Nieuws met tag "Andere"


 23-05-2020 

Miljan Mrdakovic overleden

Miljan Mrdakovic overleden

Miljan Mrdakovic is overleden op 38-jarige leeftijd. De Servische spits is een van de talloze jonge spelers die er niet in slaagde om door te breken bij Anderlecht, maar wel tot de A-kern behoorde. Hij speelde ook een seizoen voor AA Gent. Lees verder » 21-05-2020 

Sporza Retro: Barcelona - Anderlecht (1989)

Sporza Retro: Barcelona - Anderlecht (1989)

In de derde aflevering van Sporza Retro koos Gert Verheyen voor de wedstrijd Barcelona - Anderlecht in de Europacup II uit 1989. In die jaargang zou Anderlecht zijn (voorlopig) laatste Europese finale spelen (2-0 verlies tegen Sampdoria Genua). Lees verder »

 20-05-2020 

20% korting bij verlening abonnement

20% korting bij verlening abonnement

Wie zijn abonnement voor 12 juli verlengt krijgt 20% korting. Worden er in het nieuwe seizoen wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld, dan worden die terug betaald. Dat maakt RSC Anderlecht bekend op zijn website.Verder bedankt het de supporters en blijft de club inzetten op de jeugd.  Lees verder » 19-05-2020 

Nieuwe kalender hopelijk klaar tegen 20 juni

Nieuwe kalender hopelijk klaar tegen 20 juni

Er wacht Nils Van Brantegem weer de zware taak om een nieuwe competitiekalender samen te stellen. Die hoopt hij klaar te hebben tegen 20 juni 2020. Deze keer heeft hij er een nieuwe uitdaging bij voor de kalender samen te stellen: de wedstrijden achter gesloten deuren.  Lees verder »


Medische staf kiest om salaris in te leveren

Medische staf kiest om salaris in te leveren

RSC Anderlecht blijft besparen, daarvoor wordt ook naar de medische staf gekeken. Om nieuwe ontslagen te vermijden hebben die ermee ingestemd om loon in te leveren. Kristof Sas blijft hoofdarts van de club maar zal minder aanwezig zijn dan voorheen. Glenn Vercauteren blijft fulltime als hoofdkinesist.  Lees verder »


Telenet eist terugbetaling tv-geld

Telenet eist terugbetaling tv-geld

De Pro League voelt zich veilig nu het de steun heeft van de Nationale Veiligheidsraad om het voetbalseizoen stop te zetten. Telenet wil een onderhoud met de Pro League omtrent de terugbetaling van de tv-gelden, komt er dat niet trekken ze naar de rechtbank in naam van alle rechtenhouders.  Lees verder » 18-05-2020 

700.000 euro uit solidariteitfonds

700.000 euro uit solidariteitfonds

Anderlecht krijgt 700.000 euro uit het solidariteitsfonds omdat het zijn strijd om een Europees ticket niet heeft kunnen afmaken. Dat weet Het Nieuwsblad. Ook KV Mechelen en Genk krijgen dat bedrag. Al krijgt Genk nog 140.000 erbovenop omdat het op de dertigste speeldag een thuiswedstrijd zag wegvallen. Lees verder » 17-05-2020 

Boeckx stopt met voetballen en wordt keepertrainer

Boeckx stopt met voetballen en wordt keepertrainer

Frank Boeckx sukkelde de afgelopen jaren met heel wat rugproblemen. Daarom heeft de 33-jarige doelman in samenspraak met Anderlecht beslist om zijn aflopende contract niet meer te verlengen. Boeckx blijft evenwel bij de club, daar hij de rol als keepertrainer bij de beloften voor zijn rekening zal nemen. Lees verder » 15-05-2020 

Nieuw seizoen met 16 ploegen en ingekorte play-offs

Nieuw seizoen met 16 ploegen en ingekorte play-offs

Het allerlaatste voorstel voor volgend seizoen is goedgekeurd. Het nieuwe seizoen start met 16 ploegen en ingekorte play-offs. Club Brugge is nu officieel kampioen en Waasland-Beveren degradeert. De terugwedstrijd van de promotiefinale zal beslissen wie promoveert. Lees verder »


RSC Anderlecht en Max de Jong uit elkaar

RSC Anderlecht en Max de Jong uit elkaar

RSC Anderlecht en keeperstrainer Max de Jong gaan na onderling overleg, dan toch uit elkaar. De Jong was de voorbije acht jaar keeperstrainer op Neerpede. Na de komst van Jelle ten Rouwelaar stond zijn positie al in vraag. Op Facebook neemt de Jong afscheid van spelers en fans.  Lees verder »


Attila Ladinszky overleden

Attila Ladinszky overleden

De Hongaarse voetballer Attila Ladinszky (1949 - 2020) is niet meer. Ladinszky sukkelde met problemen aan het hart. In het seizoen 1973-1974 werd hij topschutter bij Anderlecht met 22 doelpunten. Lees verder »


Het plan dat nu op tafel ligt voor volgend seizoen

Het plan dat nu op tafel ligt voor volgend seizoen

Nadat de stemming al meerdere keren werd uitgesteld, is het nu het format voor volgend seizoen waar de clubs het maar niet over eens geraken. Het plan dat nu op tafel ligt is een 1A competitie met 16 clubs, play-offs voor nummers 1 tot 4. Clubs die Europees spelen zouden 1 keer 10% moeten afstaan. Lees verder »


Werkgroep én hun voorstel mogen beschikken

Werkgroep én hun voorstel mogen beschikken

De Pro League had een werkgroep opgericht om het format voor volgend seizoen samen te stellen. Die werkgroep stelde dat format gisteren voor. De Raad van Bestuur van de Pro League heeft dat voorstel meteen ook in de vuilbak geworpen, de werkgroep mag beschikken. Benieuwd wat dat geeft voor de stemming van vandaag. Lees verder » 14-05-2020 

Contractverbetering voor Sardella

Contractverbetering voor Sardella

Het contract van Killian Sardella loopt nog tot 2021. RSC Anderlecht heeft zijn entourage al laten weten te werken aan een verlenging en verbetering van zijn huidig contract. De polyvalente verdediger wil hieraan meegaan en langer in Brussel blijven.  Lees verder » 13-05-2020 

Van Crombrugge slaat eerste contractverbetering af

Van Crombrugge slaat eerste contractverbetering af

Hendrik Van Crombrugge gaf al eerder aan nog een seizoen bij RSC Anderlecht te willen blijven. Samen onderhandelen ze dan ook over een contractverbetering. Het eerste voorstel van de club liet de doelman aan zich voorbijgaan. "Maar we zullen wel tot een akkoord komen", aldus zijn manager Gunther Thiebaut. Lees verder »


Delcroix keert terug naar Anderlecht

Delcroix keert terug naar Anderlecht

Eind vorige maand klonk het nog dat RKC Hannes Delcroix langer wou houden, maar de Nederlandse club stuurt de huurling nu terug naar RSC Anderlecht. Waalwijk voert een herstructurering door in zijn afdelingen waardoor het met spelers moet schuiven en er geen plaats meer is voor Delcroix. Lees verder » 12-05-2020 

Te laag voorstel voor Chadli

Te laag voorstel voor Chadli

Nog geen spoor van Nacer Chadli op Neerpede. Sinds de trainingen zijn hernomen liet de Rode Duivel zich nog niet één keer zien. Volgens de Franstalige pers deed RSC Anderlecht Chadli wel een voorstel voor volgend seizoen maar was dat, vooral financieel, ondermaats voor de flankaanvaller.  Lees verder »


Officieel: Roef naar AA Gent

Officieel: Roef naar AA Gent

De transfer zat al een tijdje in de pijplijn en is nu ook officieel. Davy Roef maakt transfervrij de overstap van RSC Anderlecht naar AA Gent. Daar gaat hij de strijd aan voor eerste doelman met Thomas Kaminski, ook al een ex-Anderlechtdoelman.  Lees verder »


 11-05-2020 

Levering mondmaskers start volgende week

Levering mondmaskers start volgende week

Ook RSC Anderlecht is gestart met de verkoop van mondmaskers. Op anderhalve dag gingen er al 25.000 in het virtueel winkelmandje. Sponsor Joma laat weten dat alle bestellingen geregistreerd zijn maar de bevestigingsmail soms op zich kan laten wachten. Op 20 mei starten de aan huis leveringen. Lees verder »


 08-05-2020 

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

De spelersgroep is nu zo goed als compleet. Gisteren meldden ook Kemar Lawrence en Marko Pjaca zich op Neerpede om te trainen. Zij hervatten de trainingen onder strikte veiligheidsvoorschriften. Vanaf 15 juni wil Anderlecht de voorbereidingen voor volgend seizoen aanvatten. Lees verder »


 07-05-2020 

Bekerfinale op 2 augustus, week later start competitie

Bekerfinale op 2 augustus, week later start competitie

Alle sportcompetitites zijn verboden tot 31 juli, dat besliste de Nationale Veiligheidsraad gisteren. De Pro League is dus volop aan het plannen en brainstormen voor de start van de nieuwe competitie. Voor de bekerfinale is er nog hoop, die zou kunnen doorgaan op 1 of 2 augustus, meteen de ideale testcase. Lees verder »


Van Eetvelt: "Nog nooit zo'n crisis meegemaakt"

Van Eetvelt:

Karel Van Eetvelt was gisterenavond te gast bij VTM-nieuws. De CEO geeft toe dat de club een zware tijd te wachten staat maar dat is zo voor alle clubs die zich niet zullen wapenen tegen de toekomst: "Niet veel clubs zullen in staat zijn zo'n crisis te overleven". Lees verder »


Voorbereiding start op 15 juni

Voorbereiding start op 15 juni

Nu er zekerheid is rond huidig seizoen kan RSC Anderlecht zich volop richten op volgend seizoen. Hoe en wanneer dat zal starten is niet duidelijk. Momenteel gaan de trainingen nog door tot eind mei. Dan krijgen de spelers twee weken verlof om vanaf 15 juni te starten aan de voorbereiding.  Lees verder »


 06-05-2020 

Roofe nu ook terug in Neerpede

Roofe nu ook terug in Neerpede

Twee dagen na Michel Vlap en Peter Zulj is ook Kemar Roofe terug in Anderlecht. De Engelse spits plaatste vanmorgen een filmpje op zijn Instagram waarop te zien is hoe hij het oefencentrum in Neerpede binnenwandeld. "We back", schrijft hij erbij. Lees verder »


Geen voetbal meer dit seizoen, wat met de abonnees?

Geen voetbal meer dit seizoen, wat met de abonnees?

Geen twijfel meer dat huidig seizoen erop zit. Hoe zit het dan met de abonneehouders ? Het Laatste Nieuws ging langs bij de verschillende eersteklassers en legden hen vier vragen voor. RSC Anderlecht laat weten aan voorstellen te werken voor de trouwe abonnees. Lees verder »


Voetbalcompetitie zit er officieel op

Voetbalcompetitie zit er officieel op

De Belgische voetbalcompetitie zit er officieel op, dat laat VTM-nieuws. Het was al duidelijk na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad dat het moeilijk zou worden om de competitie af te werken. De officiële rangschikking zou volgende week bekend gemaakt worden.  Lees verder »


Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

De Nationale Veiligheidsraad gaf zojuist een persconferentie, waarin premier Wilmès bevestigde wat reeds naar buiten was gekomen: de competitie wordt opgeschort tot 31 juli. Wat er nadien gaat gebeuren is nog onduidelijk.Voetballen na 1 augustus, met of zonder publiek, zal in de toekomst moeten blijken.  Lees verder » 05-05-2020 

Bekendmaking nieuwe partner niet voor meteen

Bekendmaking nieuwe partner niet voor meteen

RSC Anderlecht en BNP Paribas gaan na bijna veertig jaar uit elkaar.  Beide partijen benadrukken dat dit in de beste verstandhouding gebeurt is. Karel Van Eetvelt geeft meteen mee dat er al onderhandelingen lopen met nieuwe partner. Maar wie dat is zullen we ten vroegste eind juni weten.  Lees verder »


 04-05-2020 

Ook Vlap is terug in Anderlecht

Ook Vlap is terug in Anderlecht

Michel Vlap is vanuit Nederland naar België teruggekeerd om in Anderlecht te trainen. De voorbije anderhalve maand verbleef Vlap in Friesland, waar hij zijn conditie op peil hield. "Home sweet home", schrijft Vlap bij een foto van het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »


Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

Bank BNP Paribas en Anderlecht stoppen hun sponsorovereenkomst. Dat maakte beide partijen zonet bekend. Paars-wit laat ook weten dat de nieuwe sponsor bijna binnen is. "De gesprekken zitten in een afrondende fase", aldus CEO Karel Van Eetvelt. Lees verder »


Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

Weten we woensdag eindelijk meer over het verloop van de huidige competitie. Op 2 april kwam het advies van de Raad van Bestuur van de Pro League om die stop te zetten. Een maand verder is er nog steeds geen offficiële beslissing. Op politiek vlak is er wel al een scenario dat woensdag hopelijk beslist wordt. Lees verder » 03-05-2020 

Stemming nog maar eens uitgesteld

Stemming nog maar eens uitgesteld

Zoals verwacht stelt de Pro League de stemming over het al dan niet stopzetten van de huidige competitie, nog maar eens uit. Het wacht het advies van de Nationale Veiligheidsraad af. Normaal zal die woensdag over het aspect 'sport' vergaderen.  Lees verder »


 02-05-2020 

Al 15.000 mondmaskers verkocht

Al 15.000 mondmaskers verkocht

Deze voormiddag maakte RSC Anderlecht bekend dat het ook mondmaskers op de markt brengt in samenwerking met kledingsponsor Joma. Op enkele uren tijd zijn er 15.000 maskers verkocht. Per pakket mondmaskers gaat er 3 euro integraal naar het Joseph Bracops Ziekenhuis. Thanks Fans !! In Health We Trust !! Lees verder »


Officieel: ten Rouwelaar versterkt sportieve staf

Officieel: ten Rouwelaar versterkt sportieve staf

RSC Anderlecht heeft nu ook officieel de komst van Jelle ten Rouwelaar aangekondigd. Hij komt vanaf 11 mei de sportieve staf op Neerpede versterken. Hij zal vooral instaan voor de opleiding van de jonge doelmannen en de scouting bijstaan waar nodig.  Lees verder »


"Krijgen klanten Play Sports dan ook geld terug?"

Telenet dreigt, samen met andere rechtenhouders, een deel van het TV-geld terug te eisen indien de competitie wordt stopgezet. Hendrik Van Crombrugge stelde meteen een vraag aan Telent toen het nieuws bekend raakte: "Krijgen de klanten van Play Sports dan ook hun abonnementsgeld terug?" Lees verder »


Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

De stemming over de huidige competitie werd al drie keer uitgesteld. Eerder deze week klonk het nog dat nu maandag de stemming zeker zou doorgaan. Al wordt daar nu ook weer aan getwijfeld. Komende woensdag staat de sport namelijk op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad. Lees verder »
 30-04-2020 

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Help de Anderlechtse jeugd met een gift aan het steunfonds!

Etienne Wils startte een tijdje geleden een steunfonds voor onze club RSC Anderlecht. Anderlecht-online, oprichter Etienne en de club slaan de handen nu in elkaar om van dit fonds een succesvolle operatie te maken. We roepen bij deze de fans dan ook op om een financiële bijdrage te leveren. Lees verder »


Stemming gaat maandag zeker door

Stemming gaat maandag zeker door

Het advies om de competitie stop te zetten moet nog bekrachtigd worden op de Algemene Vergadering van de Pro League. Door gebrek aan beslissingen op politiek vlak is die stemming al drie keer uitgesteld en nu weer verschoven naar 4 mei, maar dan wordt er zeker gestemd.  Lees verder »


Dierckens roept op tot respect voor Coucke

Dierckens roept op tot respect voor Coucke

De voorbije weken was RSC Anderlecht-voorzitter vaak het mikpunt van KV Oostende. Coucke zou verantwoordelijk zijn voor de ondergang van de Kustploeg. Ondertussen kwam het tot een deal en nu vraagt KVO-voorzitter Frank Dierckens om het nodige respect te tonen richting Coucke. Lees verder »


Werkgroep Pro League buigt zich over solidariteitsfonds

Werkgroep Pro League buigt zich over solidariteitsfonds

Karel Van Eetvelt maakt sinds enkele dagen deel uit van de werkgroep van de Pro League. Daar herhaalde hij de optie van ee solidariteitsfonds voor alle clubs. Dat fonds zou bestaan uit geld van de Europese deelnames van de Belgische clubs. Hoe die verdeling moet gebeuren is nog niet duidelijk. Lees verder »


Ajax plukt scout van Anderlecht weg

Ajax plukt scout van Anderlecht weg

Afrim Salievski, een gerenomeerd jeugdscout bij RSC Anderlecht, trekt de deur van Neerpede achter zich dicht en kiest voor Ajax. De verdediger stopte in 2007 met voetballen na veel blessureleed. Sinds 2012 was hij jeugdscout voor paars-wit. Lees verder »