Nieuws met tag "Andere"


 23-05-2022 

Anderlecht-spelers genieten samen van Griekse zon

Anderlecht-spelers genieten samen van Griekse zon

Het seizoen zit erop, tijd voor vakantie. Hannes Delcroix, Yari Verschaeren, Lucas Lissens en Rik Vercauteren genieten momenteel al samen van de Griekse zon. Het viertal trok samen met Niels Van Himst, oud-Anderlecht en nu bij Grimbergen, naar Kreta.  Lees verder »Kouamé neemt afscheid op Instagram

Kouamé neemt afscheid op Instagram

Christian Kouamé behoort zo goed als zeker tot de vertrekkers bij Anderlecht. De Ivoriaan werd gehuurd van Fiorentina en keer terug naar Italië. Op Instagram liet de spits een boodschap achter voor de supporters. Lees verder »Duranville derde jongste debutant ooit

Duranville derde jongste debutant ooit

Met zijn 16 jaar en 17 dagen was Julian Duranville gisteren de derde jongste debutant ooit voor Anderlecht. Hij moet alleen Nii Lamptey (15 jaar, 11 maanden en 16 dagen)) en Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) laten voorgaan. Lees verder » 22-05-2022 


 20-05-2022 


Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

Eleven Sports heeft een selectie gemaakt van de mooiste doelpunten uit de Jupiler Pro League dit seizoen. Blijkbaar verwachten ze dus geen mooie doelpunten meer op de laatste speeldag van de play-offs. Joshua Zirkzee is elk geval ook genomineerd en je kan voor zijn doelpunt stemmen. Lees verder »


Gomez genomineerd voor 'Youngster of the Year'

Gomez genomineerd voor 'Youngster of the Year'

De Pro League heeft drie genomineerden bekend gemaakt voor de prijs van 'Youngster of the Year'. Deze bekroning wordt uitgereikt in de marge van de Profvoetballer van het Jaar. Sergio Gomez van Anderlecht is één van de drie kandidaat-winnaars. Lees verder » 19-05-2022 


 18-05-2022 

Mauves Army kant zich tegen erehaag

Mauves Army kant zich tegen erehaag

Als het van Mauves Army afhangt, vormt Anderlecht zondag geen erehaag voor de spelers van landskampioen Club Brugge. De supportersgroep hing vandaag een spandoek aan het oefencentrum in Neerpede met de leuze 'Geen erehaag in Brugge'. Lees verder » 17-05-2022 

RSCA's zomerhuiswerk volgens Het Laatste Nieuws

RSCA's zomerhuiswerk volgens Het Laatste Nieuws

De plaatsen zijn verdeeld. De spelers wacht zondag nog een wedstrijd voor de eer op Club Brugge, maar Peter Verbeke en zijn team kunnen zich nu volop richten op volgend seizoen. En er ligt hen veel werk te wachten. Het Laatste Nieuws maakte een overzicht. Lees verder »Twente gaat onderhandelen over Vlap

Twente gaat onderhandelen over Vlap

Feest bij FC Twente dat de vierde plaats behaalde in de Eredivisie en daarmee terugkeert naar Europa. Michel Vlap speelt er momenteel op huurbasis en wil er graag blijven. Ook bij Twente zien ze een verlengd verblijf wel zitten maar dan ook weer op huurbasis.  Lees verder » 16-05-2022 

Lange schorsing dreigt voor Murillo

Lange schorsing dreigt voor Murillo

Volgens Het Laatste Nieuws is het bondsparket van plan om vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, te vragen na de rode kaart van Murillo tegen Union. Anderlecht zou niet van plan zijn om in beroep te gaan, ook al zou de schorsing nog kunnen oplopen.  Lees verder »

 13-05-2022 


 12-05-2022 

Verbeke wilde Amuzu naar Club Brugge leiden

Verbeke wilde Amuzu naar Club Brugge leiden

Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met zeven opvallende weetjes over Francis Amuzu, de nummer zeven van Anderlecht. Eén ervan gaat over hoe hij bij Anderlecht belandde. Het scheelde immers niet veel of hij koos voor PSV of Club Brugge. Lees verder »

 11-05-2022 

Anderlecht rond de tafel met Arnstad

Anderlecht rond de tafel met Arnstad

Ze zitten op Neerpede niet stil, verschillende jeugdspelers tekenden al een profcontract. Zeno Debast tekende gisteren bij tot 2025 en momenteel zit RSC Anderlecht rond de tafel met Kristian Arnstad, die gesprekken zouden de goede kant uitgaan.  Lees verder »


 10-05-2022 

Abonnees kunnen verlengen tot 29 mei

Abonnees kunnen verlengen tot 29 mei

RSC Anderlecht is aan zijn abonnementenverkoop begonnen voor volgend seizoen. Abonnees kunnen hun zitje verlengen tot 29 mei, nadien, tot 6 juni, kunnen ze eventueel hun zitje verplaatsen. Nieuw voor volgend seizoen is een wachtlijst, die verkoop start op 8 juni tot 14 juni. Lees verder »


 03-05-2022 

Lardot fluit op de Bosuil

Lardot fluit op de Bosuil

Zondagavond om 18.30u fluit Jonathan Lardot Antwerp RSC Anderlecht op gang. Florian Lemaire en Laurent Conotte staan hem bij langs de lijn, Wesli De Cremer is vierde official. Kevin Van Damme, Arthur Denil en Christophe Snoeck nemen de VAR voor hun rekening.  Lees verder »


 02-05-2022 

Wellicht geen vervolg voor Magallan

Wellicht geen vervolg voor Magallan

Lisandro Magallan toonde zich al vaak onzeker en ook tegen Club Brugge had hij het opnieuw moeilijk. Vincent Kompany wisselde hem bij de rust voor Hannes Delcroix die meteen wel een degelijke indruk achterliet. De kans is dan ook groot dat Magallan deze zomer terugkeert naar moederclub Ajax.  Lees verder » 30-04-2022 

Gomez en Verschaeren blijven onzeker

Gomez en Verschaeren blijven onzeker

Yari Verschaeren en Sergio Gomez trainen dan wel mee, het blijft afwachten of ze morgen kunnen spelen tegen Club Brugge. "Het wordt een race tegen de klok", vertelde coach Vincent Kompany op zijn persconferentie vrijdag. Lees verder » 27-04-2022 

Hoopvol nieuws over Gomez en Verschaeren

Hoopvol nieuws over Gomez en Verschaeren

Zag het er maandag nog twijfelachtig uit voor Sergio Gomez en Yari Verschaeren, klinkt er nu meer positiever nieuws. Gomez heeft gretig gebruikt gemaakt van de week rust en lijkt opnieuw fit en inzetbaar tegen Club Brugge. Lees verder »


 26-04-2022 

Evenepoel nam RSC Anderlecht mee over de finishlijn

Evenepoel nam RSC Anderlecht mee over de finishlijn

Remco Evenepoel won afgelopen zondag de wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik en die had een paars-wit detail. Op Evenpoel's fiets zat namelijk het logo van RSC Anderlecht. De wielrenner blijft de club een warm hart toedragen en toonde dat ook op zijn fiets.  Lees verder »


Bedrukte gezichten en overleg op Neerpede

Bedrukte gezichten en overleg op Neerpede

RSC Anderlecht heeft er allesbehalve een vrolijke week opzitten. De twee nederlagen, de beker en op Union, zorgden gisteren alleen maar voor bedrukte gezichten. Het bestuur liet zich niet zien in de kleedkamer maar de spelers zelf beseffen dat er iets moet gebeuren en staken de koppen bij elkaar. Lees verder » 24-04-2022 

 23-04-2022 

RSCA Futsal zal starten als bekerwinnaar (video)

RSCA Futsal zal starten als bekerwinnaar (video)

Halle-Gooik heeft voor de vijfde keer de Beker van België gewonnen in het zaalvoetbal. Deze club zal volgend jaar deel uitmaken van RSC Anderlecht en aantreden onder de naam RSCA Futsal. Halle-Gooik won met 6-3 van Charleroi, onder meer dankzij een fenomenale volley vanop de eigen helft. Lees verder »


 22-04-2022 

 21-04-2022 

Kompany vervoegt de Premier League Hall of Fame

Kompany vervoegt de Premier League Hall of Fame

Vincent Kompany is door een online stemming verkozen om deel uit te maken van de Premier League Hall of Fame. Naast Kompany werden nog andere verschillende spelers verkozen, namelijk Sergio Agüero, Paul Scholes, Didier Drogba, Peter Schmeichel en Ian Wright. Lees verder »


 20-04-2022 

Van Crombrugge veilt finaleshirt voor zieke broertjes

Van Crombrugge veilt finaleshirt voor zieke broertjes

Het truitje dat Hendrik Van Crombrugge maandag droeg tijdens de finale van de Beker van België, wordt geveild voor de vzw You for Two. Deze vzw steunt de broertjes Tuur en Roel, die in januari de diagnose kregen dat ze lijden aan de zeldzame, progressieve zenuw- en spierziekte Ataxie van Friedreich. Lees verder »


Club Brugge komt met actie tegen racisme

Club Brugge komt met actie tegen racisme

In navolging van het racisme-accident met Vincent Kompany heeft Club Brugge nu een actieplan klaar. Met de campagne #NIETMETONS roept Club zijn supporters op om racistisch geroep nog tijdens de wedstrjid te melden via een webapplicatie. Lees verder »
 19-04-2022 

Geen straffen na Brugs racisme-incident

Geen straffen na Brugs racisme-incident

Het parket van West-Vlaanderen heeft het onderzoek naar mogelijk racisme tegenover Vincent Kompany en andere spelers en staffleden van Anderlecht afgesloten. Niemand zal vervolgd worden. "Het is onmogelijk om uit te maken wie welke uitspraken gedaan heeft", klinkt het. Lees verder »


Sfeer was top !

Sfeer was top !

Een vermelding voor alle supporters die bijgedragen hebben aan de sfeer van gisteren. We verloren dan misschien wel de beker, maar we hebben wel de beker voor de sfeer gewonnen, magere troost, maar de sfeer en ambiance die gisteren in alle RSC Anderlecht-vakken was, mag zeker eens vernoemd worden.  Lees verder »


Chaos aan alle ingangen

Chaos aan alle ingangen

De ingangen van het Koning Boudewijn Stadion waren gisteren de grote frustratie van alle supporters. Zowel aan tribune 1 als 2 stonden honderden supporters aan te schuiven om het stadion binnen te geraken, de poortjes werkten niet altijd naar behoren of werkten helemaal niet.  Lees verder »


 18-04-2022 

Even oponthoud door milieuactivist

Even oponthoud door milieuactivist

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd even opschudding. Een milieu-activist had zich aan de doelpaal van Hendrik Van Crombrugge vastgemaakt. Met een simpele tang konden de stewards de man snel losmaken. Na een handvol minuten kon de partij voortgaan. Lees verder »


 16-04-2022 

Een pyrovrije bekerfinale

Een pyrovrije bekerfinale

RSC Anderlecht roept op om naar het Koning Boudewijn Stadion af te zakken zonder pyrotechnisch materiaal. Pyro kan ernstige schade toebrengen aan de atletiekpiste in het stadion. De club zal niet aarzelen om de schade te verhalen op de betrokken supporters.  Lees verder »


Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 101 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »


 15-04-2022 

Legends Game: eerst Proto dan Boeckx

Legends Game: eerst Proto dan Boeckx

Morgen is het dan zover, het afscheid van Oliver Deschacht van het profvoetbal. In zijn team allemaal, hoe kan het ook anders, ex-RSC Anderlecht spelers. Silvio Proto neemt de eerste helft voor zijn rekening onder de lat, Frank Boeckx de tweede.  Lees verder »