League ziet geen problemen om competitie af te werken.  Lees verder »


Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

Vaccinatiecentrum in Lotto Park geopend

Gisteren opende het vaccinatiecentrum in het Lotto Park de deuren. De eerste 65-plussers kregen er gisteren hun eerste vaccinprik. Op kruissnelheid zullen er in het stadion van paars-wit 25.000 mensen per maand ingeënt worden tegen covid-19. Lees verder »