Nieuws met tag "Andere"


 17-09-2021 

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

Vandaag vieren we de verjaardagen van Macuz (Maricruz) en Lajoya (Kelly). Beide zijn al jaren actief voor Anderlecht-online voor de Spaanse en Engelse sectie van de site. Bedankt voor jullie inzet en gelukkige verjaardag!  Lees verder »


Kandidaat als assistent: Will Still

Kandidaat als assistent: Will Still

Het vertrek van twee assistenten van Vincent Kompany zou binnenkort opgevangen moeten worden. Volgens La Dernière Heure, zou Anderlecht denken aan Will Still, ex-coach van Beerschot en momenteel als T2 aan de slag in Reims. Still ontving reeds een aanbod als T2 toen Vercauteren nog hoofdcoach was, maar wees die toen af. Lees verder » 15-09-2021 

Trebel treedt aan met beloften

Trebel treedt aan met beloften

Adrien Trebel stond gisteren nog eens op het veld, met de paars-witte U21 weliswaar. Die speelden een oefenwedstrijd tegen RFC Rapid Symphorinois, de eindstand eindigde op 0-3. De Fransman zorgde voor de laatste goal.  Lees verder » 14-09-2021 

"Als je het beter weet, doe het dan zelf"

We doen het allemaal wel eens, sakkeren op de scheidsrechter. Dat gegeven heeft de Belgische Voetbalbond nu aangegrepen om een campagne op te starten om meer scheidsrechters aan te werven met de ludieke slogan: "Als je het beter weet, doe het dan zelf". Lees verder »


Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

Lambrechts fluit Anderlecht - Gent

Volgende week donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen AA Gent op het programma van RSC Anderlecht. Erik Lambrechts mag de wedstrijd in het Lotto Park op gang fluiten. Hij zal bijgestaan worden door Jo De Weirdt en Jeroen Walschap. Wim Smet is vierde official. Lees verder »


Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

Bekend gezicht als vervanger Bellamy?

Vincent Kompany beschikt momenteel enkel over Floribert Ngalula als assistent maar er wordt druk gezocht naar een vervanger voor Craig Bellamy. In eerste instantie wil de club intern zijn opties bekijken maar het kijkt wel al verder dan dat.  Lees verder »


Laforge fluit Clasico

Laforge fluit Clasico

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Standard Luik, de eerste clasico in meer dan een jaar met publiek. Nicolas Laforge krijgt de verantwoordelijkheid om de wedstrijd in de Hel van Sclessin in goede banen te leiden.  Lees verder » 13-09-2021 

Mauves Army steekt Bellamy hart onder de riem

Mauves Army steekt Bellamy hart onder de riem

Supportersvereniging Mauves Army heeft vanmiddag een spandoek voor Craig Bellamy opgehangen in het Lotto Park. De vurige fans willen Bellamy, die vandaag een stap terug zette om zijn depressie te laten behandelen, een hart onder de riem steken. Lees verder »


Van Crombrugge te gast in Extra Time

Van Crombrugge te gast in Extra Time

De monsterzege van Anderlecht is ook de analisten van Extra Time niet ontgaan. Daarom mag Hendrik Van Crombrugge aanschuiven aan tafel samen met o.a. Peter Vandenbempt en Arnar Vidarsson. Afspraak rond 22u10 vanavond op Canvas Lees verder »


Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

Eerbetoon aan Urbain Braems en Jeanke De Bock

Gisteren, voor de aftrap, werd er een eerbetoon gehouden aan de overleden ex-coach van paars-wit Urbain Braems (87). Ook Jeanke De Bock, oud-materiaalman van de club, werd geëerd. Hij mocht de aftrap geven en vertoefde daarna in de Anderlechtse spionkop. Zijn vervanger wordt trouwens Kalid Boudraa (ex-BX Brussels). Lees verder » 12-09-2021 


 10-09-2021 

Thelin op weg naar Baniyas

Thelin op weg naar Baniyas

Er lijkt dan toch een oplossing in de maak voor Isaac Kiese Thelin. Volgens het Zweedse SVT Sport is hij op weg naar Baniyas, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Gisteren landde Thelin in de Emiraten met zijn makelaar en momenteel legt hij er medische testen af. De officiële aankondiging van de transfer zou nog voor vandaag zijn. Lees verder »


Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

Waarom Trebel geen nieuwe club vindt

Adrien Trebel is momenteel persona non grata in de kern van Anderlecht, maar tot een transfer is het nog steeds niet gekomen. Hij lijkt op z'n minst tot januari bij de Brusselse club te blijven. De Franse middenvelder traint ondertussen ook niet meer met de A-kern, maar met de U21. 

 
Lees verder » 09-09-2021 

Urbain Braems overleden

Urbain Braems overleden

Voormalig Anderlecht-trainer Urbain Braems is overleden op 87-jarige leeftijd. Braems pakte in 1974 de titel en een jaar later de Beker van België. Lees verder »


Verschillende toegangsuren per tribune

Verschillende toegangsuren per tribune

Anderlecht-Mechelen wordt zondag om 13u30 afgewerkt. Door de verplichte controle op het Covid Safe Ticket worden grote files verwacht bij het binnen gaan van het stadion. Om de situatie het hoofd te bieden, vraagt de club aan de fans om de toegangsuren per tribune te respecteren. Vanaf 11u gaan de deuren open. Hieronder zijn de uren per tribune te vinden. Er worden trouwens ook 600 bezoekende fans verwacht. Lees verder »


Overzicht van de internationals

Overzicht van de internationals

Gezien de interlandbreak en de lange reistijden voor vele spelers is de voorbereiding van de wedstrijd van zondag niet eenvoudig voor Vincent Kompany. Waarschijnlijk zal dit een rol spelen bij de wedstrijdselectie van de coach voor de partij tegen KV Mechelen. Lees verder » 07-09-2021  06-09-2021 

Foto: Amuzu kiest voor blonde lokken

Foto: Amuzu kiest voor blonde lokken

Schrik niet wanneer je zondag Francis Amuzu het veld ziet betreden tegen KV Mechelen. De snelle aanvaller heeft een nieuw kapsel gekozen. Met zijn korte, geblondeerde haren zal hij nog meer opvallen tussen de lijnen. Lees verder » 04-09-2021 

 03-09-2021 

Nieuwe docu: Sambi Lokonga en zijn transfer naar Arsenal

Nieuwe docu: Sambi Lokonga en zijn transfer naar Arsenal

Anderlecht lanceert vandaag een documentaire van een half uur over Albert Sambi Lokonga. In deze thema-aflevering van Mauve gaat het over de jeugdjaren van Sambi Lokonga in Verviers over zijn opleiding en doorbraak bij Anderlecht tot zijn transfer naar Arsenal. Je kan de docu gratis bekijken. Lees verder »


Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

Samen met voetbalclub BX Brussels en Telenet lanceert Anderlecht een nieuw sociaal initiatief om de Brusselse jeugd te ondersteunen. De drie partners willen via vier pijlers Brusselse jongeren helpen om zich op én naast het veld te ontwikkelen. Deze pijlers zijn inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie. Lees verder »


 31-08-2021 

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

Het nieuws deed al een tijdje de ronde en is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht, Aristote Nkaka speelt dit seizoen op huurbasis bij Waasland-Beveren. Ook zijn huidige passage bij paars-wit bestaat vooral uit uitleenbeurten.  Lees verder »Leegloop tijdens interlandbreak

Leegloop tijdens interlandbreak

Trainen op automatismen zal er voor Vincent Kompany amper inzitten in de komende dagen. Van de A-kern werden maar liefst 18 spelers opgeroepen voor hun nationale ploeg. Murillo maakt de verre reis naar Panama en ook nieuwkomer Kouamé werd opgeroepen voor Ivoorkust. Lees verder »


Claire Vanden Stock zorgt voor extra irritatie

Claire Vanden Stock zorgt voor extra irritatie

Claire Vanden Stock, één van de B aandeelhouders, was te gast op Union. Na afloop van de wedstrijd postte ze een bericht op Instagram met een fotocollage en als bijschrift 'het doet deugd dat er in Brussel toch nog gevoetbald wordt'. Lees verder »


 30-08-2021 

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

Adrien Trebel is in het verleden al eens gelinkt aan een transfer naar AA Gent, ook nu duikt dat nieuws opnieuw op. De Fransman zou er gespot geweest zijn tijdens een wedstrijd van de beloften. Trebel zijn loon vormt wel een probleem zoals in het verleden al vaker gebleken is. Lees verder »


 28-08-2021 

City onthult standbeeld Kompany

City onthult standbeeld Kompany

Manchester City onthulde het standbeeld van Vincent Kompany, een beeld van 4,3 meter hoog en 900 kg zwaar. Het is gemaakt uit duizenden stukken gegalvaniseerd staal door beeldhouwer Andy Scott. Als de duisternis valt wordt het verlicht met blauwe kleuren.  Lees verder »


Verbeke moet tien speler zien te slijten

Verbeke moet tien speler zien te slijten

Het zijn nog enkele drukke dagen voor Head of Sports Peter Verbeke. Hij heeft nog een viertal dagen om tien spelers van de loonlijst te halen. Te beginnen met grootverdiener Adrien Trebel. Elke mercato mag hij vertrekken om dan uiteindelijk toch in Brussel te blijven. Lees verder »


 27-08-2021 

Zirkzee boos naar de kant

Zirkzee boos naar de kant

Joshua Zirkzee was allerminst tevreden toen hij twintig minuten voor tijd vervangen werd. Tot zijn vervanging had ook hij het verschil niet kunnen maken voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany panikeert in ieder geval niet. Lees verder »


 26-08-2021 

Vuurwerk houdt spelers wakker

Vuurwerk houdt spelers wakker

Terwijl men in Arnhem vreest voor rellen vanavond zijn het wel de supporters van Vitesse die letterlijk de lont in het kruidvat hebben gestoken. De spelers van Anderlecht werden in hun hotel om 3u00 vannacht namelijk gewekt door luid vuurwerk. Lees verder »


Vitesse rekent op Openda

Vitesse rekent op Openda

RSC Anderlecht is erop gebrandt om verder te gaan in de Conference League maar dat is ook tegenstander Vitesse. Zij rekenen vooral op Loïs Openda (ex-Club Brugge) om paars-wit pijn te doen en de volgende ronde veilig te stellen.  Lees verder »Kouamé stapte mee de bus op richting Arnhem

Kouamé stapte mee de bus op richting Arnhem

Christian Kouamé is niet speelgerechtigd tegen Vitesse maar hij stapte gisteren wel mee de bus op richting Arnhem. RSC Anderlecht wil op die manier zijn aanpassing in de ploeg een duwtje geven. Op training ging de Ivoriaan alvast gretig in duel.  Lees verder »


 25-08-2021 

Arnhem vreest geweld rond Vitesse - Anderlecht

Arnhem vreest geweld rond Vitesse - Anderlecht

De gemeente Arnhem vreest dat Anderlecht-supporters morgen amok zullen maken in de marge van de wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht. De gemeente zegt dat de politie zou beschikken over 'sterke aanwijzingen dat de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen.' Lees verder »


 23-08-2021 

Toch zorgen over uitblijven kapitaalsverhoging

Toch zorgen over uitblijven kapitaalsverhoging

Recent sprak aandeelhouder Etienne Davignon over het voorlopige uitblijven van de geplande kapitaalsverhoging bij Anderlecht. Door de verkoop van Doku en Sambi Lokonga was die niet meer broodnodig op korte termijn. Maar de kapitaalsverhoging kan niet eeuwig op de lange baan worden geschoven. Lees verder »


Kapitaalsverhoging uitgesteld tot december

Kapitaalsverhoging uitgesteld tot december

De kapitaalsverhoging die in april overeengekomen werd is er nog steeds niet. 29 juni van dit jaar zou het akkoord bekrachtigd worden maar dat is nu uitgesteld naar eind december. Reden: door de verkoop van Sambi Lokonga is het minder "nodig". Lees verder » 22-08-2021 

Wellenreuther en Willem II tonen hoe het moet

Wellenreuther en Willem II tonen hoe het moet

Timon Wellenreuther stond onder de lat bij Willem II en klopte met zijn team Anderlechts tegenstander in de Conference League, Vitesse. Het werd 0-3. Vitesse liet echter een aantal basisspelers op de bank starten met het oog op de match van donderdag.  Lees verder »


 21-08-2021 


 20-08-2021 

"Liever andere liedjes dan 'alle boeren zijn homo'"

De voorbije wedstrijden scandeerden fans in het Lotto Park regelmatig de leuze 'Alle boeren zijn homo'. Arbeidseconomoom en hevig Anderlecht-supporter Stijn Baert hekelt dit op Twitter. In een reactie bij Bruzz laat Anderlecht weten de leuze liever niet te horen. Lees verder »


 18-08-2021 

Fanshop morgen open om 16u30

Fanshop morgen open om 16u30

De fanshop zal morgen voor de wedstrijd openen om 16u30 en weer sluiten om 19u30. Na de wedstrijd kan de shop bezocht worden vanaf het laatste fluitsignaal. De fanshop blijft daarna nog één uur open. Lees verder »


Raman trekt meeste sprintjes

Raman trekt meeste sprintjes

Benito Raman spaart zijn energie niet. Tegen Cercle Brugge trok hij maar liefst 41 sprintjes. Niemand in de Jupiler Pro League doet beter. De nummer twee is Noa Lang van Club Brugge.  Lees verder » 16-08-2021 

Ook Vitesse wint in de competitie

Ook Vitesse wint in de competitie

Vitesse Arnhem heeft, net zoals Anderlecht, een goeie generale repetitie gehouden voor het Europese treffen. Vitesse klopte PEC Zwolle met 0-1. Frederiksen scoorde de enige goal uit de wedstrijd na 20 minuten. Het gaat om zijn eerste goal uit de competitie. 

Openda zal Anderlecht in ieder geval niet moeten vrezen. Hij is geschorst voor de heenwedstrijd. Bazoer viel dan weer geblesseerd uit en hij is erg onzeker voor de match van donderdag. 

Vitesse kwam met deze opstelling voor de dag tegen Zwolle: Schubert, Openda, Tronstad, Bazoer (39' Cornelisse), Frederiksen (67' Darfalou), Oroz, Hajek, Gboho (67' Buitink), Bero, Wittek (86' Yapi), Manhoef (67' Dasa)
Reserven: Van Houwen, Van Haveren, Dasa, Darfalou, Von Moos, Domgjoni, Yapi, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman Lees verder »


Vlap maakt debuut bij Twente

Vlap maakt debuut bij Twente

Michel Vlap heeft zijn debuut gemaakt met FC Twente. Vlap viel in na 67 minuten, maar kon de nederlaag tegen Fortuna Sittard niet afwenden. Twente kwam nochtans op voorsprong in de eerste helft, maar incasseerde twee goals in de tweede helft. Lees verder »


 13-08-2021 

"Welkom thuis Oli"

Een opgemerkte gast gisteren in het Lotto Park, Olivier Deschacht maakte er voor het eerst weer zijn opwachting sinds hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing. Deschacht was er als analist voor Play Sports maar dat belette RSC Anderlecht niet om hem "welkom thuis" te heten.  Lees verder »