Nieuws met tag "Andere"


 27-11-2021 

Refaelov vanavond in de basis

Refaelov vanavond in de basis

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad zien Lior Refaelov vanavond starten in de basis. Ondanks zijn bankzittersstatuut van de laatste weken bleef Refaelov een voorbeeld voor de jeugd en bleef hij hard werken. Lees verder » 26-11-2021 

Nieuw in de fanshop: het kicker t-shirt

Nieuw in de fanshop: het kicker t-shirt

In de fanshop kan je nu een t-shirt bestellen met je favoriete spelers in kickerformaat op. Je kan kiezen uit negen verschillende designs met spelers uit het rijke verleden van de club en een selectie hedendaagse spelers. Meer info kan je hier vinden.  Lees verder »Wullaert scoort er vijf bij Red Flames

Wullaert scoort er vijf bij Red Flames

Gisteren speelden de Red Flames hun voorlaatste wedstrijd van dit jaar. Ik het kader van de WK-voorronde ontvingen ze in Leuven Armenië. De wedstrijd eindigde met een monsterscore: 19-0, Tessa Wullaert scoorde vijf goals.  Lees verder »


Trebel laat opnieuw goed hart zien

Trebel laat opnieuw goed hart zien

Hij moet zowat de best betaalde U21-speler zijn, Adrien Trebel. Want ondanks dat hij verbannen is naar de B-kern verdient hij nog altijd zo een slordige 2,7 miljoen euro per jaar. Gisteren liet hij opnieuw zijn goed hart zien door maaltijden uit te delen aan daklozen in de Brusselse metro.  Lees verder » 25-11-2021 

Anderlecht - STVV krijgt later beginuur

Anderlecht - STVV krijgt later beginuur

De kalendercommissie heeft het aanvangsuur van de wedstrijd tussen Anderlecht en STVV verlaat van 18.45 naar 21 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 14 december. Paars-wit vroeg om de aanpassing omdat 18.45 uur voor veel supporters op een weekdag niet haalbaar is. Lees verder » 24-11-2021 

Alternatieve straf om te sensibiliseren

Alternatieve straf om te sensibiliseren

Tijdens de topper RSC Anderlecht en Club Brugge weerklonken opnieuw haatdragende gezangen in het Lotto Park. Zowel de thuis -als de bezoekende supporters bezondigden zich daaraan. RSC Anderlecht kreeg een alternatieve straf opgelegd. Lees verder »
 23-11-2021 

Spelers spreken vertrouwen uit in Kompany

Spelers spreken vertrouwen uit in Kompany

In een groepsgesprek hebben de spelers vandaag het vertrouwen uitgesproken in hun coach Vincent Kompany. Dat weet Het Laatste Nieuws. Ook voorzitter Wouter Vandenhaute en sportmanager Peter Verbeke waren aanwezig. Er kwamen wel opmerkingen van de spelers over de tactiek en de trainingen. Lees verder »


Geen beroep als signaal naar spelersgroep

Geen beroep als signaal naar spelersgroep

Anderlecht heeft geen beroep aangetekend tegen het schorsingsvoorstel voor Benito Raman omdat het de spelersgroep een signaal wil geven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De club wil dat de spelers beseffen dat ze met zulke acties de club in de steek laten. Lees verder »
Anderlecht recordhouder rode kaarten

Anderlecht recordhouder rode kaarten

RSC Anderlecht heeft nog nooit zoveel rechtstreekse rode kaarten gekregen als dit seizoen. Paars-wit kreeg er al vier te slikken: Amir Murillo, Christian Kouamé, Majeed Ashimeru en Benito Raman. Aan die rode kaarten hangt ook puntenverlies vast, zoals bijvoorbeeld vorige zondag nog.  Lees verder »


Anderlecht aanvaardt schorsing Raman

Anderlecht aanvaardt schorsing Raman

Anderlecht zal zich niet verzetten tegen het schorsingsvoorstel dat het bondsparket vordert tegen Benito Raman. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Paars-wit gaat dus akkoord met drie speeldagen effectief en één voorwaardelijk. Lees verder » 22-11-2021 

Bert Put fluit 1/8ste finales op gang

Bert Put fluit 1/8ste finales op gang

Volgende week dinsdag 30 november verplaatst RSC Anderlecht zich naar het Pairaystadion voor hun 1/8 ste finale tegen Seraing in het kader van de Beker van België. Scheidsrechter van dienst is Bert Put. In deze fase van de Croky Cup is er nog geen VAR voorzien.  Lees verder »


Bondparket spreekt zich uit over Raman

Bondparket spreekt zich uit over Raman

Na zijn domme rode kaart gisteren tegen Kortrijk, vraagt het Bondsparket vier weken schorsing, waarvan een speeldag met uitstel. Anderlecht zal Raman dus enkele weken moeten missen, al kan het eventueel wel nog in beroep gaan. Het Bondsparket vraagt naast de schorsing ook nog een geldboete van € 3.500. Lees verder »


Werkstraf voor Amuzu

Werkstraf voor Amuzu

Francis Amuzu nam het vorig jaar niet zo nauw met de coronaregels en werd vier keer betrapt op een feestje of samenscholing, daarvoor moest hij zich nu voor de rechter verantwoorden. Het was zijn advocate die aanwezig was, Amuzu kon kiezen tussen een werkstraf of de gevangenis.  Lees verder » 21-11-2021 

Supporters trakteren RSC Anderlecht op fluitconcert

Supporters trakteren RSC Anderlecht op fluitconcert

De wedstrijd tegen KV Kortrijk eindigde, alweer, op een gelijkspel. Vincent Kompany wou winnen maar zijn spelers hadden dat, vooral de eerste helft, niet begrepen. Paars-wit blonk vooral uit in saai voetbal en dat konden de suppoters zeker niet appreciëren en liet dat ook horen met boe-geroep. Lees verder » 19-11-2021 

Wullaert genomineerd voor 'Vlaamse Reus'

Wullaert genomineerd voor 'Vlaamse Reus'

De 'Vlaamse Reus' is een trofee die op het einde van elk jaar uitgereikt wordt aan de beste Vlaamse sporter. Tessa Wullaert is één van de genomineerden, maar de tegenstand is niet min. Miguel Van Damme, Bashir Abdi, Matthias Casse, Noor Vidts en Alexander Hendrickx zijn de andere genomineerden.  Lees verder »


Kouamé, en Ashimeru naar Africa Cup

Kouamé, en Ashimeru naar Africa Cup

Begin januari tot mogelijk half februari moet RSC Anderlecht het stellen zonder Christian Kouamé (Ivoorkust), Majeed Ashimeru (Ghana) en Amir Murillo (Panama) doen. De eerste twee zijn dan actief met hun nationaal elftal op de Africa Cup, Murillo moet nog enkele WK-kwalificatiewedstrijden afwerken.  Lees verder » 17-11-2021 

Internationals keren terug

Internationals keren terug

Zondag wacht KV Kortrijk in het Lotto Park, ondertussen keren de eerste spelers terug van hun interlandverplichtingen. Gisteren keerden Joshua Zirkzee, Josh Cullen en Kristoffer Olsson terug naar Neerpede.  Lees verder » 15-11-2021 

Overzicht interlands: Mitrovic kopt Servië naar Qatar

Overzicht interlands: Mitrovic kopt Servië naar Qatar

De reguliere WK kwalificatiematchen in Europa worden morgen afgesloten waardoor de landen bekend zijn die nog een barragewedstrijd moeten spelen om naar het WK te mogen. Olsson verloor met Zweden in Spanje terwijl een opvallende rol was weggelegd voor ex-Anderlechtenaar Mitrovic. Lees verder »


 14-11-2021 

Delcroix: "Zonder meneer Vanhomwegen middelbaar nooit afgemaakt"

Delcroix: Zonder meneer Vanhomwegen middelbaar nooit afgemaakt

In De Morgen vertellen dit weekend vijf bekende personen over die ene leerkracht die hun leven veranderde. Anderlecht-speler Hannes Delcroix is één van hen. Hij bedankt Youri Vanhomwegen, zijn leerkracht Frans in het vijfde middelbaar. "Zonder hem zouden ik en vijf Anderlecht-ploegmaats het middelbaar allicht nooit afgemaakt." Lees verder »


 10-11-2021 

 09-11-2021 

Matthys steeds nadrukkelijker genoemd bij RSC Anderlecht

Matthys steeds nadrukkelijker genoemd bij RSC Anderlecht

Tim Matthys verlaat AA Gent, sinds dat bekend is valt zijn naam steeds nadrukkelijker bij RSC Anderlecht. Vooral omdat sportief manager Peter Verbeke en Matthys in het verleden al samengewerkt hebben. Maar paars-wit is niet de reden dat de scout de deur van de Buffalo's achter zich dicht trekt.  Lees verder »


 08-11-2021 

Spelers willen ander spelsysteem

Spelers willen ander spelsysteem

Bij de spelers van Anderlecht groeit de onvrede over de aanpak van Vincent Kompany. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vanavond. Volgens de krant willen de verschillende spelers af van het 4-2-2-2-spelsysteem en stoort het sommigen dat de coach zijn basiself zo vaak door elkaar haalt. Lees verder »


Aankoop van nieuwe gronden gaat mogelijk niet door

Aankoop van nieuwe gronden gaat mogelijk niet door

Volgens Sudpresse had RSC Anderlecht zijn oog laten vallen op een aantal landbouwpercelen in de buurt van reeds bestaande sportcomplexen van de club. Het doel was om deze gronden om te vormen en er sportcomplexen op te ontwikkelen; iets wat blijkbaar eerder door de gemeente was toegezegd.  Lees verder »


Uitgeleende spelers: Bundu scoort

Uitgeleende spelers: Bundu scoort

Dit weekend kwamen ook een aantal van de uitgeleende spelers in actie. We geven een overzichtje en beginnen met Mohammed Dauda, die de hele partij speelde met Cartagena tegen Malaga. Zijn ploeg won ook met 3-1 en springt zo naar de negende plaats. Lees verder »


 07-11-2021 

 06-11-2021 

Gent-scout Matthys genoemd bij Anderlecht

Gent-scout Matthys genoemd bij Anderlecht

Oud-voetballer Tim Matthys stopt binnenkort als sportmanager bij AA Gent. Anderlecht is één van de ploegen die bij hem informeerde voor een functie als scout. Het Nieuwsblad weet evenwel dat er (nog) geen akkoord is. Lees verder »


 05-11-2021 

Strafvermindering voor Murillo

Strafvermindering voor Murillo

De schorsing van Amir Murillo werd zopas teruggebracht naar twee speeldagen effectief en eentje met uitstel. Indien Anderlecht in beroep gaat, kan de rechtsback zondag spelen. Zo niet, is hij geschorst tegen Antwerp en Kortrijk.  Lees verder »


Vandaag kent Murillo zijn straf

Vandaag kent Murillo zijn straf

Vandaag buigt het disciplinair comité zich over de strafmaat van Amir Murillo, het Bondsparket vorderde vier speeldagen schorsing waarvan één effectief. RSC Anderlecht vechtte de vordering aan. Blijft de strafmaat hetzelfde kan de club nog steeds in beroep gaan.  Lees verder »


 02-11-2021 

Lichte contractuur voor Kouamé

Lichte contractuur voor Kouamé

Christian Kouamé werd niet in de selectie opgenomen vorige zondag omdat hij sukkelt met een lichte contractuur. Niets ernstig maar de medische staff wou geen risico's nemen en hield hem dus uit voorzorg aan de kant.  Lees verder »


 01-11-2021 

Anderlecht trekt in winterstop naar Emiraten

Anderlecht trekt in winterstop naar Emiraten

De Egyptische topclub Zamalek heeft aangekondigd dat het begin januari deelneemt aan een toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten en dat het daarin onder meer tegen Anderlecht zal spelen. Het toernooi vindt plaats van 1 tot 9 januari. Lees verder »


Fan verpest bijna cruciale penaltyfase

Fan verpest bijna cruciale penaltyfase

Hendrik Van Crombrugge redde in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty. Die save werd bijna teniet gedaan door een supporter. Die had er niet beter op gevonden dan een bal richting doel te gooien tijdens die cruciale fase. Lees verder »


 30-10-2021 

Scifo zegt het voetbal vaarwel

Scifo zegt het voetbal vaarwel

Enzo Scifo stopt volledig met het voetbal, zijn passage bij Moeskroen als trainer heeft een wrange nasmaak achtergelaten waardoor de ex-Gouden Schoen 'gedegouteerd' is van het voetbalwereldje. Voetbal zal hij vanaf nu volgen vanuit de tribune.  Lees verder »


 29-10-2021 

Anderlecht bestraft voor fles richting Bolat

Anderlecht bestraft voor fles richting Bolat

Anderlecht heeft een boete van 3.500 euro gekregen omdat een supporter tijdens de wedstrijd tegen AA Gent een fles gegooid heeft naar Gent-doelman Sinan Bolat. Ook moet Anderlecht tijdens de volgende thuiswedstrijden een sensibiliserende actie uitvoeren. Lees verder »


 28-10-2021 

Achtste finales: Anderlecht moet naar Seraing

Achtste finales: Anderlecht moet naar Seraing

Na de ruime zege van gisteren in La Louvière wacht Anderlecht opnieuw een trip over de taalgrens in de volgende ronde van de Croky Cup. Anderlecht speelt op verplaatsing bij Seraing. De wedstrijden gaan door op 30/11, 1/12 en 2/12. Genk - Club Brugge is de topaffiche in de volgende ronde. Lees verder »


"Clubbesturen architecten van fraudesysteem"

Clubbesturen architecten van fraudesysteem

Voor het eerst sinds het uitbreken van Operatie Zero heeft Dejan Veljkovic publiek gesproken. Hij deed dat aan een journalist in de marge van de zitting van het Antwerpse hof van beroep die zijn dossier behandeld. Volgens Veljkovic is hij slechts een volger in het hele systeem, niet de bedenker ervan. Lees verder »


 26-10-2021 

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

Zondag ontstond er tumult toen een Beerschot-supporter een Anderlecht-vlag probeerde te stelen van een mindervalide supporter. Ondertussen is vlag-stelende fan geïdentificeerd dankzij de camerabeelden in het stadion. De ordediensten waren extra op hun hoede na de supportersincidenten van de laatste weken. Lees verder » 25-10-2021 

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op RTL

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op  RTL

Woensdag start RSC Anderlecht aan de Beker van België, voor hun eerste wedstrijd nemen ze het op tegen La Louvière. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de franstalige zender RTL, momenteel is het nog niet geweten of de wedstrijd ook live te volgen zal zijn via de sociale media van RSC Anderlecht. Lees verder »


Even ophef over gestolen vlag

Even ophef over gestolen vlag

Even dreigde de situatie in het Lotto Park te escaleren. Een Beerschot-supporter had er niet beter op gevonden dan een Anderlecht-vlag te proberen stelen van een mindervalide supporter. Daar kwam natuurlijk meteen reactie op van de thuissupporters.  Lees verder »


"Gouden" bezoek in het Lotto Park

Gouden bezoek in het Lotto Park

Gisteren was Olympisch kampioene Nafi Thiam te gast in het Lotto Park, samen met Cynthia Bolingo. Ze kreeg er een truitje met haar naam op en kondigde meteen al grappend haar transfer aan op Instagram.  Lees verder »


 24-10-2021 

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

De carrière van Andy Najar zit weer helemaal op het juiste spoor. De Hondurees, die bij Anderlecht afgeschreven leek voor het voetbal, scheert momenteel hoge toppen bij zijn club DC United. Hij is er een sterkhouder en is zelfs opnieuw een vaste waarde bij de nationale ploeg.  Lees verder »