Nieuws met tag "Andere"


 24-10-2020 


 23-10-2020 

Geen nieuwe besmettingen

Geen nieuwe besmettingen

Positief nieuws vanuit Neerpede, of is in dit geval negatief nieuws beter gezegd. Er zijn namelijk geen nieuwe besmettingen meer met Covid-19. Beter nog, er is geen enkele speler of staflid nog besmet met het virus.  Lees verder »


Geen publiek meer bij wedstrijden

Geen publiek meer bij wedstrijden

Het overlegcomité heeft beslist om niet langer publiek toe te laten bij sportwedstrijden. De ministeries van Sport vonden een halvering van het aantal toegelaten bezoekers voldoende, maar het overlegcomité was het daar niet mee eens. Lees verder »
 22-10-2020 

Nog eens halvering van aantal supporters?

Nog eens halvering van aantal supporters?

Voorlopig mogen er nog ruim 6.000 supporters aanwezig zijn in het Lotto Park maar RSC Anderlecht is al een scenario begonnen om dat aantal te verminderen. De kans bestaat immers dat die regel wordt opgelegd, als er nog publiek mag aanwezig zijn tenminste.  Lees verder »
 21-10-2020 

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

RSC Anderlecht nam gisteren de tijd om een nieuwe ploegfoto te nemen. Dat was nodig want sinds de vorige zijn er al enkele spelers vertrokken en nieuwe bijgekomen. Voor Anthony Vanden Borre was er geen plaats meer maar wel voor de 16-jarige Mario Stroeykens.  Lees verder »


Anderlecht vraagt Vande Broek als begeleider

Anderlecht vraagt Vande Broek als begeleider

Volgens Het Nieuwsblad wil Vincent Kompany de hulp inroepen van Gert Vande Broek. Vande Broek (53) is 14-voudig Coach van het jaar in het volleybal en moet Kompany als jonge coach de nodige vaardigheden bijbrengen. Niet op voetbalkundig vlak, maar op vlak van leiding en coaching van een groep.  Lees verder »


Tau traint weer mee

Tau traint weer mee

Percy Tau moest tegen Oud-Heverlee Leuven nog hinkend naar de kant maar was gisteren present op training. Hij geraakt dus wellicht speelklaar voor de wedstrijd van vrijdag tegen KV Kortrijk. Ook niet aanwezig in het Guldensporenstadion is Paul Mukairu. Lees verder »


Nieuwe ploegfoto zonder Vanden Borre

Nieuwe ploegfoto zonder Vanden Borre

RSC Anderlecht liet gisteren een nieuwe ploegfoto nemen. Anthony Vanden Borre is er deze keer niet meer bij. Een klein teken aan de wand dat de voetbaldagen bij de A-kern voorbij zijn voor de rechtsback. Ook nieuwkomer Paul Mukairu was er nog niet bij. Lees verder » 20-10-2020 

Supporters nog welkom in stadion mits kleinere bubbels

Supporters nog welkom in stadion mits kleinere bubbels

Met de nieuwe COVID-19 maatregelen kwam ook de vraag of er nog supporters gingen welkom zijn in de stadions. De Pro League, de verzameling van profclubs, zat gisteren samen met de bevoegde overheden om tot een akkoord te komen. Stadions blijven open maar met minder toeschouwers.  Lees verder »


Fikse loonsverhoging voor Van Crombrugge

Fikse loonsverhoging voor Van Crombrugge

Twee jaar extra contract en een loon dat de helft hoger ligt dan hetgeen hij nu verdient. Dat heeft Anderlecht klaar liggen voor Hendrik Van Crombrugge, aldus Het Laatste Nieuws. Dit weekend kon u bij ons al lezen dat Anderlecht het contract van de doelman nu wel wil/kan opwaarderen. Lees verder » 18-10-2020 

Hé Clement, vraag het eens aan Kana

Hé Clement, vraag het eens aan Kana

Consternatie alom bij Club Brugge na strafschop die het op Standard tegen kreeg en leidde tot de 1-1. "Ik kan aan mijn spelers niet uitleggen waarom er voor strafschop werd gefloten", vloekte Club-coach Philippe Clement na afloop. Vreemd, want anderhalve maand geleden vond de Brugse familie een identieke fase wel strafschop. Maar toen was Anderlecht-speler Marco Kana de pineut. Lees verder » 17-10-2020 

Dan toch geen aandelen voor Kompany

Dan toch geen aandelen voor Kompany

Vincent Kompany zal dan toch niet zelf investeren in Anderlecht. Voorzitter Wouter Vandenhaute mogelijk ook niet. Dat zegt deze laatste vandaag in de kranten. "Kompany is tot de conclusie gekomen dat hij als coach beter geen aandelen koopt. Ook ik vind dat geen goed idee", zegt Vandenhaute. Lees verder » 16-10-2020 

Fanboard ontmoet clubleiding vanavond

Fanboard ontmoet clubleiding vanavond

De supporters vragen al een tijdje om meer duidelijkheid omtrent de financiële situatie van de club. Begin deze week vroegen ze nadrukkelijk om een ontmoeting met de clubleiding. RSC Anderlecht ging daar op in en vanavond is de ontmoeting gepland.  Lees verder »


Kompany moet puzzelen in verdediging

Kompany moet puzzelen in verdediging

Vincent Kompany heeft niet veel fitte verdedigers te beschikking. Derrick Luckassen is terug van bij zijn Ghaneese nationale ploeg. Tot spelen kwam hij niet. Verder zijn Elias Cobbaut en Killian Sardella nog out door blessure en Ognjen Vranjes zit nog steeds in quarantaine. Lees verder »


Anderlecht wil AA Gent-clubdokter

Anderlecht wil AA Gent-clubdokter

Kristof Sas mocht enkele weken geleden beschikken, sindsdien is RSC Anderlecht op zoek naar een clubdokter. Het kijkt daarvoor naar Luc Vanden Bossche, sinds 2006 clubarts bij AA Gent. Hij zou zelfs op 1 november al aan de slag kunnen in Brussel.  Lees verder » 15-10-2020 

Shirts brengen 6.381 euro op voor leukemie

Shirts brengen 6.381 euro op voor leukemie

De shirts die Anderlecht na de wedstrijd tegen Club Brugge liet veilen ten voordele van de strijd tegen leukemie hebben 6.381 euro opgeleverd. Paars-wit steunt hiermeer Cercle-doelman Miguel Van Damme in zijn strijd tegen deze ziekte. Vooral het truitje van Derrick Luckassen bracht veel geld op. Lees verder »


Mukairi komende dagen op de club verwacht

Mukairi komende dagen op de club verwacht

Nieuwkomers Josh Cullen en Matt Miazga kregen hun rugnummer al. Voor Paul Mukairu is dat nog niet geval, hij komt pas de komende dagen aan bij de club. Het in orde maken van de papieren en corona zorgden ervoor dat zijn aankomst wat meer tijd in beslag neemt.  Lees verder »
 14-10-2020 

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Slingers, taart en Champagne vandaag ten huize Emjomi: onze ijverige medewerkster viert vandaag haar verjaardag! Hoeveel kaarsjes erop de taart staan, blijft zoals het hoort bij een dame een goed bewaard geheim, maar ze voelt zich vast nog een frisse twintiger! Lees verder »


 13-10-2020 

Cullen en Miazga hebben hun rugnummer

Cullen en Miazga hebben hun rugnummer

Nieuwkomers Josh Cullen en Matt Miazga hebben een rugnummer gekregen. Cullen zal spelen met nummer 8 op het shirt, Miazga met 20. Paul Mukairu, de speler die er aan het einde van de transferperiode bijkwam, heeft nog geen rugnummer.  Lees verder »


Najar blijft ook in de VS op de sukkel

Najar blijft ook in de VS op de sukkel

Ooit leek Andy Najar klaar voor de Europese subtop totdat een reeks blessures hem van de radar van grote clubs deed verdwijnen. Deze zomer verliet Najar Anderlecht voor Los Angeles FC, maar ook in de MLS blijft Najar hinder ondervinden van de hamstrings. Lees verder »


 11-10-2020 

Thelin wil voetballen voor publiek

Thelin wil voetballen voor publiek

In Zweden is er nog steeds geen publiek toegelaten tijdens voetbalwedstrijden als gevolg van het coronavirus. Isaac Kiese Thelin hoopt dat dit snel verandert. Dat laat hij verstaan via Twitter. "De clubs zijn gekomen met voorstellen om alles veilig te organiseren. Zonder publiek is het voetbal dood", zegt hij. Lees verder »


 10-10-2020 

Fanboard: "Hoog tijd om aan supporters te denken"

Fanboard:

Niet alleen Mauves Army roept Anderlecht op om haar fans duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie van de club, ook de Fanboard doet dat. Het supportersorgaan publiceerde vanavond een open brief. "We willen dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters over de crisis die Anderlecht treft." Lees verder »


Mauves Army: "Recht op meer duidelijkheid"

Mauves Army:

Mauves Army 03, de meest fanatieke supportersclub van Anderlecht, heeft vanmiddag actie gevoerd aan de poorten van het Lotto Park. De groep protesteert tegen het financieel wanbeheer van de club en vraagt openheid. "De echte waarheid is waarschijnlijk nog goed verborgen." Lees verder » 09-10-2020 

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

36 miljoen euro verlies, 100 miljoen euro schulden

De Tijd pakt vanavond uit met een onthutsend artikel over de financiële toestand van Anderlecht. De zakenkrant weet dat paars-wit vorig seizoen maar liefst 36 miljoen euro verlies leed. De schulden zijn intussen opgelopen tot bijna 100 miljoen euro. De aandeelhouders stemmen volgende week over het voortbestaan van Anderlecht. Lees verder »


Beerlandt stapt uit Raad van Bestuur

Beerlandt stapt uit Raad van Bestuur

Johan Beerlandt, baas van bouwbedrijf Besix, heeft ontslag genomen uit de raad van bestuur van Anderlecht. “Ik pas ervoor om mee te moeiten opdraaien voor de gevolgen van een one man show-beleid", vertelt hij. Beerlandt behoudt wel zijn aandelen. "Ik denk niet dat veel mensen ze zouden willen kopen." Lees verder » 07-10-2020 

Van Crombrugge verwelkomt tweede zoontje

Van Crombrugge verwelkomt tweede zoontje

Hendrik Van Crombrugge en zijn partner Tania hebben vandaag hun tweede zoontje, Gabriël verwelkomt. Het is de doelman zelf die het nieuws bekend maakte via zijn sociale media. Van Crombrugge verliet eerder al de selectie van de Rode Duivels om zijn partner bij te staan.  Lees verder »


Minderheidsaandeelhouders blokkeren en brengen club in gevaar

Minderheidsaandeelhouders blokkeren en brengen club in gevaar

Ze zitten mooi in de schaduw, dragen mee de schuld voor waar de club nu staat en verhinderen een wederopstanding: de minderheidsaandeelhouders van Anderlecht. "Ze doen niets anders dan dwarsliggen en de structurele opbouw en oplossingen blokkeren." En dus zijn transfers als die van Jérémy Doku nodig om Anderlecht in leven te houden. Lees verder »


 06-10-2020 

 05-10-2020 

Speciale ‘Miguel’ Anderlecht truitjes onder de hamer!

Speciale ‘Miguel’ Anderlecht truitjes onder de hamer!

Een mooi gebaar van Anderlecht, afgelopen zondag tijdens de topper tegen Club Brugge. Alle spelers speelde met ‘Miguel’ op de rug, als eerbetoon aan Miguel van Damme. De doelman van Cercle Brugge bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling sloeg niet aan. Uit solidariteit en als teken van steun besloot Anderlecht de sluitpost op deze unieke manier een hart onder de riem te steken. In samenwerking met online platform MatchWornShirt worden deze truitjes nu geveild om geld op te halen voor stichting ME TO YOU. Meebieden kan via matchwornshirt.com/club/anderlecht vanaf €89. Lees verder »


"Anderlecht leeft financieel in comateuze toestand"

De nakende verkoop van Jeremy Doku levert het Anderlecht-bestuur massa's kritiek op van de eigen aanhang. Helaas hebben Wouter Vandenhaute en co geen andere keuze als ze de club willen laten overleven. "Diverse bronnen in het voetbal bevestigen dat Anderlecht financieel in comateuze toestand leeft", weet Het Laatste Nieuws. Lees verder »


 04-10-2020 

Anderlecht steunt Cercle-doelman en verkoopt shirts

Anderlecht steunt Cercle-doelman en verkoopt shirts

Alle spelers van Anderlecht speelden vandaag met de naam Miguel op hun truitje. Een eerbetoon aan Cercle-doelman Miguel Van Damme bij wie onlangs voor de derde keer leukemie werd vastgesteld. Paars-wit zal de shirts nu verkopen ten voordele van de Me To You foundation, die strijdt tegen deze ziekte. Lees verder »


 03-10-2020 

Nkaka wellicht naar Duitse tweedeklasse

Nkaka wellicht naar Duitse tweedeklasse

Het zijn drukke dagen voor Peter Verbeke, die al enkele overbodige spelers van de hand kon doen. Mogelijk mag hij ook Aristote Nkaka aan dat lijstje toevoegen. De middenvelder heeft een aanbieding van het Duitse Paderborn op zak en zal dat wellicht ook accepteren.  Lees verder »


 02-10-2020 

Bod voor Dauda, Sa misschien naar Ludogrets

Bod voor Dauda, Sa misschien naar Ludogrets

Mohammed Dauda zit voorlopig nog steeds in quarantaine nadat hij verschillende positieve Covid-19 testen aflegde. Maar dat weerhoudt Mallorca niet om al een bod mét bonussen neer te leggen bij RSC Anderlecht voor de aanvaller. Lees verder »


Trebel traint nog niet met de groep

Trebel traint nog niet met de groep

De kans dat Adrien Trebel de topper tegen Club Brugge haalt wordt steeds kleiner. Gisteren trainde de Fransman nog niet mee met de groep. Al doet RSC Anderlecht er wel alles aan om de Fransman klaar te stomen tegen zondag.  Lees verder »


 01-10-2020 

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Jacky Matthijsen heeft Marco Kana opgeroepen voor de nationale beloften. Kana neemt de plaats in van Zulte Waregem-verdediger Ewoud Pletinckx die geblesseerd moet afhaken. Kana kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten.  Lees verder »


Kompany sprak al met Miazga

Kompany sprak al met Miazga

De komst van Matt Miazga naar RSC Anderlecht lijkt alsmaar reëler. Er was zelfs al een gesprek tussen de speler en Vincent Kompany en die zou Miazga over de streep getrokken hebben. Enkel de clubs moeten nu nog tot een overeenkomst komen.  Lees verder »


Miazga op lijstje RSC Anderlecht

Miazga op lijstje RSC Anderlecht

Peter Verbeke heeft nog enkele dagen om transferdossiers af te sluiten. Eén daarvan is een verdediger, verschillende namen passeerden al de revue. Matt Miazga wordt daar nu aan toegevoegd, 25 jaar en 1,93 meter groot.  Lees verder »


Bod Trabzonspor te weinig

Bod Trabzonspor te weinig

Gisteren raakte bekend dat Trabzonspor verregaand interesse heeft in Landry Dimata, het legde zelfs al een bod neer bij RSC Anderlecht. Maar dat bod zo te laag liggen. Maar er zou nog interesse zijn van een andere club, om welke het gaat is vooralsnog niet duidelijk.  Lees verder »


Mallorca meldt zich voor Dauda

Mallorca meldt zich voor Dauda

Mallorca heeft zich bij RSC Anderlecht gemeld voor Mohammed Dauda, die ook gisteren nog positief testte. Of Dauda mag vertrekken hangt volledig af van de ontwikkelingen rond een transfer van Landry Dimata. Als deze laatste alsnog vertrekt moet Dauda blijven.  Lees verder »


 30-09-2020 


Geen nieuwe besmettingen

Geen nieuwe besmettingen

Bij RSC Anderlecht halen ze voorzichtig opgelucht adem. De laatste Covid-19 testen brachten geen nieuwe besmettingen aan het licht. Het is nu afwachten op welke spelers Vincent Kompany kan beroep doen voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Lees verder »


Vanden Borre richt zich op trainerscursus

Vanden Borre richt zich op trainerscursus

De droom om weer profvoetballer op het hoogste niveau te worden lijkt stilaan meer en meer onhaalbaar voor Anthony Vanden Borre. Maar RSC Anderlecht wil de 'ket' niet laten vallen en ziet voor hem toekomst in de technische staff, Vanden Borre wil dan ook een trainerscursus volgen. Lees verder »