Nieuws met tag "Andere"


 21-02-2017 

Nieuwe grasmat is klaar

Nieuwe grasmat is klaar

Daags na de wedstrijd tegen Zenit is Anderlecht begonnen met de aanleg van een nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion. Sinds maandag zijn die werken volledig afgewerkt en ligt er een nieuwe grasmat. Nu volgen de laatste details en onderhoudswerkzaamheden om de grasmat tegen komende zondag speelkaar te krijgen. Lees verder »


Oud-speler Wölbling overleden

Oud-speler Wölbling overleden

Oud-Anderlecht-speler Jozsef Wölbling is op 80-jarige leeftijd overleden. De Hongaarse aanvaller speelde tussen 1959 en 1961 voor paars-wit. Hij speelde 23 wedstrijden en scoorde daarin zes keer. Lees verder »"Bedankt supporters"

Daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende raakte bekend dat enkele supporters een protestactie hadden opgezet tégen het bestuur. Al bij al verliep het verzet rustig en waren er geen noemenswaardige incidenten. De meeste supporters steunden ook de ploeg voor de volle 90 minuten, iets waar de club hen dankbaar voor is. Lees verder »


Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

Hoewel RSC Anderlecht op 17 februari aangaf dat het 'ernstige bezwaren' heeft om mee in te stappen in het Eurostadion project, is de zaak nog niet volledig van de baan. Ghelamco heeft aan Anderlecht gevraagd om opnieuw samen te komen om alle bezwaren en opmerkingen te bespreken, iets waar paars-wit wil op ingaan. Lees verder » 20-02-2017 

Visser fluit Anderlecht - Genk

Visser fluit Anderlecht - Genk

Zondag speelt Anderlecht zijn voorlaatste thuiswedstrijd in het kader van de reguliere competitie tegen KRC Genk. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt, Dirk Gilon en vierde official Christof Dierick. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »


Handelaars krijgen weer hoop

Handelaars krijgen weer hoop

Nu Anderlecht "Nee" gezegd heeft tegen het Eurostadion, al is dat nog niet definitief, groeit de hoop terug van de handelaars en horeca rond het Constant Vanden Stock Stadion. Schepen van Middenstand van Anderlecht, Christophe Dielis, hoopt op een gunstig gevolg voor de omliggende zaken. Lees verder »


Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

12 maart 2017 staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. RSC Anderlecht werkt deze wedstrijd af in het Constant Vanden Stock Stadion tegen Waasland-Beveren. Er zijn nog tickets beschikbaar voor dit treffen, verkrijgbaar aan de loketten of online. Prijzen variëren tussen 16 € en 32€,  Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »


Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

Ook al haakte RSC Anderlecht af voor het Eurostadion, Ghelamco blijft niet bij de pakken zitten. Zo stuurde het de gemeente Grimbergen een gigantische schadeclaim voor het tegenstemmen van het afschaffen van de buurtweg. Grimbergen is woedend dat de gigantische schadeclaim 'financiële chantage' noemt. Lees verder »


"Made in Neerpede"

En of Romelu Lukaku trots was gisteren na de overwinning van Anderlecht. Na de wedstrijd volgde dan ook een dikke knuffel met Youri Tielemans. "Made in Neerpede", tweette Romelu trots onder het filmpje. Na afloop verliet hij lachend met Tielemans de Versluys Arena.  Lees verder » 19-02-2017 

Groep supporters plant protest tegen bestuur

Groep supporters plant protest tegen bestuur

Een aantal suppotersclubs hebben opgeroepen om voor de wedstrijd tegen Oostende te protesteren. Niet tegen de spelers of de trainer, maar wel tegen het bestuur. De club betreurt deze actie, zeker omdat ze georganiseerd wordt door anonieme personen. Lees verder »


"Bouwvergunning Vanden Stock-Stadion nog steeds geldig"

Nu Anderlecht afhaakt voor het Eurostadion, moet het andere pistes onderzoeken voor een nieuw stadion. Burgemeester Eric Tomas wil paars-wit graag in de gemeente Anderlecht houden en laat weten dat een verbouwing van het Constant Vanden Stock-stadion nog steeds mogelijk is. Lees verder » 18-02-2017 

"Leya Iseka moet minstens scoren bij B-ploeg"

Aaron Leya Iseka beleeft moeilijke tijden bij Marseille. De spits raakt al een tijdje niet meer in de wedstrijdkern van de A-ploeg en daar lijkt niet meteen verandering in te komen. "Momenteel is hij niet op niveau", zegt coach Rudi Garcia. Lees verder »


Ghelamco maakt zich nog niet teveel zorgen

Ghelamco maakt zich nog niet teveel zorgen

Ze moeten gisteren toch wel eens gevloekt hebben bij Ghelamco toen de officiële reactie van RSC Anderlecht in de bus viel. De club wenst niet langer deel te nemen aan het project. De doodsteek voor het Eurostadion. Bij Ghelamco maken zich sterk dat Anderlecht zomaar niet uit het project kán stappen.  Lees verder » 17-02-2017 

Acheampong in EL-elftal van de week

Acheampong in EL-elftal van de week

Frank Acheampong zette gisteren RSC Anderlecht al voor de helft op weg naar de volgende ronde van de UEFA Europa League. De Ghanees zette een sterkte prestatie neer en scoorde beide goals van paars-wit. Hij wordt nu beloond met een plaatsje in het UEFA Europa League elftal van de week.  Lees verder »


Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

Steven Defour is momenteel in Belgiê om te herstellen van een hamstringblessure die hij begin februari opliep. De middenvelder kwam samen met zijn vriendin Ornella, zijn gewezen ploegmaats aanmoedigen tijdens de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg.  Lees verder »


Vandaag start aanleg nieuwe grasmat

Vandaag start aanleg nieuwe grasmat

De coach van Zenit, Lucescu, had het gisteren ook al over het slechte veld in het Constant Vanden Stock Stadion. Het was de bedoeling om voor de play-offs een nieuwe grasmat aan te leggen, maar zolang gaat Anderlecht niet meer wachten en begint daar vandaag al mee. Het veld zou moeten speelklaar zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen Genk op zondag 26 februari. Lees verder »


Gemeente Anderlecht eist duidelijkheid

Gemeente Anderlecht eist duidelijkheid

Alles rond het Eurostadion zit muurvast. Eerder bleek al dat RSC Anderlecht zich waarschijnlijk zal terugtrekken uit het hele dossier. Bij de gemeente Anderlecht vinden ze dat het hoog tijd is voor duidelijkheid. "Anderlecht moet dringend duidelijk maken wat ze van plan zijn", zegt Gaëtan Van Goidsenhoven, eerste schepen van de gemeente. Lees verder » 16-02-2017 

Speciale mini-abonnementen voor -16 jaar en studenten

Speciale mini-abonnementen voor -16 jaar en studenten

Ook dit jaar biedt Anderlecht opnieuw mini-abonnementen te koop aan voor de play-offs. Nieuw dit jaar zijn de speciale tarieven voor studenten, -16 jarigen en leden van de Ketjes Club. Abonnees die reeds een abonnement hebben blijven genieten van het goedkoopste tarief. Volgend jaar wil paars-wit speciale sfeervakken creeëren voor families en studenten. Lees verder »


UEFA verbiedt viering

UEFA verbiedt viering

Anderlecht speelt vanavond tegen Zenit Sint-Petersburg zijn 400ste Europese wedstrijd. De club wou dat gepast vieren voor aanvang van de wedstrijd, maar dat was buiten UEFA gerekend. De Europese voetbalbond wees de aanvraag van paars-wit voor een viering, resoluut af. Lees verder »


Eurostadion nu helemaal op sterven na dood ?

Eurostadion nu helemaal op sterven na dood ?

Het ziet er alsmaar slechter uit voor het Eurostadion. Eerder raakte al bekend dat Anderlecht serieuze twijfels begon te vertonen omtrent de huur van het stadion. Nu blijkt dat de samenwerking met Ghelamco helemaal overboord wordt gegooid.  Lees verder »


UEL: Verschillende scouts in tribune

UEL: Verschillende scouts in tribune

Naar goed gewoonte worden er vanavond weer een aantal scouts verwacht in het Constant Vanden Stock Stadion. Zo stuurt AC Milan een scout maar ook Wolsburg, Tottenham, Leverkussen en Sevilla. De spelers kunnen zich dus vanavond in de kijker spelen en dat onderstrepen met winst tegen Zenit Sint-petersburg. Lees verder »


Faes twee wedstrijden geschorst

Faes twee wedstrijden geschorst

Wout Faes kreeg maandagavond met de beloften van SC Heerenveen een rode kaart tegen Feyenoord. De jonge verdediger kent nu zijn straf, hij is twee wedstrijden geschorst en daarbovenop nog één voorwaardelijk. Heerenveen koos ervoor om niet in beroep te gaan tegen de straf. Lees verder »


20.000 euro winstpremie per speler

20.000 euro winstpremie per speler

Ook al gaan er met de Europa League niet zoveel miljoenen gepaard als in de Champions League, wil Anderlecht toch doorstoten naar de volgende ronde. Het motiveert zijn spelers dan ook met een winstpremie van 20.000 euro per speler. Een kwalificatie levert Anderlecht 750.000 euro op dat dus grotendeels wordt uitgekeerd aan de spelers. Lees verder »


Constant Vanden Stock Stadion niet uitverkocht

Constant Vanden Stock Stadion niet uitverkocht

De UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg zal niet voor een vol stadion gespeeld worden. Er werden in totaal 14.500 tickets verkocht, 1.000 daarvan gingen naar Russische fans. Het is niet meer mogelijk om vandaag nog tickets te kopen voor de wedstrijd. Lees verder »


Debuut voor Rubén

Debuut voor Rubén

René Weiler gaf al aan dat hij ging roteren tegen Zenit Sint-Petersburg en volgens Het Nieuwsblad volgen er maar liefst zeven wissels tegenover de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Zo zou doelman Rubén vanavond in doel debuteren.  Lees verder »


Anderlecht uit bezorgdheid bij de UEFA

Anderlecht uit bezorgdheid bij de UEFA

Ajax, PSV, Celtic en Anderlecht hebben hun bezorgdheid geuit bij de UEFA over de Champions League hervormingen. De toplanden hebben recent de UEFA onder druk gezet en zo meer plaatsen afgedwongen in het kampioenenbal.  Lees verder »
 15-02-2017 

UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

Morgen staat de UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg op het programma in het Constant Vanden Stock-Stadion. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor deze wedstrijd. Tickets kunnen tot vanavond 17.30 uur aangekocht worden op de dienst ticketing, daarna is het onherroepelijk te laat. Lees verder »


Geel gevaar voor vier spelers

Geel gevaar voor vier spelers

Sofiane Hanni, Bram Nuytinck, Emmanuel Adjey Sowah en Lukasz Teodorczyk staat op één gele kaart van een schorsing. Willen ze de terugwedstrijd spelen in Sint-Petersburg zijn ze toch best op hun hoede morgen. Langs de kant van Zenit staat Luis Neto op één kaart van een schorsing. Lees verder » 14-02-2017 

France Football looft Hanni

France Football looft Hanni

De knappe prestatie van Sofiane Hanni tegen Zulte Waregem is het toonaangevende Franse voetbaltijdschrift France Football niet ontgaan. Het neemt Hanni op in zijn lijstje met vijf Afrikaanse voetballers die dit weekend uitblonken in Europa. Lees verder »


UEL: Engelsman fluit Anderlecht - Zenit

UEL: Engelsman fluit Anderlecht - Zenit

De 31-jarige Michael Oliver is door UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg in goede banen te leiden. Oliver is sinds 2010 actief in de Premier League en staat sinds 2012 op de scheidsrechterslijst van de FIFA. Lees verder »


Nieuwe grasmat na Europa League-duel

Nieuwe grasmat na Europa League-duel

Anderlecht is niet van plan om te wachten tot het einde van de reguliere competitie om een nieuwe grasmat aan te leggen. Frank Boeckx, gisteren te gast in Extra Time, liet zich ontvallen dat er na de wedstrijd tegen Zenit werk wordt gemaakt van eennieuxe grasmat. Paars-wit heeft dan 10 dagen de tijd om het veld speelklaar te krijgen.  Lees verder » 13-02-2017 

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

Volgende zondag verplaatst Anderlecht zich naar Versluys Arena. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut en Bram Van Driessche. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »
Special Olympics dagen Anderlecht uit

Special Olympics dagen Anderlecht uit

Na de Rode Duivels, de gebroeders Borlée en nog vele anderen is het de buurt aan Anderlecht. Enkele atleten van de Special Olympics daagt RSC Anderlecht uit om een wedstrijdje aan te gaan. Paars-wit liet al weten de uitdaging met veel plezier te accepteren. Wordt ongetwijfeld vervolgd !  Lees verder »


Boeckx te gast in Extra Time

Boeckx te gast in Extra Time

Het praatprogramma Extra Time heeft vanavond Anderlecht-doelman Frank Boeckx te gast. U kan de uitzending bekijken op Canvas vanaf 22.05 uur. De andere gasten zijn Peter Vandenbempt en Wesley Sonck. Lees verder »


Ook Kanu was aanwezig

Ook Kanu was aanwezig

Cheikhou Kouyaté was niet de enige ex-speler die gisteren op bezoek was. Ook Kanu was aanwezig in de tribunes voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De middenvelder speelt momenteel voor het Thaïse Burinam, de ex-club van Frank Acheampong. Lees verder »


Video: Kouyaté nog altijd even populair

Video: Kouyaté nog altijd even populair

Cheikhou Kouyaté was gisteren te gast in het Astridpark om de aftrap te geven voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De Senegalees is nog altijd even populair bij de paars-wit supporters. Hij ging na de wedstrijd mee de supporters groeten met de spelers en nam zelfs even de megafoon ter hand. Bekijk onze video hier. Lees verder »


Weiler verliest even zijn zelfbeheersing

Weiler verliest even zijn zelfbeheersing

Coach René Weiler ging gisteren nogal hevig tekeer toen scheidsrechter Nicolas Laforge, penalty floot voor Zulte Waregem. Zo hevig zelfs dat scheidsrechter Laforge hem moest aanmanen tot kalmte wou hij niet naar de tribunes vliegen. Achteraf ga de Zwitser wel zijn fout toe en excuseerde zich tegenover scheidsrechter en publiek.  Lees verder »


Lucescu in tribune

Lucescu in tribune

Mircea Lucescu was gisteren een aandachtig toeschouwer van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De coach van Zenit Sint-Petersburg kwam paars-wit al even bekijken als voorbereiding voor de Europa League wedstrijd van komende donderdag. De Russen kwamen vorige vrijdag al aan in België.  Lees verder »
 12-02-2017 

Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd van deze namiddag tegen Zulte-Waregem. De dienst ticketing is dan ook open vandaag voor wie deze wedstrijd nog wil bijwonen. Tot 17u30 kan je er terecht voor wie eventueel nog een ticket wil aanschaffen voor de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg van komende donderdag. Prijzen variëren van 15 tot 55 euro. Lees verder »


Binnenkort nieuwe grasmat

Binnenkort nieuwe grasmat

Er staan nog vier thuisduels, drie in de Jupiler Pro League en één voor de Europa League, op het programma voor Anderlecht. Na het laatste thuisduel op 12 maart, wil Anderlecht een nieuwe grasmat aanleggen in het Constant Vanden Stock Stadion, al is dat ook afhankelijk van hoever paars-wit doorstoot in de Europa League.  Lees verder »


Kouyaté komt aftrap geven

Kouyaté komt aftrap geven

Deze namiddag staat de topper tegen  Zulte-Waregem op het programma in het Astridpark. Niemand minder dan Cheikhou Kouyaté komt de aftrap geven voor deze wedstrijd, die voorzien is om 14u30. Lees verder »


 11-02-2017 

Zenit al in Brussel

Zenit al in Brussel

Zenit Sint-Petersburg, de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League is gisteren al aangekomen in Brussel. Het is momenteel nog winterstop in Rusland en dus ziet Zenit de trip naar België als een ministage. De Russen trainen en slapen in het nationale oefencentrum te Tubeke.  Lees verder »


 10-02-2017 

"Stop met Kara zwart te maken"

Deze morgen verscheen een opmerkelijk bericht in de krant. Christian Kabasele zou aan Kara Mbodj raad gevraagd hebben omtrent een eventuele overstap naar RSC Anderlecht. Mbodj zou daarop Kabasele geadviseerd hebben om in de Premier League te blijven. Niets van aan, blijkt nu. Kabasele reageert dan ook redelijk furieus op zijn officiele instagram. Lees verder »