Nieuws met tag "Andere"


 23-06-2017 

Sevilla weinig concreet voor Teodorczyk

Sevilla weinig concreet voor Teodorczyk

De voorbije weken werd Lukasz Teodorczyk meermaals gelinkt aan het Spaanse Sevilla. Herman Van Holsbeeck nuanceert die berichten: "Sevilla stuurt veel de wereld in maar naar Anderlecht toe is er weinig concreet." De general manager voegde er nog eens aan toe dat de Poolse spits enkel mag vertrekken aan de juiste prijs.  Lees verder »


Contractverlenging en opslag voor Hanni

Contractverlenging en opslag voor Hanni

Sofiane Hanni was vorig seizoen kapitein van dienst en was één van de belangrijke kampioenenmakers van RSC Anderlecht. En daar wordt hij nu voor beloond met opslag en een contractverlenging tot 2021. Hanni geniet nu nog van een paar dagen vakantie. Eens hij terug is zal hij de overeenkomst officieel beklinken.  Lees verder » 22-06-2017 

Jeugdtarief uitgebreid tot 18 jaar

Jeugdtarief uitgebreid tot 18 jaar

Kinderen en jongeren kunnen wedstrijden van Anderlecht bijwonen aan een voordelig tarief. Tot het afgelopen seizoen gold dit tarief voor jongeren tot 16 jaar. De club trekt deze leeftijdsgrens nu op. Voortaan genieten jongeren tot 18 jaar hiervan. Lees verder »


Anderlecht reserveert supportersvak voor studenten

Anderlecht reserveert supportersvak voor studenten

Vanaf volgend seizoen reserveert Anderlecht een speciaal vak in het stadion voor studenten. Zij kunnen voortaan samen de wedstrijd volgen in vak E12 (tribune 3). Bovendien kunnen zij een abonnement aankopen aan de voordeelprijs van 250 euro, play-offs inbegrepen. Lees verder »


Spelersgroep volgende week voltallig

Spelersgroep volgende week voltallig

Amper tien spelers tekenden gisteren present op de eerste training, maar dat zal snel veranderen. Volgende week keren de internationals terug en dan zullen ook Bram Nuytinck (fitness), de jongeren Hannes Delcroix en Jakub Kiwior (examens) en de nieuwkomers aansluiten. Lees verder »


Anderlecht stelt Sels voor om 12 uur

Anderlecht stelt Sels voor om 12 uur

Volgens Het Laatste Nieuws is de deal is rond: Matz Sels komtt één seizoen, op huurbasis, over van Newcastle naar RSC Anderlecht. De doelman wordt vanmiddag om 12 uur officieel voorgesteld bij paars-wit. De doelman legde eerder deze week al zijn medische testen af. Er is geen optie tot aankoop.  Lees verder »


Kums en Gerkens sluiten maandag aan

Kums en Gerkens sluiten maandag aan

Van de nieuwe aanwinsten was enkel Ganvoula aanwezig op de teaining gisteren. Pieter Gerkens en Sven Kums sluiten in principe maandag aan op Neerpede. Ook de rest van de spelers sluiten in de loop van volgende week allemaal aan.  Lees verder »
 21-06-2017 

Acht spelers en twee keepers op eerste training

Acht spelers en twee keepers op eerste training

Om 15 uur trainde Anderlecht voor een eerste keer als voorbereiding op het nieuwe seizoen, op het programma bij RSC Anderlecht. Alleen geraakte coach René Weiler niet eens aan een volledig elftal. Er tekenden acht spelers en twee keepers present voor de eerste training. Van de nieuwkomers was enkel Sylvère Ganvoula al aanwezig.  Lees verder »


Vrije verkoop een succes

Vrije verkoop een succes

Vandaag ging de vrije verkoop van start voor de abonnementen 2017/18, en die verkoop was een succes. Deze morgen vroeg stonden er al lange rijen aan de dienst ticketing. Gezien het warme weer deelde RSC Anderlecht water uit aan de rij wachtenden.  Lees verder »


Eerste training om 15u

Eerste training om 15u

Vandaag hernemen de spelers de trainingen op Neerpede, uitgenomen enkele internationals die verplichtingen hadden met hun nationale ploeg en wat langer vakantie mogen nemen. Om 15u staat de eerste training op het programma, weliswaar achter gesloten deuren. Volgende week zondag vertrekt de hele ploeg op zomerstage naar Oostenrijk.  Lees verder » 20-06-2017 

Woensdag start vrije verkoop abonnementen

Woensdag start vrije verkoop abonnementen

Woensdag, 21 juni, start de vrije verkoop van de abonnementen bij RSC Anderlecht. Vanaf 9u kan u bij de dienst ticketing terecht om een abonnement voor volgend seizoen aan te kopen. Vergeet uw identiteitskaart (of een kopie) niet mee te brengen naar de loketten als je een abonnement wil aankopen. Alle info in verband met prijzen kan je hier vinden.  Lees verder »


Mbokani niet naar Griekenland, België dan misschien

Mbokani niet naar Griekenland, België dan misschien

Dieumerci Mbokani stond heel dicht bij een overgang naar het Griekse Olympiakos van Besnik Hasi. Alleen geraakte hij niet door zijn medische testen. Zo ligt de weg weer open voor Belgische ploegen. In het verleden werd de Congolees al bij Anderlecht genoemd maar ook Standard zou kandidaat zijn. Lees verder » 19-06-2017 

Leya Iseka bezoekt trainingsfaciliteiten aan de Gaverbeek

Leya Iseka bezoekt trainingsfaciliteiten aan de Gaverbeek

Aaron Leya Iseka zal waarschijnlijk komend seizoen uitgeleend worden door Anderlecht. Zulte-Waregem is één van de kanshebbers. Het voorbije weekend was Iseka te gast aan de Gaverbeek. Hij bezocht er de speel- en trainingsfaciliteiten  Zijn vorige uitleenbeurt aan het Franse Marseille draaide uit op een flop  Lees verder »


Mata krijgt tot vrijdag

Mata krijgt tot vrijdag

Mehdi Bayat, voorzitter van Charleroi, heeft Clinton Mata tot vrijdag de tijd gegeven om te beslissen. RSC Anderlecht wil 3,5 miljoen euro neertellen voor Mata die vorige week bedenktijd vroeg via zijn sociale media. Die krijgt hij nu tot vrijdag, zoniet is de deal van tafel.  Lees verder » 17-06-2017 

Geen bod uit Sevilla

Geen bod uit Sevilla

De voorbije dagen gonsde het van de geruchten rond een overgang van Lukasz Teodorczyk naar Sevilla. De Spanjaarden zouden zo een 15 miljoen euro veil hebben voor de Poolse spits. De Spaanse krant Estadio Deportivo, laat zelfs weten dat Teodorczyk de nummer '9' is die Sevilla nodig heeft. Herman Van Holsbeeck liet weten dat er nog geen bod binnengekomen is voor de Pool.  Lees verder »


Lukebakio aangeboden bij Charleroi

Lukebakio aangeboden bij Charleroi

De uitleenbeurt van Dodi Ngandoli Lukebakio aan Toulouse was geen succes. Door problemen met officiële papieren kon hij er voor de winter zelfs niet spelen. Nu keert hij ook terug naar de C-kern. Anderlecht zou de jongeling aangeboden hebben bij Charleroi, maar daar moet eerst Clement Tainmont vertrekken, voor ze aan Lukebakio denken.  Lees verder » 16-06-2017 

Onyekuru op huurbasis naar Anderlecht?

Onyekuru op huurbasis naar Anderlecht?

Het dossier rond Henry Onyekuru is nog niet helemaal van de baan bij RSC Anderlecht. Naast West Ham is er nog een tweede Engelse club die Onyekuru wil aantrekken en hem vervolgens aan Anderlecht wil verhuren. Een deal waar paars-wit geen 'neen' tegen zegt. Lees verder »


Dichtbevolkte C-kern

Dichtbevolkte C-kern

Begin vorig seizoen riep Anderlecht de B-kern in het leven, daarin de beloften en afgevallen A-kern spelers. Dit seizoen komt daar een C-kern bij, voor de spelers die dit seizoen zeker nog weg mogen/moeten en daar zitten toch wel enkele bekende namen in. De B-kern blijft voorbehouden voor de beloften.  Lees verder »


Raakt Anderlecht Svilar kwijt?

Raakt Anderlecht Svilar kwijt?

Frank Boeckx is herstellende van een rugoperatie en Davy Roef wil weg bij RSC Anderlecht. Blijft over, de 17-jarige Mile Svilar, alleen is René Weiler van oordeel dat Svilar nog te jong is om alleen met Boeckx over te blijven., dus wil hij een meer ervaren doelman. Dat zint de entourage en de jonge doelman niet, hij wil minstens tweede keeper worden.  Lees verder » 15-06-2017 

Ticketinfo oefenwedstrijd Lierse - Anderlecht

Ticketinfo oefenwedstrijd Lierse - Anderlecht

Zaterdag 15 juli speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrjid tegen Lierse op de terreinen van VC Herentals. Tickets voor deze wedstrijd kosten 10 €, 8 € in voorverkoop. Kinderen tussen 10 en 15 jaar betalen 6 €. Onder de 10 jaar is de inkom gratis. Aftrap is voorzien om 18u30.  Lees verder »


Najar ergert zich aan kritiek

Najar ergert zich aan kritiek

Honduras heeft er twee kwalificatiewedstrijden opzitten voor het WK 2018. Evenwel zonder Andy Najar die nog steeds herstellende is van een blessure. Maar dat wil niet zeggen dat hij de nationale ploeg van Honduras niet steunt, integendeel. Na de wedstrijd stuurde hij een kwade tweet de wereld in over de kritiek die de Hondurezen te horen kregen.  Lees verder »


Anderlecht verhoogde bod op Gerkens

Anderlecht verhoogde bod op Gerkens

Anderlecht dringt aan bij STVV voor Pieter Gerkens. Het verhoogde zijn bod op de 22-jarige middenvelder, maar nog niet tot de 2,1 miljoen euro dat de Kanaries vragen. Gerkens gaat bovendien zijn laatste contractjaar in bij STVV. Benieuwd of de Truienaars ingaan op het nieuwe, verhoogde bod van paars-wit. Lees verder » 14-06-2017 

Fan Day op 30 juli !

Fan Day op 30 juli !

De Fan Day 2017 zal doorgaan op zondag 30 juli in en rond het Constant Vanden Stock Stadion. Dat laat de club weten via zijn officiele website. Meer info rond de festiviteiten wordt later gecommuniceerd. Noteer alvast de datum in jullie agenda !!! Fans For 35 !! Lees verder »


West Ham drukt door voor Onyekuru

West Ham drukt door voor Onyekuru

Eupen legde een bod van van West Ham van 8 miljoen euro naast zich neer. Maar dat wil niet zeggen dat de Engelse club de strijd zomaar opgeeft. Het heeft een nieuw bod neergelegd bij de Panda's, eentje van 9 miljoen euro. Daarmee slinkt ook stilaan de hoop dat RSC Anderlecht de Nigeriaan nog kan binnenhalen. Ook Arsenal aast nog steeds op Onyekuru.  Lees verder »


1.000 euro boete na incidentrijke topper

1.000 euro boete na incidentrijke topper

In mei ging RSC Anderlecht op bezoek bij Club Brugge, in het kader van de achtste speeldag van play-off 1. In de tweede helft waren er heel wat incidenten van de supporters waarbij zelfs vierde scheidsrechter Wim Smet betrokken raakte. De Geschillencommissie heeft vandaag uitspraak gedaan over de straf. Lees verder »


Verjaardag Purpleketje !

Verjaardag Purpleketje !

Vandaag is het de verjaardag van Purpleketje. Hij zet zich al jaren in voor de site en is verantwoordelijk voor onze Franstalige sectie. Daarnaast is hij ook een notoir kenner van onze jeugdploegen en is hij verantwoordelijk voor de meeste foto's die op deze site terug te vinden zijn. Bij deze heel erg bedankt voor je inzet en we hopen nog lang op je te kunnen rekenen! En natuurlijk ... een gelukkige verjaardag gewenst! Lees verder »


Pak aanbiedingen voor Spajic

Pak aanbiedingen voor Spajic

Uros Spajic kwam op huurbasis van Toulouse naar RSC Anderlecht in de laatste uren van de vorige zomermercato. Maar de Serviër maakte meer dan indruk in de verdediging en werd ondertussen definitief overgenomen. Blijkt nu dat er al een pak lucratieve aanbiedingen uit Engeland zijn binnengekomen voor de verdediger.  Lees verder » 13-06-2017 

Ticketverkoop Supercup begin juli

Ticketverkoop Supercup begin juli

De ticketverkoop voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem in het kader van de Supercup, zal begin juli van start gaan. Alle nodige info zal door RSC Anderlecht gecommuniceerd worden eind juni. Dat laat de club weten via hun officiële sociale media.  Lees verder »


N'Sakala naar Olympiakos ?

N'Sakala naar Olympiakos ?

Anderlecht stalde Fabrice N'Sakala het voorbije seizoen bij de Turkse eersteklasser Alanyaspor. In principe wordt hij volgende week terug verwacht op Neerpede, maar of de Fransman nog een toekomst heeft bij paars-wit valt te betwijfelen. Ondertussen toont het Griekse Olympiakos met nieuwe coach Besnik Hasi interesse, de twee kennen mekaar nog van bij paars-wit.  Lees verder »


FC Dender - Anderlecht om 19 uur

FC Dender - Anderlecht om 19 uur

Anderlecht oefent op woensdag 19 juli op en tegen FC Dender. Nu is ook het uur bekend van de aanvang van de wedstrijd. De aftrap in het Van Roy Stadion, Stadionlaan 5 in Denderleeuw is om 19 uur.  Lees verder »


Voorbereiding seizoen 2017/18

Voorbereiding seizoen 2017/18

Binnen een week zit de vakantie er voor de Anderlecht-spelers op. Op 21 juni worden ze terug op Neerpede verwacht voor de eerste trainingen en medische testen. Ondertussen staan er ook al wat oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen op 30 juni tegen Oudenaarde.  Lees verder »


Ja/Nee: Moet Anderlecht Clinton Mata aantrekken?

Ja/Nee: Moet Anderlecht Clinton Mata aantrekken?

Anderlecht zou al enkele dagen geleden een akkoord bereikt hebben met Charleroi over de transfer van Clinton Mata. De rechtsback twijfelt zelf nog om voor Anderlecht te kiezen. Maar moet Anderlecht Mata wel aantrekken? Twee redacteurs, evenveel meningen. Lees verder »


Clinton Mata vraagt bedenktijd

Clinton Mata vraagt bedenktijd

Alle dagen komt er wel iets van info omtrent de transfer van Clinton Mata naar Anderlecht. Gisteren op de kalendervoorstelling ging de voorzitter van Charleroi vragen over de transfer uit de weg. Mata zelf reageerde via sociale media, hij bevestigd de interesse van paars-wit maar zegt nog geen beslissing genomen te hebben en vraagt nog even tijd om na te denken over zijn toekomst.  Lees verder »


Update: Supercup op 22 juli om 20.30 uur

Update: Supercup op 22 juli om 20.30 uur

De datum en het uur voor de Supercup zijn bekend. Traditiegetrouw vindt deze plaats het weekend voor de nieuwe competitie start. Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem zullen het tegen elkaar opnemen op zaterdag 22 juli. De partij wordt afgetrapt om 20.30 uur in het Constant Vanden Stock-Stadion. Lees verder »


Roef naar Waasland-Beveren of Utrecht

Roef naar Waasland-Beveren of Utrecht

Waasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe doelman en het denkt daarvoor aan Davy Roef. Filip De Wilde is sportief raadgever bij Waasland-Beveren, ziet de komst van Roef alvast zitten.  Maar ook het Nederlandse Utrecht toont belangstelling volgens Het NieuwsbladLees verder »


 12-06-2017 

Vanden Borre amuseert zich tijdens galawedstrijd

Vanden Borre amuseert zich tijdens galawedstrijd

Zondagnamiddag werd een galamatch gespeeld tussen een Brusselse selectie en een selectie uit Verviers, waar ook de wedstrijd doorging. De Brusselse selectie was gespekt met enkele bekende namen zoals Michy Batshuayi, Dieumerci Ndongala, Ilombe Mboyo en Anthony Vanden Borre.  Lees verder »


Primeur voor Supercup

Primeur voor Supercup

De Pro League stelde niet alleen hun nieuw logo voor en de nieuwe voetbalkalender. Daarnaast hadden ze nog een primeur voor het Belgisch voetbal. Tijdens de Supercup, die dit jaar gespeeld wordt tussen RSC Anderlecht en Zulte-Waregem zal geëxperimenteerd worden met een 'online' videoref. Normaal gezien gaat die wedstrijd door in het weekend van 21 juli. Voor het eerst zal de videoref mogen ingrijpen tijdens een wedstrijd Lees verder »


Pro League stelt nieuw logo voor

Pro League stelt nieuw logo voor

We zijn nog enkele weken verwijderd van het begin van het nieuwe seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil zitten bij de Pro League. Zo stellen ze vandaag de nieuwe voetbalkalender voor. Maar voor het zover was, werd eerst het nieuwe logo van de Jupiler Pro League onthuld.  Lees verder »Vandaag bekendmaking nieuwe kalender

Vandaag bekendmaking nieuwe kalender

Binnen anderhalve week beginnen de Anderlecht-spelers aan hun voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Maar veel supporters kijken al vol verwachting uit naar deze namiddag. Dan wordt immers de nieuwe kalender voor seizoen 2017/18 bekend gemaakt. We volgen het voor jullie op de voet.  Lees verder »


Opgelet abonnees: laatste dag voorrang

Opgelet abonnees: laatste dag voorrang

Vandaag is de laatste dag van de voorrangsperiode voor de abonnees. Je kan je vandaag van 9u tot 17u nog aanmelden op de dienst ticketing om je abonnement te verlengen. Dat kan je eveneens online doen. Van vrijdag 16 juni tot en met dinsdag 20 juni loopt de periode voor de abonnees die willen van plaats veranderen.  Lees verder »


Mbemba draagt doelpunt op aan Tioté

Mbemba draagt doelpunt op aan Tioté

Democratische Republiek Congo won afgelopen zaterdagavond met 3-1 van Congo Brazzaville. Chancel Mbemba zorgde voor het derde en laatste doelpunt in de slotminuten van de wedstrijd. Hij droeg zijn doelpunt op aan de overleden Cheik Tioté, die op 30-jarige leeftijd ineenstuikte op training en overleed. Fabrice N'Sakala maakte deel uit van de basiself bij DR Congo.  Lees verder »


Harbaoui speelt kwartier met Tunesië

Harbaoui speelt kwartier met Tunesië

Tunesië won gisteren zijn kwalficatiewedstrijd voor de Africa Cup 2019 tegen Egypte, waardoor het nu aan de leiding staat in Groep J. Hamdi Harbaoui mocht in minuut '77 invallen. Normaal gezien wordt de Tunesische spits binnen twee weken terug verwacht bij RSC Anderlecht.  Lees verder »


Hanni scoort voor Algerije

Hanni scoort voor Algerije

Sofiane Hanni speelde zondagavond een volledige wedstrijd met Algerije tegen Togo. Bovendien bezorgde hij de winst aan Algerije. Hanni scoorde in minuut '24 het enige doelpunt van de wedstrijd met een mooi stiftballetje. Algerije staat nu samen met Benin aan de leiding in groep D in de kwalificatieronde voor de Africa Cup 2019. Lees verder »


Anderlecht volgt Zwitsere rechtsachter

Anderlecht volgt Zwitsere rechtsachter

RSC Anderlecht toont verregaande interesse in de 24-jarige Zwitserse rechtsachter Silvan Widmer, die trouwens ook op het middenveld uit de voeten kan. Het is vooral coach René Weiler die zou aandringen voor Widmer, waarmee hij al samenwerkte bij FC Aarau. De financiële eisen van zijn huidige club Udinese, en de speler zelf, liggen wel hoog. Lees verder »


 11-06-2017 

Teodorczyk verslaat Chipciu en Stanciu

Teodorczyk verslaat Chipciu en Stanciu

In een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland heeft Polen met 3-1 gewonnen tegen Roemenië. Bij de Polen viel Lukasz Teodorczyk in na 81 minuten. Bij de tegenpartij moest Alexandru Chipciu na een uur spelen zijn plaats afstaan aan Nicolae Stanciu. Lees verder »


Onyekuru op weg naar West Ham?

Onyekuru op weg naar West Ham?

Het begint erop te lijken dat RSC Anderlecht Henry Onyekuru volledig van zijn wenslijst mag schrappen. The Daily Mail weet dat de onderhandelingen tussen de Nigeriaan en West Ham op goede weg zijn en Onyekuru er dinsdag verwacht wordt om zijn medische testen af te leggen. Ook op clubniveau zou er al een akkoord zijn.  Lees verder »Kara wint met Senegal

Kara wint met Senegal

Kara Mbodji heeft gisteren de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2019, gewonnen. Senegal sloot de wedstrijd af met 3-0 winst tegen Equatoriaal-Guinea. Cheikhou Kouyaté moet nog altijd geblesseerd afhaken waardoor Mbodj de kapiteinsband omkreeg. Samen met Kalidou Koulibaly heerste hij opnieuw in de verdediging.  Lees verder »