Nieuws met tag "Andere"


 23-05-2017 

"Deschacht vooral belangrijk voor kleedkamer"

Timmy Simons verlengde zijn contract bij Club Brugge met één seizoen maar zal, zo vertelde manager Vincent Mannaert, in het ideale scenario geen minuut spelen. Simons moet vooral in de kleedkamer zijn nut bewijzen. Is dit ook het scenario dat Anderlecht voor Olivier Deschacht in gedachten heeft? Lees verder »


Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

De spelersgroep van Anderlecht blies gisteren een laatste keer verzamelen, maar dat was zonder Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk. Kara was al naar zijn geboorteland vertrokken, maar waar Teodorczyk uithing, dat wist niemand. Lees verder »


Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Anthony Vanden Borre is terug op Belgische bodem. Gedegouteerd en vooral ontgoocheld over zijn Congolees avontuur. De wil bij Vanden Borre was groot, alleen dachten er zijn ploegmaats bij TP Mazembe er anders over. De kans bestaat dat hij zelfs niet meer terugkeert naar Congo.  Lees verder »


Kiese Thelin blijft nog één seizoen

Kiese Thelin blijft nog één seizoen

Herman Van Holsbeeck gaf gisteren wat meer uitleg bij sommige transfers. Zoals nu Isaac Kiese Thelin. En de general manager is duidelijk: hij blijft. Anderlecht gaat hem nog één seizoen huren van Bordeaux, met een aankoopoptie. "Hij heeft een topmentaliteit", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder » 22-05-2017 

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Ook Sofiane Hanni viel in de prijzen tijdens het Gala deze avond. Hij kreeg de prijs voor 'Doelpunt van het Jaar'. Zijn dribbel op het veld van KV Oostende die leidde tot een doelpunt kreeg de meeste stemmen achter zich. Zo gaat RSC Anderlecht toch met de meeste prijzen lopen op deze editie van 'Profvoetballer van het Jaar'.  Lees verder »


Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

Youri Tielemans kreeg er vanavond nog een prijs bij. Hij werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Mooier kan de jonge middenvelder zijn periode in België niet afsluiten. Tielemans had in zijn speech nog enkele mooie woorden voor ploegmaat Leander Dendoncker: "Zonder hem zou ik deze prijs niet behaald hebben." Lees verder »


Weiler is 'Trainer van het Jaar'

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

René Weiler is verkozen tot Trainer van het Jaar. Een mooie persoonlijke bekroning voor de Zwitser. Hij bedankte Anderlecht om hem het vertrouwen te blijven schenken. Weiler benadrukte ook nog eens dat het hem niet zo gelukt zijn zonder zijn ploeg en technische staff.  Lees verder »


Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

Momenteel is het Gala van de Profvoetballer aan de gang. Youri Tielemans was genommineerd in de categorie Belofte van het Jaar. Het is echter Landry Dimata van KV Oostende die met de prijs gaat lopen. De prijs werd uitgereikt door bondscoach Roberto Martinez die nog eens zijn liefde uitsprak voor Youri Tielemans.  Lees verder »


RSC Anderlecht gehuldigd op het gemeentehuis

RSC Anderlecht gehuldigd op het gemeentehuis

Een volksfeest in de Stad Brussel zit er niet in voor RSC Anderlecht, maar de gemeente Anderlecht laat zich niet onbetuigd. Zij ontvingen vandaag staff en spelers in het gemeentehuis om de nieuwe Belgische kampioen op gepaste wijze te huldigen.  Lees verder »


Geen geschorsten volgend seizoen

Geen geschorsten volgend seizoen

Anderlecht kan aan het volgende seizoen beginnen zonder geschorsten. Lukasz Teodorczyk, Alexandru Chipciu en Uros Spajic zaten in de gevarenzone, maar zij pakten geen kaart tegen KV Oostende. Bijgevolg staan alle tellers opnieuw op nul en kan iedereen aan het nieuwe seizoen starten.  Lees verder »


Maand vakantie dan stage

Maand vakantie dan stage

Vandaag worden de spelers nog één keer op de club verwacht. Vanavond is er ook nog het gala van Profvoetballer van het Jaar. Nadien krijgen de spelers een maand vakantie. Op 2 juli vertrekken ze dan op zomerstage, hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar Oostenrijk.  Lees verder » 21-05-2017 

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

De Pro League besliste vorige week dat de kampioenen hun trofee pas kregen op de laatste speeldag. Ook al speelde Anderlecht vorige donderdag al kampioen was het dus wachten tot vandaag alvorens kapitein Sofiane Hanni de beker in de lucht kon steken in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »


Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Henry Onyekuru scoorde nog twee keer voor Eupen, maar dat was niet voldoende om Lukasz Teodorczyk voorbij te steken. De Pool sluit zo het seizoen af als topschutter. Sofiane Hanni blijft assistenkoning, hij zette die titel vandaag nog even in de verf met een assist voor het derde doelpunt van RSC Anderlecht.  Lees verder »


MA zorgt voor prachtige tifo

MA zorgt voor prachtige tifo

Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion, tekende supportersclub Mauves Army 03 voor een prachtige tifo. Vooral Leander Dendoncker en Youri Tielemans werden daarin in de verf gezet. Prachtige staaltje werk, proficiat mannen en vrouwen van MA !!!!! Lees verder »


Proximus deelt gratis sjaals

Proximus deelt gratis sjaals

Sponsor Proximus deelt voor aanvang van de wedstrijd tegen KV Oostende, aan de ingang exclusieve sjaals uit, naar aanleiding van titel nummer 34. RSC Anderlecht vraagt aan alle supporters om de sjaal in de lucht te steken bij het begin van de wedstrijd. Come on You Mauves !!! Lees verder »


Wasilewski stopt bij Leicester

Wasilewski stopt bij Leicester

Marcin Wasilewski speelde zijn laatste seizoen bij Leicester. Dat laat de Engelse club zelf weten op zijn website. Craig Shakespeare, trainer van Leicester heeft niets dan lovende woorden voor Wasilewski: "Eén van de meest professionele spelers waar ik mee gewerkt heb." De Pool wordt binnen enkele weken 37 jaar, het is niet duidelijk of hij volledig stopt met voetballen.  Lees verder » 20-05-2017 

Clean sheet voor Roef

Clean sheet voor Roef

Davy Roef maakte vandaag zijn debuut in de Primera Division. Hij kreeg de kans van trainer Pepe Mel en ontgoochelde niet. Hij hield met enkele prima reddingen Las Palmas van een doelpunt. Deportiva La Coruña won de wedstrijd met 3-0.  Lees verder »Ook andere clubs verdienen aan landstitel

Ook andere clubs verdienen aan landstitel

Nu Anderlecht kampioen is, moet het enkele andere clubs een som geld betalen. Bij de transfers van verschillende spelers én coach René Weiler werd in de overeenkomst opgenomen dat het behalen van de landstitel een extra premie zou opleveren. Lees verder »Het Groot Genoegen in plaats van Carré

Het Groot Genoegen in plaats van Carré

De Carré had zijn sluitingsdag donderdag, dus trok een deel van de Anderlechtspelers van het Constant Vanden Stockstadion naar 'Het Groot Genoegen' in Dilbeek om daar het titelfeest verder te zetten. Gisterenavond ging heel de ploeg nog samen op restaurant. En na de match van zondag tegen KV Oostende zullen de spelers alsnog naar Carré gaan. Getraind wordt er overigens niet meer voor de wedstrijd tegen de kustploeg. Lees verder »


Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

Bij de titelviering stak Herman Van Holsbeeck niet onder stoelen of banken dat hij een heel moeilijk seizoen achter de rug heeft. De Anderlechtmanager gaf ook al meermaals aan dat hij die functie niet eeuwig zal blijven bekleden. En nu heeft hij gezegd dat hij ten laatste op 30 juni 2020 de fakkel doorgeeft. Aan wie is nog niet geweten. Namen die circuleren zijn Mehdi Bayat en Luc Devroe. Ook huidig teammanager Gunter Van Handenhoven zet zijn eerste stappen in het sportieve beleid. Lees verder » 19-05-2017 

BNP Paribas ook de volgende vier jaar hoofdsponsor ?

BNP Paribas ook de volgende vier jaar hoofdsponsor ?

De overeenkomst tussen RSC Anderlecht en BNP Paribas loopt af eind juni 2017. Volgens de Franstalige krant L'Echo zijn de onderhandelingen bezig voor een nieuwe overeenkomst, maar deze keer voor vier jaar, tot juni 2021 dus.  In de formule van 2+2, wat wil zeggen dat na twee jaar de dan huidige overeenkomst kan herbekeken worden.  Lees verder »


Spelers genieten van vrije dag

Spelers genieten van vrije dag

Spelers en supporters vierden tot vroeg deze morgen de 34ste titel van RSC Anderlecht. De spelers kregen dan ook een vrije dag vandaag, dat gaf Herman Van Holsbeeck toe tegenover VTM-nieuws. Morgen hervatten de trainingen zoals gewoonlijk, want zondag wordt er thuis nog gespeeld tegen KV Oostende. En krijgt paars-wit ook de beker overhandigd van de Jupiler Pro League.  Lees verder »


Foto's en videos: de titelviering in het Astridpark

Foto's en videos: de titelviering in het Astridpark

13.000 supporters kwamen gisteren de wedstrijd tegen Charleroi bekijken op groot scherm in het Constant Vanden Stock Stadion. Ondanks het late uur en de hevige regenbuien, bleven jullie massaal op post om de spelers op te wachten en voor een uniek onthaal te zorgen dat niet vlug zal vergeten worden.  Lees verder »


Video: Merci René, merci René

Video: Merci René, merci René

Op het podium kreeg coach René Weiler de micro overhandigd van onze trouwe stadionomroeper, Didier Laporte. De coach sprak enkele woorden en bedankte de fans voor hun steun. Waarop het paars-witte legioen spontaan een "Merci René" inzette. Je kan de video hier bekijken. Lees verder »
 18-05-2017 Spelers al vertrokken richting Waals-Brabant

Spelers al vertrokken richting Waals-Brabant

Rond 11u deze voormiddag zijn de spelers samengekomen in het trainingscomplex te Neerpede om van daaruit op afzondering te vertrekken. Staff en spelers verblijven nog enkele uren op hotel ergens in Waals-Brabant om zich in alle rust voor te bereiden op de wedstrijd tegen Charleroi vanavond. Lees verder »


Weiler genomineerd voor Trainer van het Jaar

Weiler genomineerd voor Trainer van het Jaar

Eerder raakte al bekend dat Frank Boeckx  bij de genomineerden hoorde voor Doelman van het Jaar en Youri Tielemans voor Belofte van het Jaar, Vandaag is het de beurt aan René Weiler, hij hoort bij de genomineerden voor Trainer van het Jaar. Hein Vanhaezebrouck en Felice Mazzu vervolledigen de top drie. Lees verder »


Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

Er zullen vanavond verschillende scouts aanwezig zijn tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, uit zowel binnen- en buitenland. Ondermeer Norwich, Fulham, Gent, Westerlo en Genk zijn vertegenwoordigd. Ook Manchester United stuurt een afgevaardigde. De bondscoach van Algerije komt Sofiane Hanni bekijken. Lees verder »


Gala live en gratis op Play Sports

Gala live en gratis op Play Sports

De genomineerden voor Doelman van het Jaar en Belofte van het Jaar, raakten al bekend. Maandag wordt de Profvoetballer van het Jaar gekozen. Dat gala zal live én gratis te volgen, voor alle digitale abonnees van Telenet, zijn op Play Sports. Imke Courtois en Bram Lambert nemen de presentatie voor hun rekening.  Lees verder »


Anderlecht vermijdt boete

Anderlecht vermijdt boete

Contractueel is het verplicht dat de ploeg die kampioen speelt, beelden laat maken op de bus op de terugweg naar huis. Anderlecht heeft liever geen pottenkijkers en riskeert een boete van 10.000€. Paars-wit zal dan maar zelf beelden maken op de bus en die doorgeven aan de rechtenhouders. Maar eerst kampioen spelen natuurlijk.  Lees verder »


Dancing Carré in Astridpark

Dancing Carré in Astridpark

Het is al jaren de gewoonte dat Anderlecht de titel viert in dancing Carré. Alleen is die gesloten op donderdag. Maar geen nood, de Carré komt gewoon naar het Constant Vanden Stock Stadion. Samen met twee huis-dj's, 70 flessen champagne en een negenliterfles Piper-Heidsieck. Maar eerst de titel binnenhalen natuurlijk.  Lees verder »


Teodorczyk kreeg bolwassing voor hele groep

Teodorczyk kreeg bolwassing voor hele groep

Lukasz Teodorczyk voelde op gegeven moment bij Anderlecht dat de ploeg hem nodig had en begon zich daar ook naar te gedragen. René Weiler kneep eerst nog een oogje dicht, tot de maat vol was. De Pool werd op training naar de invallers verwezen en vervangen door Isaac Kiese Thelin. In de kleedkamer wordt hij op de vingers getikt voor de hele groep.  Lees verder »


Uitspraak op 28 juni

Uitspraak op 28 juni

28 juni 2017 kent Olivier Deschacht in principe zijn straf in de gokaffaire. Zijn advocaat Luc Deleu ging gisteren voluit voor de vrijspraak. Broer Xavier Deschacht benadrukte meermaals dat hij het was die actief was op de gokaccount. De verdediger zelf kreeg de pers niet te zien, hij maakte gebruik van een zij-ingang.  Lees verder »
 17-05-2017 

Recordaantal UEFA punten

Recordaantal UEFA punten

Dankzij de kwartfinale in de Europa League verzamelde Anderlecht dit sezoen een recordaantal punten voor de UEFA-coëfficiënt, namelijk 18.500 punten.  Lees verder »


Anderlecht in pot 3 in Champions League

Anderlecht in pot 3 in Champions League

Indien Anderlecht kampioen wordt en zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League, komt het daarin in pot 3 terecht. Dit is zeer goed nieuws, aangezien Anderlecht zo mogelijk mag rekenen op een relatief haalbare tegenstander uit pot 4. Al is dit niet altijd een garantie natuurlijk. Lees verder »


Algerijnse bondscoach bezoekt Hanni

Algerijnse bondscoach bezoekt Hanni

Sofiane Hanni kreeg gisteren het bezoek van de nieuwe Algerijnse bondscoach Lucas Alcaraz. De opvolger van Georges Leekens reist momenteel door Europa en spreekt met alle potentiële internationals. Lees verder »


Kouyaté bezoekt oefencentrum

Kouyaté bezoekt oefencentrum

Mooi bezoek deze voormiddag in het oefencomplex van Anderlecht. Een dag voor de titelwedstrijd tegen Charleroi kwam Cheikhou Kouyaté zijn voormalige ploegmaats een hart onder de riem steken. Kouyaté werd onlangs geopereerd aan de pols en moet twee maanden revalideren. Lees verder »Brugse politie wil alle relschoppers aanpakken

Brugse politie wil alle relschoppers aanpakken

Niet alleen Lukasz Teodorczyk mag zich aan een boete verwachten na Club Brugge - Anderlecht, ook verschillende Club-fans moeten vrezen. Teodorczyks middenvinger kwam er nadat tientallen Club-fans hem op hetzelfde gebaar trakteerden en de Brugse politie wil hen allemaal opsporen en beboeten. Lees verder »
 16-05-2017 

Geschillencommissie wijkt niet af van opgelegde straf

Geschillencommissie wijkt niet af van opgelegde straf

Middenvelder Clément Tainmont kreeg een schorsing van 2 speeldagen opgelegd nadat hij op de enkel trapte van Jeremy Perbet. Charleroi ging in beroep tegen het voorstel, vooral met de wedstrijd tegen Anderlecht in gedachten nu donderdag. De Geschillencommissie was echter niet te vermurwen en behield de twee speeldagen schorsing.  Lees verder »


Boeckx genomineerd voor doelman van het jaar

Boeckx genomineerd voor doelman van het jaar

Frank Boeckx is genomineerd voor de trofee van Doelman van het Jaar, dat maakte Het Nieuwsblad bekend. Lovre Kalinic (AA Gent) en Mathew Ryan (KRC Genk) vervolledigen het lijstje. Volgende week maandag weten we wie de uiteindelijk overwinnaar is. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Lees verder »


Mauves Army: Kom in paars en wit naar het stadion

Mauves Army: Kom in paars en wit naar het stadion

Donderdag staat de laatste uitwedstrijd van RSC Anderlecht op het programma. Supportersgroep Mauves Army roept alle supporters, die de verplaatsing naar Charleroi maken, om in het paars en wit te komen om zo van het uitvak een paars-witte muur te maken. De supportersgroep heeft eveneens een spandoek voorzien en 600 vlaggen verdeeld over het uitvak.  Lees verder »