Nieuws met tag "Andere"


 25-09-2023 

Eerbetoon Mister Michel

Eerbetoon Mister Michel

Een jaar geleden moest de voetbalwereld plots afscheid nemen van de Zilveren Vos, Mister Michel Verschueren. Gisteren bracht RSC Anderlecht, voor de wedstrijd tegen Club Brugge, een eerbetoon aan Mister Michel. Lees verder »


Gesprekken met Fredberg lopen

Gesprekken met Fredberg lopen

Brian Riemer verlengde vorige vrijdag zijn contract tot 2026. Ook de gesprekken met Jesper Fredberg over een contractverlenging lopen. De CEO Sports zijn huidig contract loopt tot juni 2024.  Lees verder »


Gelukkige verjaardag Skyhawk

Gelukkige verjaardag Skyhawk

We hadden hem zo graag de drie punten gegund voor zijn verjaardag, maar helaas. Toch mag dat het feestje er vandaag niet minder om maken. Gelukkige verjaardag Skyhawk, één van de mensen die aan de wieg stond van Anderlecht-Online en nog steeds de drijvende kracht is achter de schermen.  Lees verder »


Bekende koppen in de eretribune

Bekende koppen in de eretribune

De topper bracht heel wat volk op de been, het Lotto Park was uitverkocht en tot de nok gevuld. Maar ook de eretribune was goed gevuld en daar zat heel wat bekend volk tussen. Peter Schmeichel kwam zoon Kasper aanmoedigen en Kylian Hazard kwam broer Thorgan steunen.  Lees verder » 22-09-2023 

Anderlecht-gezangen tijdens Club Brugge Besiktas

Anderlecht-gezangen tijdens Club Brugge Besiktas

Toch een beetje Europees voetbal voor RSC Anderlecht en daar zorgden de Turkse supporters voor gisteren in het Jan Breydel Stadion. Tijdens de Conference League-wedstrijd Club Brugge - Besiktas zongen de Turkse supporters Anderelecht toe, er was zelfs een spandoek te spotten in het Besiktas-vak. Lees verder » 20-09-2023 


 19-09-2023 

Bondsparket wil De Condé drie matchen schorsen

Bondsparket wil De Condé drie matchen schorsen

Vanmiddag kwam Dimitri De Condé zich voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal verantwoorden voor zijn wangedrag tijdens Racing Genk - Anderlecht. Het bondsparket vraagt een schorsing van drie speeldagen schorsing en drie met uitstel. Lees verder »


Gillet heeft bijna nieuwe uitdaging

Gillet heeft bijna nieuwe uitdaging

Guillaume Gillet kreeg vorige zomer zijn ontslag bij RSC Anderlecht als T2. Nu staat hij dicht bij een nieuwe uitdaging. Gillet wordt nadrukkelijk genoemd als eerste trainer bij Eendracht Aalst. Lees verder »


Visser fluit topper in het Lotto Park

Visser fluit topper in het Lotto Park

Zondag ontvangt RSC Anderlecht Club Brugge in het Lotto Park. Lawrence Visser mag deze wedstrijd in goede banen leiden. Thibaud Nijssen en Rien Vanyzere staan langs de lijn. Laurent Willems is vierde official.  Lees verder » 18-09-2023  17-09-2023 

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

Vandaag is het de verjaardag van 'Lajoya' en 'Macuz', verantwoordelijk voor respectievelijk de Engelse en Spaanse versie van onze website. Dikke proficiat en bedankt voor jullie werk tot nu toe! Lees verder »
 16-09-2023  15-09-2023 


 11-09-2023 

Geen vervolging voor Vertonghen, wel voor De Condé

Geen vervolging voor Vertonghen, wel voor De Condé

Het akkefietjes na Genk - Anderlecht tussen Jan Vertonghen en Dimitri De Condé krijgt geen staartje voor Vertonghen. Het bondsparket oordeelt dat hij werd geprovoceerd en vraagt geen vervolging. De Condé mag zich wel gaan verantwoorden voor verschillende vormen van wangedrag tijdens en na de wedstrijd. Lees verder »


Croky Cup: RSC Anderlecht opnieuw naar La Louvière

Croky Cup: RSC Anderlecht opnieuw naar La Louvière

Deze middag was het loting voor de 1/16de finales van de Beker van België. RSC Anderlecht begint zijn bekeravontuur opnieuw in het stade du Tivoli tegen RAAL La Louvière. Een exacte datum voor het duel is nog niet bekend, maar zal gespeeld worden op 31 oktober of 1, 2 november. Lees verder »


Croky Cup: om 12u loting 1/16 finales

Croky Cup: om 12u loting 1/16 finales

Om 12 u is het loting voor 1/16 finales in de Croky Cup. In deze fase worden ook de 16 eersteklassers toegevoegd in de trommel. Samen met 1B-clubs Oostende, Zulte Waregem, Francs Borains, SK Beveren, Patro Eisden, Lierse Kempenzonen, Beerschot en Dender, en  amateurclubs Harelbeke, Thes Sport en Meux. gaan ook in de trommel. Net als de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Eendracht Elene-Grotenberge. Lees verder » 07-09-2023 

Vandenbempt: "Anderlecht staat er financieel goed voor"

Vandenbempt:

Met twaalf inkomende transfers toonde Anderlecht zich erg actief op de transfermarkt deze zomer. Daarbij ook heel wat grote namen. Schrik dat Jesper Fredberg zijn hand financieel overspeeld heeft, moeten we volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt niet hebben. "Ik ben 200 procent zeker van dat Anderlecht geen onnodige risico's heeft genomen." Lees verder »


Lees het eerste verslag van de Fan Council

Lees het eerste verslag van de Fan Council

Op 29 augustus kwam de Fan Council van Anderlecht, de opvolger van de Fanboard, een eerste keer samen. Veertien vertegenwoordigers van de supporters (er waren ook twee afwezigen) gingen in gesprek met Jesper Fredberg, Kenneth Bornauw en andere medewerkers van de club. Lees verder » 06-09-2023 

RWDM informeert naar Colassin

RWDM informeert naar Colassin

Antoine Colassin werd vorig seizoen uitgeleend aan Heerenveen en mag ook dit seizoen andere oorden opzoeken, al is er nog niets concreet. Misschien komt RWDM wel met de oplossing, de promovendus zoekt nog Belgen om zijn kern in evenwicht te krijgen.  Lees verder »


Raman persoonlijk rond met STVV

Raman persoonlijk rond met STVV

Niet alleen op inkomend vlak kan er nog het één en het ander bewegen bij RSC Anderlecht, ook op gebied van uitgaande transfers is er nog een deal in de maak. Zo zou Benito Raman persoonlijk rond zijn met STVV. Lees verder » 05-09-2023 

Ian Burchnall kiest voor Wolverhampton

Ian Burchnall kiest voor Wolverhampton

Zes maand geleden vervoegde Engelsman Ian Burchnall de technische ploeg van RSC Anderlecht als assistent-trainer bij de A-ploeg. Hij neemt nu afscheid van paars-wit om aan de slag te gaan bij Wolverhampton Wanderers FC als hoofdcoach.  Lees verder »


 04-09-2023 

Verschueren neemt ontslag uit raad van bestuur

Verschueren neemt ontslag uit raad van bestuur

Michael Verschueren neemt afscheid van Anderlecht. Na ruim dertien jaar neemt de zoon van Mister Michel ontslag uit de raad van bestuur van de club. "Michael gaat binnenkort een nieuwe uitdaging aan binnen het internationale voetbal waarvoor een volledige onafhankelijkheid vereist is", zo meldt Anderlecht. Lees verder »


RSCA Futsal wint Supercup

RSCA Futsal wint Supercup

RSCA Futsal heeft zijn eerste beker van het seizoen in de wacht gesleept. Na een 5-1 overwinning op Bilzen in de competitieopener op vrijdagavond, versloeg Anderlecht gisteren Herentals met 6-1 in Roosdaal.  Cainan was de topscorer van de dag met 4 doelpunten, terwijl Saura en Edu ook het net vonden.  Lees verder »


Kindermans opvallende toeschouwer Union -Antwerp

Kindermans opvallende toeschouwer Union -Antwerp

Jean Kindermans is aan zijn laatste seizoen bezig bij RSC Anderlecht. Vanaf juni 2024 start hij als CEO van de jeugdopleiding van Antwerp. Het voorbije weekend ging hij zijn toekomstige werkgever ook als een bekijken tijdens de wedstrijd Union - Antwerp. Lees verder »


 03-09-2023 

 01-09-2023 

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

Gill Swerts, de nieuwe bondscoach van de Belgische U21, heeft Killian Sardella (foto) en Mario Stroeykens opgeroepen voor de Ek-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan op 11 september. Lucas Stassin, die Anderlecht deze zomer ruilde voor Westerlo, kreeg ook een eerste oproepingsbrief. Lees verder » 31-08-2023 

Deadline Day nadert voor grote competities

Deadline Day nadert voor grote competities

Morgenavond sluit de transfermarkt in de zeven grootste competities in Europa. Clubs uit deze landen kunnen dan geen spelers meer kopen uit de Belgische competitie. In België sluit de transfermarkt op 6 september en er zijn ook nog enkele andere landen waar de transfermarkt nog langer is geopend zoals Griekenland (11/09), Turkije (15/09) en Saoedi-Arabië (20/09). Lees verder »


 27-08-2023 

 26-08-2023 

 23-08-2023 

Grasmat Lotto Park getroffen door ziekte

Grasmat Lotto Park getroffen door ziekte

De aandachtige supporter heeft het zondag wellicht gezien: de speelveld van het Lotto Park ligt er niet al te best bij. Blijkbaar werd de grasmat deze zomer getroffen door een ziekte. Dat verklapte Union-coach Alexander Blessin. Union speelt morgen in het Lotto Park een Europees duel. Lees verder » 14-08-2023 

Dreyer krijgt twee matchen schorsing als voorstel

Dreyer krijgt twee matchen schorsing als voorstel

De KBVB stelt een schorsing voor van twee effectieve speeldagen voor Anders Dreyer na zijn te late ingreep op Bocat, gisteren op het veld van STVV. Als Anderlecht in beroep gaat, wordt dit woensdag behandeld in plaats van morgen (feestdag van 15 augustus). Volgens de voetbalbond werd "de fysieke integriteit van Bocat in gevaar gebracht". Lees verder »


 10-08-2023 

 08-08-2023 

 04-08-2023 

Sasha Kljestan geeft zondag de aftrap

Sasha Kljestan geeft zondag de aftrap

Sasha Kljestan, de Amerikaanse ex-middenvelder van Anderlecht, zal zondag de aftrap komen geven in het Lotto Park voor de wedstrijd tegen Antwerp. Kljestan speelde van 2010 tot 2015 bij Paars-wit en speelde 180 wedstrijden waarin hij 25 doelpunten maakte. Hij werd maar liefst driemaal kampioen bij Anderlecht. Kljestan hing zijn schoenen begin dit jaar aan de haak. Zijn laatste club was LA Galaxy. Lees verder »


 03-08-2023 

 31-07-2023 

 29-07-2023 

Tumult bij supporters, spelers pas laat vertrokken

Tumult bij supporters, spelers pas laat vertrokken

De nederlaag, en wellicht nog veel meer de manier waarop, tegen Union zorgde voor de nodige heisa bij de in het Dudenpark aanwezige Anderlecht-supporters. Nog tijdens de wedstrijd was er een opstootje. Na afloop kregen de spelers duidelijk te horen dat de fans niet tevreden waren. Lees verder »


 26-07-2023 

Vandaag officiële aankondiging Vazquez ?

Vandaag officiële aankondiging Vazquez ?

Gisteren was het de aan Justin Lonwijk die officieel voorgesteld werd, vandaag volgt wellicht Luis Vazquez. De Argentijn legde gisteren zijn medische testen met succes af en zet vandaag wellicht zijn handtekening onder een officiële deal van vier seizoenen. Lees verder »


Mendel legt vandaag medische testen af

Mendel legt vandaag medische testen af

Tudor Mendel legt normaal vandaag zijn medische testen af. De 18-jarige Engelse flankaanvaller verkiest RSC Anderlecht boven Barcelona, in Spanje wachtte hem de B-kern, Jesper Fredberg beloofde hem een training met de A-kern. Lees verder »


 25-07-2023 

Van Driessche fluit competitie op gang

Van Driessche fluit competitie op gang

RSC Anderlecht mag vrijdag de Jupiler Pro League 2023/2024 op gang trappen op bezoek bij buur Union Saint-Gilloise. Bram Van Driessche fluit de wedstrijd op gang om 20.45 uur. Romain Devillers en Micolas Maszowez zijn de lijnrechters, Arthur Denil vierde official.  Lees verder »


Lonwijk legde al medische tests af

Lonwijk legde al medische tests af

De Nederlander Justin Lonwijk legde al medische tests af voor zijn huurtransfer naar RSC Anderlecht, die hem huurt van Dynamo Kiev voor één seizoen met aankoopoptie. Een offciële bekendmaking zal dus niet lang meer op zich laten wachten. Lees verder » 24-07-2023 

Vazquez geland in België

Vazquez geland in België

Het gaat opeens snel met Luis Vazquez die ondertussen al geland is in België waar hij wellicht vandaag nog zijn medische testen zal afleggen. Het lijkt er dus op dat RSC Anderlecht na Kasper Dolberg zijn tweede spits alsnog beet heeft.  Lees verder »